E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Avantajele medierii pentru partile in conflict

Medierea reprezinta solutia ideala acolo unde procesul de solutionare de procese aflate pe rolul instantelor de judecata s-a dovedit a fi prea lent. Volumul tot mai mare de procese impune adoptarea de solutii noi. Mai mult, luam in considerare si costurile financiare.

Sa discutam despre avantajele medierii pentru partile aflate in conflict. Va prezentam cateva informatii extrem de utile, notate de expertii realizatori ai ghidului "Manualul Mediatorului - Succes garantat":

1. Conflictele se solutioneaza intr-un termen rezonabil

2. Medierea ajuta la solutionarea conflictelor printr-o solutie convenabila pentru ambele parti ale conflictului

3. Se diminueaza costurile implicate de procedurile judiciare

4. Returnarea taxei judiciare de timbru. O importanta deosebita o are posibilitatea recuperarii taxelor judiciare de timbru in cazul unui proces declansat. Astfel, in cazul in care conflictul a fost deferit justitiei, iar partile au ...[citeste in continuare...]
Partaj dupa divort. Ce bunuri se impart la partaj

"Daca sotul divorteaza dupa 25 ani de casatorie,si el, in plus de apartamentul detinut in comun cu sotia,mai detine si o garsoniera mostenita de la mama lui (mostenirea a primit-o in timp ce erau casatoriti) ,la partaj se imparte si garsoniera in cauza?"

Aflati raspunsurile expertilor in ClubJuridic.ro>>>[citeste in continuare...]

Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:

toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.

...click aici pentru mai multe detalii >>


UTIL: Conditii noi in exercitarea profesiei de mediator

In Monitorul Oficial nr. 13/2014 s-a publicat Regulamentul de organizare si functionare a Consilului de mediere prin Hotararea nr. 4911/2013.

Prin intermediul acestui Regulament de Organizare si functionare a Consiliului de mediere, mediatorilor li se impun noi conditii pe care acestia trebuie sa le indeplineasca.

Iata conditiile pe care mediatorii trebuie sa le indeplineasca, conform noilor prevederi:

1. Mediatorii trebuie sa aiba cazier juridic in care sa nu existe mentiuni referitoare la infractiuni care i-ar putea face incompatibili cu meseria de mediatori. Mediatorii vor demonstra acest lucru cu ajutorul cazierului judiciar sau prin intermediul unei declaratii pe proprie raspundere ca nu exista astfel de mentinu in cadrul cazierului.

2. Mediatorii trebuie sa fie inscrisi in Tabloul Mediatorilor. Ei trebuie sa fie activi si sa aiba toate taxele profesionale achitate.

3. Mediatorii trebuie sa fie membri ai unor asociatii profesionale ...[citeste in continuare...]

  Legislatia Muncii
Cum stabilim sanctiunea potrivita pentru angajatii ce comit abateri disciplinare

Conform art. 248 alin. (1) din Codul muncii sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate de catre angajator in cazul unui salariat ce savarseste o abatere disciplinara sunt urmatoarele:

Salariatul care savarseste o abatere disciplinara poate primi un avertisment scris sau poate fi retrogradat din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o perioada ce nu poate depasi 60 de zile.

De asemenea, angajatul care savarseste o abatere disciplinara poate suferi reducerea salariului de baza pe o durata de 1 - 3 luni cu 5 - 10% sau reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1 - 3 luni cu 5 - 10%.

Nu in ultimul rand, o alta sanctiune pe care angajatorul o poate aplica angajatului care a comis o abatere disciplinara este desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In ceea ce priveste natura aspectelor de care tinem cont pentru a stabili sanctiunea ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Cum se poate ataca un contract de donatie incheiat in timpul divortului?

Daca sunt in divort cu sotul si acesta a facut un contract de donatie pe casa,teren si anexe auxiliare fiicei sale din prima casatorie,in timpul divortului, cine si in ce conditii ma poate da afara din casa (sotul si-a pastrat uzufructul viager pe tot timpul vietii)?

Se poate ataca acest contract de donatie, atata timp cit avem de impartit creante si in ce conditii?[citeste in continuare...]

  Social
Modificari pentru simularea nationala din 2014
de Banu Alexandra

Simularile pentru evaluarea nationala si bacalaureat s-ar putea desfasura centralizat, la nivel national, incepand cu anul scolar 2014-2015.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, isi doreste ca simularile sa se organizeze in aceleasi conditii in care se desfasoara si examenele nationale, nu descentralizat pana acum. Modificarea ar putea avea loc de anul viitor.

"Incepand cu anul scolar viitor, simularile sa se faca exact in aceleasi conditii in care se dau si examenele, respectiv Consiliul National de Evaluare sa gestioneze aceste simulari pentru a avea o analiza mai buna a datelor", a explicat Pricopie.

Scopul acestei modificari pentru centralizarea simularilor la nivel national este acela de a stabili subiecte comune pentru toti elevii din tara si de a fi evaluate corect rezultatele elevilor.

Profesorii isi vor da seama mult mai usor unde mai au de lucrat cu copiii la clasa daca subiectele sunt impuse de Ministerul ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor
  Sanatate
Sparanghelul: preferatul regilor

Care a fost mancarea preferata a imparatilor romani sau a amantei regelui Frantei, Ludovic al XV-lea?Raspunsul corect este leguma pe care o poti gasi doar intr-o anumita perioada in timpul anului: sparanghelul.Tijele verzi de sparanghel sunt cele mai des intalnite pe piata si, indiferent de culoare (verde sau mov), sunt o resursa de nutrienti bogati in amino-acizi, fibre, potasiu si vitamine: K, A si C.

Are efect detoxifiant, actioneaza impotriva imbatranirii si previne anumite boli, precum cancerul, osteoporoza sau bolile de inima. De asemenea, are un continut scazut de calorii.

Spranghelul a fost considerat dintotdeauna o mancarea speciala. De exemplu, in intreaga lume este cunoscut ca afrodisiac. In secolul al XIX-lea, in Franta, tinerii casatoriti mancau in noaptea nuntii trei portii de sparanghel.
Imparatii romani iubeau atat de mult sparanghelul, incat trimiteau o flota speciala pentru a-l culege si a-l aduce spre a fi servit, cat mai curand.

Regele ...[citeste in continuare...]

Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
----------------

 

Peste 140 de modele de contracte comerciale si civile contin clauze, prevederi si mentiuni importante indiferent de tipul contractului de care aveti nevoie

 

142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil

De ce CD "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil"?

Pentru ca:

Va ofera cele mai importante modele de contracte de care aveti nevoie in activitatea dvs.

Toate cele peste 140 de modele de contracte si de acte din lucrare sunt prezentate prin prisma noilor reglementari din Codul civil.

abordare profesionista, informatii 100% corecte

Lucrarea "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil" este conceputa de specialisti in drept civil si comercial a caror solida pregatire teoretica este dublata de o bogata experienta practica.

>> Click aici pentru a-ti rezerva un exemplar!
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586