E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
MAI: Noul proiect de OUG privind amenzile

Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

Tinand seama de faptul ca, potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Interne in anul 2012, din totalul de 26927 accidente rutiere soldate cu victime, pe fondul vitezei, neacordarii prioritatii pietonilor angajati regulamentar in traversare sau consumului de bauturi alcoolice au fost produse 10513 accidente (39,04%) soldate cu 805 persoane decedate (39,46%), 3994 persoane ranite grav (54,48%) si 10125 persoane ranite usor (39,94%), luand in considerare faptul ca in marea lor majoritate cauzele producerii accidentelor rutiere sunt imputabile in primul rand conducatorilor auto si constau in viteza excesiva, oboseala, consum de alcool, neatentie, neacordarea prioritatii in trafic, coroborate cu o necunoastere a reglementarilor in domeniul circulatiei pe drumurile publice, avand in vedere necesitatea ...[citeste in continuare...]

Imaginea profesionala este alcatuita din totalitatea cunostinelor profesionale si apartenenta la un corp profesional.
Fiecare meserie are propriile ritualuri de recunoastere si autorizare a membrilor sai. Procedura include un examen de accedere, depunerea unui juramant, dar  si un semn vizibil distinctiv.

Elementul distinctiv, ce poate fi foarte usor de remarcat, specific Lumii Juristilor este ROBA.

... click aici pentru propria ta Roba

Condamnare la CEDO: Romania are de platit

HOTARARE din 25 noiembrie 2008 in Cauza Toscuta si altii impotriva Romaniei
EMITENT: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI - SEC?IA A TREIA
Strasbourg - Cererea nr. 36.900/03
DEFINITIVA - 25 februarie 2009

Aceasta hotarare poate suferi modificari de forma.
In Cauza Toscuta si altii impotriva Romaniei,

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (Sectia a treia), reunita intr-o camera compusa din Josep Casadevall, presedinte, Eisabeth Fura-Sandstrtm, Corneliu Birsan, Bostjan M. Zupancic, Ineta Ziemele, Luis Lopez Guerra, Ann Power, judecatori, si Santiago Quesada, grefier de sectie, dupa ce a deliberat in camera de consiliu la 4 noiembrie 2008, pronunta prezenta hotarare, adoptata la aceeasi data:

PROCEDURA
1. La originea cauzei se afla Cererea nr. 36.900/02 indreptata impotriva ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

Proiect de Lege privind procedurile de pre-insolventa si insolventa

TITLUL PRELIMINAR

Capitolul I
Domeniul de reglementare

Art. 1 Prezenta lege stabileste regulile de drept substantial si procedural in domeniul prevenirii insolventei si in domeniul insolventei.

Art. 2 Scopul prezentei legi este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului, cu acordarea, atunci cand este posibil, a sansei de redresare a activitatii acestuia.

Art. 3 Procedurile prevazute de prezenta lege se aplica profesionistilor, astfel cum acestia sunt definiti de Codul civil, cu exceptia celor care practica profesii liberale, precum si a celor cu privire la care se prevad dispozitii speciale.

Capitolul II
Principiile fundamentale ale procedurilor de prevenire a insolventei si insolventei. Definitii


Sectiunea 1
Principii

Art. 4
(1) Prevederile prezentei legi se bazeaza pe ...[citeste in continuare...]

Important: Noul Cod de procedura civila
faciliteaza recuperarea debitelor

Proceduri rapide, modele de clauze, cereri, practica judiciara

» detalii aici
 

Folositi pentru clientii dvs. acele tehnici care previn aparitia creantelor!

Vremurile sunt tulburi, economia merge cum merge, iar firmele au mare nevoie de lichiditati. Recuperarea creantelor din mainile debitorilor devine azi din ce in ce mai dificila, desi legea va ofera variante, unele mai rapide, altele mai complexe.

CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila" contine informatii importante privind tehnicile de evitare a situatiilor care necesita in final recuperare de creante:

Clauze preventive in contracte
Notificari ale debitorului

  Legislatia Muncii
Ce presupune detasarea de pe un contract pe timp partial pe contract cu timp normal?
de Mihaela Pascu

Prin cele ce urmeaza, analizam cazul unei unitati bugetare care efectueaza o detasare, cu data de 13.09.2013. S-au intocmit adresele adresele de corespondenta si s-a cerut raportul per salariat din ReviSal. Salariata in cauza avea un contract cu timp partial (2 ore/zi), iar postul vacant pentru care se face detasarea este cu 8 ore/zi. Vom vedea cum va proceda societatea la care apare acum detasata salariata.

