E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Comunicat UNBR: Reguli noi in timpul desfasurarii examenului

In atentia candidatilor la examenul de admitere in profesia de avocat – probele de examen din datele de 25, 26 si 27 septembrie 2013:

1. Candidatii vor avea in vedere si respecta urmatoarele instructiuni si reguli de desfasurare ale examenului:

a. In zilele de examen, intre orele 7.00 - 14.00, este interzis accesul publicului in cladirea sau, dupa caz, in sectiunea cladirii in care se desfasoara proba de examen.
b. Prezentarea candidatilor la sala programata este obligatorie la ora 8.00. Repartizarea pe sali se afiseaza cu cel putin 24 de ore inaintea probei.
c. Intrarea candidatilor in sala de examen se va face in baza strigarii decatre un membru al comisiei de sala a catalogului de sala si in ...[citeste in continuare...]
Servicii de consultanta: Temei legal modificare impozitare
de Constanta Popa

Societate comerciala inregistrata cu obiect principal de de activitate consultanta pentru afaceri si management cu un punct de lucru cu activitate de baruri si alte activitati de servire a bauturilor in cursul anului 2012 realizeaza venituri exclusive din activitatea de baruri.

In 2013 se incadreaza la platitor de impozit microintreprinderi.

Incepand cu luna octombrie a aceluiasi an urmeaza sa incheie un contract pentru activitatea de consultanta.

Fata de cele de mai sus regimul de impozitare microintreprinderi se va pastra pana la sfarsitul anului 2013 sau societatea va fi obligata sa schimbe regimul de impozitare in platitor de impozit pe profit incepand cu 1 octombrie 2013.

Raspuns: Dupa cum se prevede la pct. 7 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului IV1 din Codul fiscal, microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati de natura celor pentru care nu se aplica regimul de impunere al microintreprinderilor, cum ...[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Legislatia Muncii
Modalitate desfasurare activitati PSI

Potrivit prevederilor Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Normelor generale de aparare impotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administratiei si internelor 163/2007, in cadrul operatorilor economici, in functie de nivelul riscului de incendiu si de specificul activitatii, se constituie, dupa caz, urmatoarele structuri cu atributii de aparare impotriva incendiilor:

a) compartiment de aparare impotriva incendiilor, compus din doua sau mai multe cadre tehnice sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor;
b) cadru tehnic sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor numit exclusiv pentru aceasta activitate, conform legii;
c) serviciu public voluntar sau privat pentru situatii de urgenta.

De asemenea, prevederile legale mentionate anterior statueaza si faptul ca, in vederea indeplinirii atributiilor pe ...[citeste in continuare...]

Aplica procedura de executare silita CORECT si in conformitate cu Noul Cod de procedura civila cu ajutorul CD-ului Ghidul complet al executarii silite


Achizitionati lucrarea CD Ghidul complet al executarii silite si

veti primi o REDUCERE de 50%


din pretul CD-ului Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila!

 

Profita de oferta de Ultima ora, click aici <<


  Noutati Juridice
Comunicat CSM: Evaluarea progreselor inregistrate in cadrul MCV

In data de 24 septembrie 2013, expertii Comisiei Europene aflati in misiune de evaluare a progreselor inregistrate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) au avut o intalnire de lucru cu o delegatie a Consiliului Superior al Magistraturii, formata din doamna procuror Oana Andrea Schmidt-Haineala, presedinte, domnul judecator Adrian Bordea, vicepresedinte, doamna judecator Mona-Lisa Neagoe si doamna procuror Luminita Palade – membri alesi ai CSM, precum si din reprezentanti ai aparatului tehnic al Consiliului.

In cadrul intalnirii, au fost discutate progresele inregistrate in reforma structurala a sistemului judiciar si implementarea noilor coduri, aspecte privind practica judiciara si eficienta ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
Contributii obligatorii angajare strain
de Rodica Mantescu

Angajare pensionar francez in Romania:

1. Care este procedura de angajare in cazul unui pensionar francez? 2. Care sunt contributiile pe care le datoram?

3. Exista posibilitatea de a fi scutit de CAS angajat pe baza formularului A1 si de CASS angajat pe baza cardului European de Sanatate?

Raspuns: Conform art. 2 din OUG 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul acestei ordonante de urgenta prin strain se intelege persoana care nu are cetatenia romana, cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European ori cetatenia Confederatiei Elvetiene.

Astfel, persoanelor care au cetatenia unui stat membru al Uniunii Europene, in speta Franta, nu li se aplica prevederile OUG 56/2007.

