E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a

57 de modele de cereri si actiuni!
 

57 Modele cereri si actiuni conform noului Cod de procedura civilaBeneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:
 

1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii
2. stabilirea corecta a temeiului de drept
3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil
4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil 
5. respectarea termenului lega

 

>> Click aici pentru detalii


  Noutati Juridice
Atentie avocati: impozitul forfetar se pregateste si pentru voi

Proiectul de lege privind introducerea impozitului forfetar a fost aprobat de Guvern si transmis Parlamentului.

Conform proiectului, barurile si cafenelele amplasate central in Capitala sau in primele sapte mari orase vor plati anual, in functie de suprafata, intre 1.500 si 3.400 euro, in timp ce in localurile din orase care nu sunt municipii vor achita intre 310 euro si 2.000 euro.

De asemenea, proprietarii hotelurilor de 4 si 5 stele din Capitala vor plati un impozit forfetar pe loc de cazare intre 468 si 891 de lei, un hotel de trei stele din Cluj va achita intre 205 si 244 lei, iar o unitate de 1-2 stele din Busteni circa 120 lei, taxa pentru pensiune fiind cu 20% mai mica fata de hotel.

Proprietarul unui restaurant cu o suprafata de 150 metri patrati din centrul Capitalei va plati de la inceputul anului viitor un impozit forfetar de 17.136 lei pe an (3.900 de euro), in timp ce pentru o shaormerie de peste 50 metri ...[citeste in continuare...]

OUG: Adoptarea Codului insolventei

Proiectul Codului Insolventei aflat deja pe site-ul ministerului Justitiei a fost adoptat in sedinta de Guvern de azi cu un amendament controversat privind numirea administratorului judiciar in cazul companiilor aflate in insolventa.

Potrivit articolului aprobat in sedinta de Guvern, administratorul judiciar la o companie in insolventa urmeaza a fi numit provizoriu de un judecator, care apoi urmeaza a fi confirmat de adunarea creditorilor.

Propunerea a venit dinspre CSM si a fost criticata atat de banci, dar si de catre practicienii din insolventa.

Premierul Victor Ponta a declarat in debutul sedintei de Guverni ca prin noul Cod al insolventei isi propune sa loveasca in evaziunea fiscala.

Victor Ponta: “Prin adoptarea Codului insolventei, domnul ministru al Justitiei a lucrat mult la el, vreau sa lovim exact unde avem probleme cu evaziunea fiscala: firme care intra in insolventa doar pentru a nu-si plati datoriile. Nu au nicio problema, dar e mai ...[citeste in continuare...]

Testele pentru succes ca mediator. Schimba-ti cursul carierei!

Poti sa iti schimbi cursul carierei. Am vazut oameni care au decis sa isi consolideze cariere abia dupa varsta de 30 de ani. Si tot au dat lovitura. Si am vazut si oameni care au fost o viata intreaga avocati si apoi au decis ca este timpul sa devina apicultori, fermieri, specialisti in PR si nu numai.

In mod real, nimeni nu este obligat sa ramana prins in cadrul unei cariere pentru tot restul vietii pentru o alegere de inceput. Daca simti cu toata inima ca medierea reprezinta directia pe care doresti sa o urmezi in viata ta profesionala, noi iti dorim succes si te invitam sa te instruiesti alaturi de profesionisti.

Cele 57 de teste ale mediatorului de succes te ajuta sa te instruiesti in legatura cu:

teoria solutionarii conflictelor
cauzele si efectele conflictelor
tehnici de rezolvare a disputelor
scena medierii
modele de mediere
procesul de mediere
principiile si practicile standard
contextul juridic al medierii
egalitate de ...[citeste in continuare...]

Microintreprindere care realizeaza venituri din consultanta
de Constanta Popa

Societate comerciala inregistrata cu obiect principal de de activitate consultanta pentru afaceri si management cu un punct de lucru cu activitate de baruri si alte activitati de servire a bauturilor in cursul anului 2012 realizeaza venituri exclusive din activitatea de baruri.

In 2013 se incadreaza la platitor de impozit microintreprinderi.
Incepand cu luna octombrie a aceluiasi an urmeaza sa incheie un contract pentru activitatea de consultanta.

