E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Proiect MAI: Soferi, data de la care incepe sa isi produca efectele sanctiunea contraventionala

Ministerul Administratiei si Internelor a publicat spre dezbatere publica proiectul Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Prin proiect se are in vedere punerea de acord a prevederilor OUG nr.195/2002, republicata [referitoare la caile de atac impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei], cu dispozitiile constitutionale.

Astfel, reglementarea propusa:
- abroga dispozitiile in materia cailor de atac impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei constatate neconstitutionale prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 500/2012;
- urmareste reevaluarea termenelor avute in vedere in cadrul pro cedurilor de referinta (momentul ramanerii definitive si irevocabile a hotararilor, fata de textul actual, potrivit caruia raportarea se face la momentul pronuntarii hotararii);
- stabileste data de la care incepe sa isi ...[citeste in continuare...]

RECLAMA RECLAMA
Obiectul inlesnirilor la plata

Pentru obligatiile fiscale principale si accesorii administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau alte sume datorate bugetului general consolidat si transmise spre recuperare acestei autoritati, organul fiscal competent poate acorda urmatoarele inlesniri la plata:

a) amanarea la plata a obligatiilor fiscale principale, precum si a obligatiilor fiscale accesorii in situatia in care contribuabilii au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritatile cu competente in gestionarea fondurilor europene in baza contractelor de finantare incheiate cu acestea, denumite in continuare autoritatile competente;
b) anularea obligatiilor fiscale accesorii prevazute la lit. a), in situatia in care contribuabilul a renuntat la dreptul de a percepe ori de a incasa dobanzi, penalitati sau accesorii de orice natura aferente creantelor de incasat de la autoritatile competente, iar amanarea la plata a fost ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>
Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
Ministerul Justitiei: Cauze judecate de tribunalele specializate

Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara

Astfel, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 827 din 13 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Alineatul (3) al articolului 37 va avea urmatorul cuprins:
„(3) Tribunalele specializate preiau cauzele de competenta tribunalului in domeniile in care functioneaza”.

2. Alineatul (1) al articolului 142 va avea urmatorul cuprins:
„(1) Datele la care vor incepe sa functioneze tribunalele specializate, judetele si localitatile in care vor incepe sa functioneze, denumirea acestora, precum si domeniile in care vor functiona se stabilesc, in mod esalonat, prin ordin al ministrului justitiei, cu avizul conform al Consiliului Superior al Magistraturii”.

3. La Anexa nr. 1, ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Legislatia muncii
Ajutoare prevazute in Regulamentul Intern. Cum procedam pentru a nu intra in baza de calcul al impozitului pe venit?
de Mihaela Pascu

Vom analiza mai jos cazul unei societati care acorda ajutoare salariatilor pentru anumite evenimente de familie (ex. cazuri de deces). Societatea nu are incheiat un contract colectiv de munca.

Se propune introducerea acestor ajutoare in Regulamentul intern. Vom vedea daca pentru evitarea impozitarii ca venit salarial al acestor ajutoare este suficient sa se incheie un act aditional la contractul individual de munca cu fiecare salariat. Prin acest act aditional se va face doar o trimitere generala fara enumerare la drepturile acordate salariatilor prin Regulamentul Intern.

Conform art. 55 alin. (4) lit. a) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
actiune paulina

1. Dupa cat timp de la donatie imobiliara un creditor nu mai este in drept sa introduca o actiune paulina impotriva acestui act?
2. Daca creditorul care a introdus actiunea si-o retrage, ce se intampla cu intervenientul in nume propiu? Imi pierd dreptul?
3. Daca interventia a fost facuta la 4 ani de la donatie poate fi respinsa in instanta?[citeste in continuare...]

regulament de ordine interioara

Buna ziua!

As vrea sa ma ajutati va rog cu solutionarea unei probleme legate de regulamentul de ordine interioara al unei unitati de invatamant.

Directorul unitatii a facut regulamentul de ordine interioara care a fost citit partial personalului ,regulament in care sunt favorizate cadrele didactice si josnic umilite si defavorizate personalul nedidactic si auxiliar din unitate.

Directorul nu a dorit sa asculte nici o opinie cu privire la ilegalitatile prezentate spunand ca acel regulament a fost aprobat in unanimitate de consiliul de administratie format doar din educatoare si un parinte ales de ea si nu admite nici un fel de comentariu sau modificari la el si urmeaza sa intre in vigoare in forma care este.

Nu au fost inmanate angajatilor pentru semnare si pastrare nici regulamentul si nici fisa postului,acestea fiind prezentate doar verbal. Fisa postului a fost incarcata cu sarcini suplimentare fara acordul ambelor parti si amenintand ca cine nu se supune acelor reguli va fi dat ...[citeste in continuare...]

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

  • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

  • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

  • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

  • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

  • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>


  Viata sanatoasa
Fumatorii ar putea pierde o treime din memoria lor de zi cu zi

Oamenii care fumeaza ar putea pierde aproximativ o treime din memoria lor de zi cu zi, avertizeaza cercetatorii. Un studiu realizat de o echipa de la Universitatea Northumbria a aratat ca fumatorii pierd mai mult din memoria lor, in comparatie cu nefumatorii.

Cercetatorii au constatat, de asemenea, ca cei care au renuntat la fumat, si-au recaatat capacitatea de a-si aminti lucruri la aproape acelasi nivel ca nefumatorii.
Cei care au facut parte din studiu au fost rugati sa-si reaminteasca detalii mici, cum ar fi melodiile care au fost puse la reuniunile studentilor si sarcini studentesti.

Rezultatele pentru fumatori, au fost dezastroase, amintindu-si doar 59 din sarcini. Cei care au renuntat la fumat si-au amintit 74% din sarcini, iar cei care nu au fumat niciodata si-au amintit 81% din sarcini.

Dr. Tom Heffernan, care conduce sectia pentru combaterea drogurilor si a alcoolului din cardul univerisitatii Northumbria University, a declarat ca rezultatele ar ...[citeste in continuare...]

Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare

 


Cate puncte bifezi ca sa stii daca esti apt pentru profesia aleasa?

a ) Ai capacitate deplina de exercitiu?

b) Ai studii superioare?

c) Ai o vechime in munca de cel putin 3 ani sau ai absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere?

d) Esti apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati?

... Click aici pentru detalii »

 

De ce sa optezi pentru aceasta profesie?

 Din ce in ce mai multe parti implicate in neintelegeri apeleaza la aceasta forma, chiar si dupa ce s-au adresat instantei de judecata. Initiativa, a lor sau a instantei, ofera partilor posibilitatea de a ajunge la un acord. ... Click aici pentru detalii »

 Medierea e un proces mai putin intimidant decat instanta, mai putin stresant. ... Click aici pentru detalii »

 Este cea mai buna cale spre a ajunge la o intelegere. Relatiile se pot pastra sau chiar imbunatati. ... Click aici pentru detalii »

 Solutionarile sunt rapide, variate, iar costurile reprezentand onorariul mediatorului sunt mai mici fata de un litigiu solutionat printr-un proces lung si costisitor! ... Click aici pentru detalii »

 Medierea permite gasirea unor remedii creative adaptate la nevoile si resursele partilor in disputa. ... Click aici pentru detalii »

 Procedura este confidentiala. Discreta! ... Click aici pentru detalii »

In plus,

 Recomandata de lege! Obligatorie incepand cu luna august 2013! ... Click aici pentru detalii »

Comandati chiar acum lucrarea “Manualul Mediatorului”


Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;


 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586