Pe cale de consecinta, nu necesita pentru incadrarea in munca autorizatie de munca.
Persoanele care au cetatenia unui alt stat membru al Uniunii ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
conforme cu Noul Cod de Procedura Civila


Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)

Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)


  Club Juridic
reesalonare credit prin extindere ipoteca

Buna ziua
In anul 2008 am semnat un contract de ipoteca pentru un teren, iar ulterior am luat un credit de la aceeasi banca si am construit pe acel teren doua imobile.
De curand, am solicitat bancii reesalonarea creditului. Reprezentantul bancii mi-a comunicat ca in acest caz va fi necesara extinderea ipotecii asupra celor doua imobile construite pe acest teren.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc anticipat pentru raspuns.[citeste in continuare...]

radiere auto in instanta

am vandut auto opel vesctra acum 3,3 ani,noul proprietar nu l.a inscris pe numele lui si imi vin amenzi de stationare ilegala.

Vreau sa ma adresez instantei pt a putea radia auto,cum tb sa formulez cererea de chemare in judecata?

Si chem si politia circulatiei dfin judetul meu in instanta,sau doar pe noul proprietar?mai este nevoie de conciliere directa?[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Placinta cu dovleac - reteta din caietul bunicii

Placinta cu dovleac este unul dintre deserturile mele preferate si o prepar cu mare drag in fiecare toamna. Este foarte gustoasa si se face destul de usor. Modalitatea de preparare a retetei este descrisa mai jos.

Dragi prietene, vreau sa va propun sa incheiem aceasta saptamana cu un desert de sezon foarte usor de pregatit. Ce ziceti?

Daca va place dovleacul, cu siguranta o sa indragiti si aceasta placinta cu dovleac, foarte buna si gustoasa.

Iubesc dovleacul, asa ca zilele acestea am facut, spre bucuria colegilor din redactie, o delicioasa placinta cu dovleac. Va marturisesc ca au fost foarte incantati iar placinta a “disparut” in cateva minute.

Stiati ca dovleacul este o sursa excelenta de antioxidanti si are putine calorii? Vitamina A si betacarotenul ne apara de afectiunile sezonului rece si intaresc sistemul imunitar. Citeste aici 10 motive pentru care e bine sa mananci dovleac!
Revenind la reteta, iata care sunt ingrdientele necesare pentru ...[citeste in continuare...]

Important: Noul Cod de procedura civila
faciliteaza recuperarea debitelor

Proceduri rapide, modele de clauze, cereri, practica judiciara

» detalii aici
 

 

Folositi pentru clientii dvs. acele tehnici care previn aparitia creantelor!

Vremurile sunt tulburi, economia merge cum merge, iar firmele au mare nevoie de lichiditati. Recuperarea creantelor din mainile debitorilor devine azi din ce in ce mai dificila, desi legea va ofera variante, unele mai rapide, altele mai complexe.

CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila" contine informatii importante privind tehnicile de evitare a situatiilor care necesita in final recuperare de creante:

Clauze preventive in contracte
Notificari ale debitorului

Va punem la curent cu:

 Abrogarea OG 5/2001 privind somatia de plata
 Abrogarea OUG 119/2007 si introducerea acesteia in noul Cod de procedura civila – sub forma unei proceduri speciale care va incorpora si dispozitii din OG 5/2001... detalii aici »
 Noutatea introdusa de noul Cod de procedura civila privind recuperarea creantelor de valoare redusa-procedura speciala
 Procedura prealabila eliminata in noul Cod de procedura civila ...detalii aici »
 Renumerotarea articolelor din noul Cod de procedura civila
 Introducerea medierii ca si procedura prealabila... detalii aici »
 Recalificarea caii de atac care in noul Cod de procedura civila este apelul si nu recursul
 Modificarea competentei instantelor in functie de valoarea obiectului cererii

DA! Vreau sa comand "Recuperarea debitelor comerciale si civile"

Mergeti la sigur folosind cea mai potrivita cale de “atac” pentru recuperarea creantelor de la debitorii clientilor dvs.!

Materialul de pe CD-ul Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila contine in detaliu toate tehnicile prin care puteti recupera de la debitorii clientilor dvs. toate creantele acestora.


Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

Va oferim Manualul de Publicare al Ascociatiei Americane de Psihologie (APA), cea mai mare organizatie stiintifica si profesionala din SUA, care gestioneaza peste 70 de publicatii de specialitate in cele mai diverse domenii stiintifice.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 


 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586