Fata de cele de mai sus regimul de impozitare microintreprinderi se va pastra pana la sfarsitul anului 2013 sau societatea va fi obligata sa schimbe regimul de impozitare in platitor de impozit pe profit incepand cu 1 octombrie 2013.

Raspuns:
Dupa cum se prevede la pct. 7 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului IV1 din Codul fiscal, microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati de natura celor pentru care nu se aplica regimul de impunere al microintreprinderilor, cum ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


  Legislatia Muncii
Ce trebuie sa faceti in cazurile de forta majora determinate de incendii

In cazurile de forta majora determinate de incendii, persoanele fizice si juridice care detin, cu orice titlu, terenuri, constructii, instalatii tehnologice sau mijloace de transport au urmatoarele obligatii:

- sa permita neconditionat accesul serviciilor de urgenta si al persoanelor care acorda ajutor;

- sa permita neconditionat utilizarea apei, a materialelor si a mijloacelor proprii pentru operatiuni de salvare, de stingere si de limitare a efectelor incendiilor produse la bunurile proprii ori ale altor persoane;

- sa accepte masurile stabilite de comandantul interventiei pentru degajarea terenurilor, demolarea unei constructii sau a unei parti din constructie, taierea sau dezmembrarea mijloacelor de transport, oprirea temporara a activitatilor sau evacuarea din zona periclitata si sa acorde sprijin, cu forte si mijloace proprii, pentru realizarea acestor masuri.

SANCTIUNE
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 de lei la ...[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator

cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


  Club Juridic
Returnare cautiune

Am o problema legata de recuperarea unei cautiuni:

Am initiat o contestatie la executare contra ANAF si instanta a admis actiunea, inclusiv returnarea taxei de timbru, dar nu-mi returneaza cautiunea deoarece lipseste chitanta original depusa la dosar, desi aceasta fusese depusa.

In prezent, am o copie xerox a chitantei si a recipisei de consemnare, dar nu stiu daca pot face recurs cu aceste copii si care ar fi alta varianta procedurala.[citeste in continuare...]

dechiderea procedurii generale de insolventa

Daca instanta de judecata a admis cererea de deschidere a procedurii de insolventa a unu creditor impotriva unei societati si s/a dispus deschiderea procedurii generale de insolventa numind totodata si administratorul judiciar, ce implica termenul de observatie de trei luni?

Ce trebuie facut in acest termen?
Vom primi din partea administratorului judiciar vreo notificare ceva?
Ce face administratorul judiciar in acesta perioada?[citeste in continuare...]

Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:

toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.

...click aici pentru mai multe detalii >>


  Viata sanatoasa
Alimente care sunt considerate adevarate medicamente

In lumea de astazi, cand oamenii traiesc din ce in ce mai mult, influenta alimentatiei asupra bunei functionari a corpului nostru se vede din ce in ce mai pregnant. Relatia stransa dintre om si aliment este evidenta, ca si influentele reciproce majore.

Pentru a fi sanatosi trebuie, printre altele, sa mancam sanatos. Daca avem o problema de sanatate, putem fi ajutati in mare masura de consumul unei anumite grupe de alimente.

Din pacate, bolile majore nu pot fi vindecate printr-un anume fel de mancare si nici printr-o dieta-minune, dar expresia “aliment-medicament” este de multe ori folosita si are o mare doza de adevar. Sa trecem , deci, in revista, cateva alimente care ne pot fi de folos atunci cand avem diverse probleme de sanatate si frumusete:

- alimentele si tenul luminos si sanatos: aspectul pielii si al tenului in mod particular sunt crucial influentate de alimentatie. Fata ne da de gol cand nu mancam sanatos sau chiar cand nu traim sanatos. Noptile ...[citeste in continuare...]


Atentie la Recuperarea Debitelor
“Portitele” legislative au fost abrogate

Din pacate, “portitele” legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila

... vezi detalii aici »

Buletinul informativ “Recuperarea Debitelor” va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI

Recuperare debite

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

BD21296_ Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?
BD21296_ Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?BD21296_ In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Stimate jurist, solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

Acest lucru il puteti face prin tehnici de recuperare a creantelor, tehnici permise de lege si in special de Noul Cod de Procedura Civila (NCPC), intrat in vigoare la 15 februarie 2013.

>> Click aici pentru detalii despre Buletinul informativ “Recuperarea Debitelor” <<

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586