E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
UNBR: Rezultate la nivel national

UNBR publica rezultatele finale (dupa solutionarea contestatiilor) obtinute de candidatii la Examenul de primire in profesie - sesiunea septembrie 2013 la proba eliminatorie tip grila, sustinuta in data de 16 septembrie 2013.

- Rezultatele la nivel national

- Centrul de examen Brasov
- Centrul de examen Bucuresti
- Centrul de examen Cluj-Napoca
- Centrul de examen Craiova
- Centrul de examen Galati
- Centrul de examen Iasi
- Centrul de examen Timisoara

De asemenea, UNBR publica si repartizarea pe imobile si sali a candidatilor la examenul de primire in profesia de avocat ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
Decizie CJUE: Este practica comerciala inselatoarea fata de consumator

Hotararea in cauza C-435/11
CHS Tour Services GmbH/Team4 Travel GmbH

O practica comerciala inselatoare fata de consumator este neloiala si, prin urmare, interzisa, fara sa fie necesar sa se demonstreze ca aceasta este contrara cerintelor diligentei profesionale

Team4 Travel, o agentie de turism cu sediul in Innsbruck (Austria) specializata in vanzarea de
vacante de iarna si de cursuri de schi in Austria pentru grupuri scolare britanice, indica in brosura
sa in limba engleza pentru sezonul de iarna 2012 ca diferite unitati de cazare puteau fi rezervate in
anumite perioade exclusiv prin intermediul serviciilor oferite de aceasta. De fapt, respectivele
unitati de cazare ii garantasera Team4 Travel, prin contract, o astfel de exclusivitate.

Cu toate acestea, unitatile de cazare in cauza nu respectau aceasta exclusivitate si acordau
anumite cote pentru aceleasi date catre CHS Tour Services, o agentie de voiaj concurenta, de
asemenea cu sediul in ...[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator

cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


  Legislatia Muncii
SSM: Primul-ajutor in accidentele de munca

Primul-ajutor reprezinta totalitatea actiunilor intreprinse imediat dupa producerea unui accident (de munca), pana la momentul interventiei cadrelor medicale de specialitate.

Primul-ajutor (asistenta de urgenta) se acorda in trei etape diferite: la locul accidentului sau imbolnavirii; in timpul transportului; in unitatile sanitare.

La locul unde s-a produs accidentul si pana la interventia cadrelor medicale de specialitate, primul- ajutor trebuie acordat de catre persoane care sunt pregatite in acest scop – salvatori. Salvatorul nu inlocuieste medicul dar, prin masurile pe care le aplica, el trebuie sa reuseasca sa evite:

• inrautatirea starii accidentatului;
• aparitia complicatiilor;
• producerea mortii victimei.

Formarea salvatorilor trebuie sa fie predominant practica, repetata in mod periodic, pentru ca salvatorii sa poata actiona oricand si oriunde.

ATENTIE!
O persoana care nu este ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


  Club Juridic
Succesiune Titlu de proprietate comun

Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o casatorie anterioara. Cand s-a reconstituit dreptul de proprietate asupa terenurilor, s-a emis un titlu de proprietate in care sunt trecute toate cele trei surori.

Mama mea si sora ei + sora vitrega (mama acesteia decadand in 1984). Acum cele doua fiice (mama mea si sora ei) sunt decedate.

Mentionez ca titlul de proprietate face referire la terenuri ale bunicului meu pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate.

Cat mama mea si sora ei buna au trait au convenit sa imparta cu sora lor vitrega terenurile respective, mama mea avand 7,24 ha, sora ei buna 6,04 ha si sora lor vitrega 4,80 ha.

Acum notarul imi spune ca la mostenirea acestui titlu de proprietate eu, verisoara mea si sora vitrega (care traieste) trebuie sa impartim in parti egale terenurile din acest titlu de proprietate. Asa este sau n-am inteles eu bine. Mentionez ca ...[citeste in continuare...]

prescriere suspendare permis

in 25.02.2012 mi-sa intocmit un pvc trecere pietoni amenda 280ron
suspendare 30 zile,am depus contestatie pe care l-am pierdutin 30.08.2012
pe data de 29.08.2013 am primit o instintare ca suspendarea dreptului de a conduce autovehicule incepe in 30.09.2013 pe 60 zile

precizez ca s-a majorat din cauza nepredarii permisului dupa proces
v-a rog sa ma lamuriti daca pedeapsa complementare are termen de prescriptie si din ce data se scurge amenda a fost platita imediat dupa intocmirea procesului verbal

va multumesc[citeste in continuare...]

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>


  Noutati juridice
Raportul CSM: TB va avea Registratura unica pentru ambele Sectii penale

In sedinta de joi, 19 septembrie 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat Raportul Inspectiei Judiciare privind respectarea dispozitiilor referitoare la primirea si repartizarea aleatorie a actelor de sesizare la Tribunalul Bucuresti in perioada 1 ianuarie 2012 – 15 februarie 2013.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind respectarea dispozitiilor referitoare la primirea si repartizarea aleatorie a actelor de sesizare la Tribunalul Bucuresti, in perioada 1 ianuarie 2012 - 15 februarie 2013.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si-a insusit continutul raspunsului Inspectiei Judiciare cu privire la obiectiunile formulate de Tribunalul Bucuresti in legatura cu constatarile si concluziile cuprinse in Raportul de control privind respectarea dispozitiilor referitoare la primirea si ...[citeste in continuare...]

