E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici


Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

  Noutati Juridice
UNBR: Decizie noua

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania emite Decizia nr. 100 din 18.09.2013

Prin Decizia emisa, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (in continuare, U.N.B.R.), in temeiul art. 36 lit. k), din Regulamentul de organizare si functionarea U.N.B.R. si de desfasurare a sedintelor Consiliului U.N.B.R., aprobat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 5/2011 pentru punerea in aplicare a Hotararii Consiliului UNBR nr. 216/03.12.2011 de aprobare a functionarii Fondului de Solidaritate al Avocatilor si a Deciziei Comisiei Permanente a U.N.B.R. nr. 45/14.12.2012 pentru aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Fondului de Solidaritate al Avocatilor

DECIDE:
Art. 1 – Deciziile de aprobare sau respingere a ajutorului din ...[citeste in continuare...]

Important: Noul Cod de procedura civila
faciliteaza recuperarea debitelor

Proceduri rapide, modele de clauze, cereri, practica judiciara

» detalii aici
 

Folositi pentru clientii dvs. acele tehnici care previn aparitia creantelor!

Vremurile sunt tulburi, economia merge cum merge, iar firmele au mare nevoie de lichiditati. Recuperarea creantelor din mainile debitorilor devine azi din ce in ce mai dificila, desi legea va ofera variante, unele mai rapide, altele mai complexe.

CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila" contine informatii importante privind tehnicile de evitare a situatiilor care necesita in final recuperare de creante:

Clauze preventive in contracte
Notificari ale debitorului

Regulamentul instantelor: Modificari

Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti a fost modificat prin Hotararea Guvernului nr. 878/2013 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 589 din data de 18 septembrie 2013.

Modificarile privesc, in principal, urmatoarele aspecte:

Se abroga dispozitiile cu privire la atributia presedintelui tribunalului de numire a grefierilor arhivari si registratorilor de la tribunal si judecatoriile din circumscriptia acestuia.

Se introduc prevederi referitoare la  ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

Sanctiuni Codul muncii: regimul derogator
de Gabriela Chirazof

Daca in Regulamentul Intern avem descrise o serie de abateri care se sanctioneaza cu reducerea salariului de baza pe 1-3 luni cu 1 -10 % , atunci se poate aplica ca si sanctiune disciplinara reducerea salariului de baza pe 1 luna cu 3%?

Raspuns: Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt expres prevazute in art. 248 alin. (1) din Codul muncii, republicat.

Conform alin. (2) al aceluiasi articol, in cazul in care, prin statute profesionale aprobate prin lege speciala, se stabileste un alt regim sanctionator, va fi aplicat acesta.

Din aceste dispozitii legale rezulta ca este posibila aplicarea unui alt regim sanctionator decat cel prevazut de art. 248 alin. (1) din Codul muncii, republicat, numai daca acesta este stabilit prin statute profesionale aprobate prin lege speciala.

In speta nu suntem in prezenta unui statut profesional aprobat printr-o lege speciala, asa incat ...[citeste in continuare...]

  Legislatia muncii
Reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii

Reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii din punct de vedere legislativ

Art. 11. – (1) Angajatorul are obligatia sa ia toate masurile necesare pentru protejarea vietii si sanatatii salariatilor.

(2) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

(3) In cadrul propriilor responsabilitati, Angajatorul va lua masurile necesare pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, inclusiv pentru activitatile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare si pregatire, precum si pentru punerea in aplicare a organizarii protectiei muncii si mijloacelor necesare acesteia, cu respectarea urmatoarelor principii generale de prevenire:

a) evitarea riscurilor;
b) evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate;
c) combaterea riscurilor la sursa;
d) adaptarea muncii la om, in special in ceea ce priveste proiectarea locurilor de munca si alegerea echipamentelor ...[citeste in continuare...]

Imaginea profesionala este alcatuita din totalitatea cunostinelor profesionale si apartenenta la un corp profesional.
Fiecare meserie are propriile ritualuri de recunoastere si autorizare a membrilor sai. Procedura include un examen de accedere, depunerea unui juramant, dar  si un semn vizibil distinctiv.

Elementul distinctiv, ce poate fi foarte usor de remarcat, specific Lumii Juristilor este ROBA.

