E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Comunicat UNBR: Solutionarea contestatiilor Drept penal si Drept procesual penal

Vineri, 27 septembrie 2013, a avut loc ultima proba la Examenul de primire in profesia de avocat stagiar si a persoanelor care s-au definitivat in alte profesii juridice.

Comisia Nationala de examen pentru Sesiunea Septembrie 2013 a intocmit procesul verbal privind solutionarea contestatiilor la examenul privind Dpretul penal si Dreptul procesual penal din 27 septembrie.

Procesul Verbal privind solutionarea contestatiilor la baremul de evaluare si notare, formulate de candidatii care s-au prezentat la proba de examen din data de 27 septembrie 2013 (disciplinele „Drept Penal” si „Drept Procesual Penal”).

In conformitate cu prevederile art. 28 si art. 39 din "REGULAMENTUL– CADRU privind organizarea examenului de primire ìn profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA (ìn vederea dobandirii ...[citeste in continuare...]

Imaginea profesionala este alcatuita din totalitatea cunostinelor profesionale si apartenenta la un corp profesional.
Fiecare meserie are propriile ritualuri de recunoastere si autorizare a membrilor sai. Procedura include un examen de accedere, depunerea unui juramant, dar  si un semn vizibil distinctiv.

Elementul distinctiv, ce poate fi foarte usor de remarcat,
specific Lumii Juristilor este ROBA.

... click aici pentru propria ta Roba


Inalta Curte: Timbrarea cererilor privind titlurile executorii

Completul competent sa judece recursul ìn interesul legii

Completul competent sa judece recursul ìn interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 9/2013 este legal constituit conform dispozitiilor art. 516 alin. (2) din Codul de procedura civila si art. 272 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sedinta completului este prezidata de doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este reprezentat de doamna Antonia Eleonora Constantin, procuror-sef adjunct.

La sedinta de judecata participa domnul Aurel Segarceanu, magistrat-asistent ìn cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal ...[citeste in continuare...]

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>


Cine va reprezenta Romania la CEDO?

Potrivit Alinei Gorghiu, Comisia a intervievat duminica seara propunerile Romaniei pentru functia de judecator la CEDO, ìntocmind un raport.

Deputatul PNL a aratat ca plenul APCE se va pronunta marti prin vot asupra propunerii privind reprezentantul Romaniei la CEDO.

La ìnceputul lunii iunie, Ministerul Justitiei informa ca, ìn urma publicarii anuntului privind selectia candidatilor ìn numele Romaniei pentru functia de judecator la CEDO, au fost depuse sapte candidaturi, respectiv Cristina Coteanu, Bianca Gutan, Codrin Miron, Iulia Motoc, Tudor Pantìru, Florin Streteanu, Paul Vasilescu.

Guvernul a aprobat, pe 19 iunie, lista candidatilor pentru functia de judecator la CEDO. Pe aceasta lista se aflau Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu, propunerea de rezerva fiind Tudor Pantìru.

Pe 26 iunie, comisiile juridice si pentru drepturile omului ale Senatului si Camerei Deputatilor au ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


  Club Juridic
Vechime in domeniul juridic!

Doresc sa stiu,daca perioada de somaj sau suspendarea CIM pentru perioada de un an de zile,se considera intrerupere a vechimii in profesia de consilier juridic?[citeste in continuare...]

Vinzarea unui bun imobil si cu rate

Buna ziua
In stuatia cumparatorilor unui imobil care nu au banii toti si doresc sa achite 30 % din suma in citeva rate.

-Care ar fi forma legala prin care sa nu risc in cazul neachitarii ratelor restante sa mai umblu ani de zile prin instante pentru recuperarea restantelor ?

Ipoteca presupun ca tot greoi va merge pentru recuperarea restantelor.

Va multumesc
Virtej[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator

cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


  Monitorul Oficial

RECLAMA RECLAMA
  Legislatia Muncii
Noi amenzi aplicate de Inspectia Muncii. 181 de persoane fara contracte de munca
de Mihaela Pascu

In perioada 16 - 20 septembrie 2013, Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de 2.637.400 de lei si a depistat 181 persoane fara contracte individuale de munca.

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 16 - 20 septembrie 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 2.637.400 de lei. Au fost depistate 181 de persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 35 erau din judetul Cluj iar 18 din Bucuresti.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.678 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.967.400 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.490.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate doua propuneri de cercetare penala. Pentru 25 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, ...[citeste in continuare...]

Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:

toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.

...click aici pentru mai multe detalii >>


  Viata sanatoasa
Lista alimentelor in care putem gasi toate vitaminele si nutrientii esentiali sanatatii

Pentru o buna functionare a organismului, corpul tau are nevoie de o serie de substante nutritive esentiale. Cu toate ca puteti obine mare parte din aceste substante nutritive din suplimente alimentare, aproape toate pot fi gasite si in alimentele pe care le consumi sau ar trebui sa le consumi, zilnic.

Vrei sa obtii vitaminele si minerale intr-un mod cat mai natural? Articolul nostru iti prezinta acele alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta zilnica.

Vitamina A
De ce ai nevoie de ea: vitamina A joaca un rol-cheie in imunitate, fertilitate, si mai ales este benefica pentru vedere. Vitaminele A, care includ beta-caroten, ajuta retina, corneea, si membranele ochiului sa functioneze in parametrii optimi.

Ce alimente contin vitamina A: Cea mai mare concentratie de vitamina A se gaseste in cartofi dulci, doar un singur cartof dulce copt contine mai mult de 28.000 de unitati internationale (UI) de vitamina A, sau 561% din valoarea ta zilnica ...[citeste in continuare...]

 CD Ghidul complet al executrii silite + REDUCERE 50%CD Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Description: Pachet promotional: CD Ghidul complet al executrii silite + REDUCERE 50% CD Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

CD-ul Ghidul complet al executarii silite
va economiseste timpul de informare si actiune precizand concret pasii algoritmului de executare silita, in conformitate cu Noul Cod de procedura civila.

CD-ul  Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile- conform noului Cod de procedura civila va ajuta sa:

· va organizati corect timpul

· cunoasteti pasii pe care trebuie sa-i urmati

· luati cunostinta despre tehnicile eficiente pentru reprezentarea corecta in instanta.

· aflati de ce noul Cod de procedura civila este in avantajul dvs

 Profita ACUM de REDUCEREA de 50 %, click aici >>

 


117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil

 


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

 • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
 • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
 • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil

... si lista continua aici »

II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie

 • Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
 • Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
 • Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil

... si lista continua aici » 

III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

 • Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
 • Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
 • Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
 • Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
 • Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil

... si lista continua aici »

IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor

 • Constatarea deschiderii succesiunii
 • Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
 • Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
 • Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil

... si lista continua aici »

V. Cereri si actiuni izvorate din raporturi contractuale

 • Nulitatea contractului de vanzare-cumparare
 • Contravaloare lipsa folosinta
 • Obligare la reducerea pretului contractului de vanzare-cumparare pentru vicii –art. 1710 Cod Civil
 • Pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare
 • Actiune in constatarea intervenirii vanzarii

... si lista continua aici »

VI. Contestatii si sesizari

 • Anularea autorizatiei de construire
 • Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie
 • Cerere de eliberare Titlu de Proprietate
 • Contestatie la executare
 • Contestatie impotriva Dispozitiei Primarului

... si lista continua aici »
 


A inceput Scoala! Asigurati-va rezultate excelente pentru copilul dvs.!

Memorator pentru Matematica sau Limba Romana

- conform programei scolare a Ministerului -

...vezi detalii aici >>

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586