Precizam ca in functie de tipul de personal care este detasat in cadrul unei institutii publice, respectiv personal contractual sau functionar public, devin incidente prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, republicata sau, dupa caz, ale Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In speta mentionata de dvs, apreciem ca devin incidente prevederile Codului muncii, republicat.

Astfel, potrivit prevederilor art. 45 detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de ...[citeste in continuare...]

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici


Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!
  Club Juridic
certificat mostenitor

Buna ziua.

Conform ncc certificatul de mostenitor este ca si titlu de proprietate. Avem certificat de mostenitor din 2002 dar nu avem titlu de proprietate pentru ca primaria a omis sa inainteze actele.

Se poate vinde un teren cu certificatul de mostenitor? In 2002 am vandut fara probleme iar acum cumparatorul doreste el sa faca intabularea si cadastru dar cei de la cadastru vor titlu. Am inteles ca pentru mostenitori e valabil certificatul de mostenitor.[citeste in continuare...]

pensia alimentara minor

Daca pensia se fixeaza in functie de nevoile copilului atunci se tine cont de varsta,avand in vedere ca intretinerea unui copil sanatos de 6 ani nu necesita la fel de mari cheltuieli ca un adolescent la liceu?

Daca pensia este pana la un sfert din venitul net inseamna ca nu e obligatoriu sa fie chiar un sfert?[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Lista alimentelor in care putem gasi toate vitaminele si nutrientii esentiali sanatatii

Pentru o buna functionare a organismului, corpul tau are nevoie de o serie de substante nutritive esentiale. Cu toate ca puteti obine mare parte din aceste substante nutritive din suplimente alimentare, aproape toate pot fi gasite si in alimentele pe care le consumi sau ar trebui sa le consumi, zilnic.

Vrei sa obtii vitaminele si minerale intr-un mod cat mai natural? Articolul nostru iti prezinta acele alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta zilnica.

Vitamina A
De ce ai nevoie de ea: vitamina A joaca un rol-cheie in imunitate, fertilitate, si mai ales este benefica pentru vedere. Vitaminele A, care includ beta-caroten, ajuta retina, corneea, si membranele ochiului sa functioneze in parametrii optimi.

Ce alimente contin vitamina A: Cea mai mare concentratie de vitamina A se gaseste in cartofi dulci, doar un singur cartof dulce copt contine mai mult de 28.000 de unitati internationale (UI) de vitamina A, sau 561% din valoarea ta zilnica ...[citeste in continuare...]


Cate puncte bifezi ca sa stii daca esti apt pentru profesia aleasa?

a ) Ai capacitate deplina de exercitiu?

b) Ai studii superioare?

c) Ai o vechime in munca de cel putin 3 ani sau ai absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere?

d) Esti apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati?

... Click aici pentru detalii »

 

De ce sa optezi pentru aceasta profesie?

 Din ce in ce mai multe parti implicate in neintelegeri apeleaza la aceasta forma, chiar si dupa ce s-au adresat instantei de judecata. Initiativa, a lor sau a instantei, ofera partilor posibilitatea de a ajunge la un acord. ... Click aici pentru detalii »

 Medierea e un proces mai putin intimidant decat instanta, mai putin stresant. ... Click aici pentru detalii »

 Este cea mai buna cale spre a ajunge la o intelegere. Relatiile se pot pastra sau chiar imbunatati. ... Click aici pentru detalii »

 Solutionarile sunt rapide, variate, iar costurile reprezentand onorariul mediatorului sunt mai mici fata de un litigiu solutionat printr-un proces lung si costisitor! ... Click aici pentru detalii »

 Medierea permite gasirea unor remedii creative adaptate la nevoile si resursele partilor in disputa. ... Click aici pentru detalii »

 Procedura este confidentiala. Discreta! ... Click aici pentru detalii »

In plus,

 Recomandata de lege! Obligatorie incepand cu luna august 2013! ... Click aici pentru detalii »

Comandati chiar acum lucrarea “Manualul Mediatorului”


Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586