... click aici pentru propria ta Roba

  Club Juridic
taxa recurs proces din 2011

Buna ziua

In cauza este vorba de radierea casei scarii din categoria bunurilor comune ale constructie. Actiunea a fost inaintata in anul 2011. Va rog sa-mi comunicati care este taxa pentru un recurs, se raporteaza la OUG nr. 80/2013 in acest caz sau se mentine vechea taxa ? [citeste in continuare...]

Reabilitare bloc locuinte

Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de locuinte, care se doreste a fi reabilitat cu ajutorul Primariei si al Asociatiei de Proprietari

Doresc sa stiu care este temeiul legal pt. acest lucru si daca este corect ca din suma totala a lucrarii - 70% sa fie asigurat de proprietari si 30% de Stat (Primaria locala).

In speta, se doreste numai anveloparea la exterior mai ales pentru scimbarea aspectului blocului, iar celelalte lucrari care pot intra in acest program sunt neglijate, desi ar fi necesare pt. siguranta blocului (acoperis, casa scarii, etc.)
V. Paduraru.[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Lista alimentelor in care putem gasi toate vitaminele si nutrientii esentiali sanatatii

Pentru o buna functionare a organismului, corpul tau are nevoie de o serie de substante nutritive esentiale. Cu toate ca puteti obine mare parte din aceste substante nutritive din suplimente alimentare, aproape toate pot fi gasite si in alimentele pe care le consumi sau ar trebui sa le consumi, zilnic.

Vrei sa obtii vitaminele si minerale intr-un mod cat mai natural? Articolul nostru iti prezinta acele alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta zilnica.

Vitamina A
De ce ai nevoie de ea: vitamina A joaca un rol-cheie in imunitate, fertilitate, si mai ales este benefica pentru vedere. Vitaminele A, care includ beta-caroten, ajuta retina, corneea, si membranele ochiului sa functioneze in parametrii optimi.

Ce alimente contin vitamina A: Cea mai mare concentratie de vitamina A se gaseste in cartofi dulci, doar un singur cartof dulce copt contine mai mult de 28.000 de unitati internationale (UI) de vitamina A, sau 561% din valoarea ta zilnica ...[citeste in continuare...]

Termene: Incheiere si inregistrare CIM

Stiti care sunt pasii angajarii unui salariat? Primul pas este inregistrarea contractului de munca.
 

Va oferim secretul care va ajuta sa munciti rapid, corect si fara stres!
 

Un lucru este cert: in componenta dosarului unui angajat intra o multime de documente care trebuie intocmite conform legii si in timp util.
 

Pentru ca acesta este obiectivul principal al inspectorilor ITM veniti in control: corectitudinea dosarului si intocmirea lui la timp. Pentru toti angajatii!
 

Practic si simplu de utilizat, CD-ul 207 modele si formulare obligatorii in HRva ajuta sa obtineti rapid orice tip de document dorit!

El contine modele si formulare pentru:

fise comunicate
chestionare teste liste de control notificari adeverinte acte aditionale scrisori anunturi
fise de post sesizari fise de evaluare decizii contracte
cereri referate notificari
regulamente

>> Click pentru detalii<<
Salarizare 

 
Tichete de masa - contract cu timp partial
     ...citeste detalii aici >>

Tichete de masa pe perioada delegarii
 
...citeste detalii aici >>

Venituri scutite de impozit pe salariu
...citeste detalii aici >>

Concediu de odihna
  ...citeste detalii aici >>

Concediu medical

...citeste detalii aici >>

Indemnizatie pentru cresterea copilului
...citeste detalii aici >>

Stabilirea salariului
...citeste detalii aici >>

Plata orelor suplimentare
...citeste detalii aici >>

Restructurarea unui post
...citeste detalii aici >>

Solutii de suspendare a activitatii salariale
...citeste detalii aici >>

Prime acordate de angajator
...citeste detalii aici >>

Calculul si inregistrarea primelor
...citeste detalii aici >>

Cadouri si tichete cadou
...citeste detalii aici >>

Plata salariilor pe card
 
...citeste detalii aici >>

Retinerile din salariu
...citeste detalii aici >>

Fisa fiscala pentru salariat
 
...citeste detalii aici >>Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Corespondente temeiuri vechiul si noul Cod civil

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>> 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586