Imaginea profesionala este alcatuita din totalitatea cunostinelor profesionale si apartenenta la un corp profesional.
Fiecare meserie are propriile ritualuri de recunoastere si autorizare a membrilor sai. Procedura include un examen de accedere, depunerea unui juramant, dar  si un semn vizibil distinctiv.

Elementul distinctiv, ce poate fi foarte usor de remarcat,
specific Lumii Juristilor este ROBA.

... click aici pentru propria ta Roba


Profesiile liberale: Pregatirea profesionala si motivarea tinerilor

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii miercuri, 18 septembrie 2013, materialele elaborate de Consiliul European al Profesiilor Liberale privind Pregatirea profesionala si profesiile liberale. Motivarea tinerilor sa acceada in profesii liberale.

Pregatirea profesionala si profesiile liberale
Sectorul socio-economic al profesiilor liberale este un actor cheie in efortul de a realiza obiectivele Strategiei 2020 a Uniunii Europene.

Membrii profesiilor liberale joaca, in fapt, un rol foarte central in economia europeana si in cresterea acesteia atunci cand ei detin o calificare inalta si se pun la punct cu evolutiile din domeniul profesiei lor de – a lungul carierei.

De aceea, Consiliul European al Profesiilor Liberale – CEPLIS este foarte interesat sa vada actiuni vizand promovarea Dezvoltarii Profesionale Continue si ...[citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
14 motive pentru care este bine sa mananci castraveti

Castravetii sunt printre cele mai cultivate plante din lume si sunt recunoscuti ca fiind printre cele mai bune alimente la sanatate. Asa ca, atunci cand mergi la cumparaturi, ia cateva maini de castraveti si pune-le in cos. Felicitari! Tocmai ai facut ceva excelent pentru sanatatea ta!

Castravetii rehidrateaza organismul, asa ca, daca esti prea ocupata sa bei multa apa, mananca un castravete care are 90% apa. Aceasta va compensa bucuros pierderea de lichide.

Castravetii lupta cu arsurile, deci aplica felii pe piele daca te-ai fript sau daca suferi de arsuri solare.

Toata apa din castraveti functioneaza ca un fel de matura virtuala, alungand toate toxinele din corp. Se stie ca, daca mananci regulat castraveti, ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Castravetii au cele mai multe vitamine de care organismul are nevoie intr-o zi. Adica vitaminele A, B si C care accelereaza sistemul imunitar pentru a-ti conferi energie. Fa un juice din castraveti, spanac si ...[citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil

 


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

 • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
 • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
 • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil

... si lista continua aici »

II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie

 • Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
 • Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
 • Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil

... si lista continua aici » 

III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

 • Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
 • Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
 • Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
 • Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
 • Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil

... si lista continua aici »

IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor

 • Constatarea deschiderii succesiunii
 • Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
 • Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
 • Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil

... si lista continua aici »

V. Cereri si actiuni izvorate din raporturi contractuale

 • Nulitatea contractului de vanzare-cumparare
 • Contravaloare lipsa folosinta
 • Obligare la reducerea pretului contractului de vanzare-cumparare pentru vicii –art. 1710 Cod Civil
 • Pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare
 • Actiune in constatarea intervenirii vanzarii

... si lista continua aici »

VI. Contestatii si sesizari

 • Anularea autorizatiei de construire
 • Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie
 • Cerere de eliberare Titlu de Proprietate
 • Contestatie la executare
 • Contestatie impotriva Dispozitiei Primarului

... si lista continua aici »
 


Incepe scoala! Asigurati-va rezultate excelente pentru copilul dvs.!

Memorator pentru Matematica sau Limba Romana

- conform programei scolare a Ministerului -

...vezi detalii aici >>

Instrumente simple si eficiente de invatat si de fixare a informatiei!

Ce sunt memoratoarele?

Imaginati-va niste brosuri/carti de buzunar (vezi foto), care concentreaza intreaga gramatica predata in clasele V - VIII, intreaga teorie literara sau intreaga matematica de gimnaziu sau de liceu.

Avantajul memoratoarelor pentru copilul dvs.:

Memoratoarele ii permit copilului sa cuprinda dintr-o privire toata materia continuta in cateva manuale zdravene, format A4, sa isi clarifice toate nelamuririle si sa-si fixeze in minte toate aspectele de baza din programa, fara nici cea mai mica posibilitate de confuzie. ...citeste detalii aici >>

Memoratorul de teorie literara prezinta:

 

 1. Opera literara
 2. Genurile literare
 3. Speciile literare
 4. Modurile de expunere ...citeste aici >>
 5. Figurile de stil
 6. Elementele de versificatie
 7. Subiectul operei literare
 8. Personajul literar si caracterizarea lui
 9. Vorbirea directa si vorbirea indirecta ...citeste aici >>
 10. Fonetica
 11. Despartirea cuvintelor in silabe
 12. Ortografia, ortoepia, punctuatia

Utilitatea sa devine evidenta daca va ganditi ca multi copii au ratat complet subiectele in anii trecuti, incurcand genurile si speciile literare si incadrand diverse opere literare in categoria gresita.

Cu "Memoratorul de teorie literara", asemenea confuzii nu mai sunt posibile.

...click aici pentru mai multe detalii>>

Memoratorul de gramatica

 

Acesta limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:

toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.

...click aici pentru mai multe detalii >>

 

 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586