Alerta avocati: pentru pensii va trebui sa platiti ...

Vezi noile contributii ce le platesc avocatii...

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Instrument 100% practic pentru rezolvarea usoara a problemelor dvs. fiscal-contabile

  CD-ul "Fiscalitatea si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor de avocatura. Editia 2014" contine informatii cu caracter eminamente practic, informatii aplicabile imediat. Aici gasiti:

Solutii sigure si avantajoase pentru bugetul institutiei dvs.
Temeiuri legale ..detalii aici >>>
Explicatii
Exemple de calcul pentru impozitele si taxele specifice, contributii sau deductibilitati
Exemple de inregistrari contabile perfect legale ..detalii aici >>>
Exemple privind completarea declaratiilor fiscale ..detalii aici >>>
Atentionari cu privire la termenele de depunere a declaratiilor
Recomandari si sfaturi pentru respectarea legislatiei in vigoare.


Alegeti sa munciti usor! Sa rezolvati rapid si fara stres problemele legate de conta-fiscalitatea biroului dvs. de avocatura! Economisiti timp si energie pentru activitatea dvs. de practician in drept!

Comandati-l acum! Pana la sfarsitul acestei luni, beneficiati de pretul special de lansare- 20% reducere!


  Noutati Juridice
Alerta avocati: Plati mai mari la pensii, din 2014!

Conform Hotararea Consiliului UNBR nr. 692 din 28 martie 2013 incepand cu luna ianuarie a acestui an, avocatii sunt nevoiti sa achite o contributie individuala obligatorie mai mare, pentru fondul de pensii.

Hotararea Consiliul UNBR nr. 857/2013, din data de 14 decembrie, stabileste ca incepand cu data de 1 ianuarie 2014 inceteaza amanarea punerii in aplicare a masurilor prevazute Ia art. 3 din Hotararea Consiliului UNBR nr. 692 din 28 martie 2013, care prevede noi majorari in contributie obligatorie pentru avocatii definitivi, contributie la fondul de pensii gestionat de Casa de Asigurari a Avocatilor.

Conform Hotararii UNBR nr. 857/2013, contributia individuala obligatorie este majorata de la 10%, cat era anul trecut, la 11%, valabila din luna ianuarie 2014, dar nu mai putin de suma ce reprezinta cota minima obligatorie si nu mai mult de suma ce reprezinta cota maxima de contributie obligatori.

Aceasta majorare vine ca decizie directa a necesitatii ...[citeste in continuare...]

Atentie: Noile reguli de publicitate pentru avocati

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a publicat noutatile privind regulile de publicitate pe care avocatii trebuie sa le respecte. Astfel, avocatii nu vor mai putea sa foloseasca adrese de email ce apartin Google sau Yahoo si nici sa aiba prezentari sub forma de blog-uri, oferite gratuit de Wordpress sau Blogger.

Aceste obligatii revin avocatilor inca din data de 20 decembrie 2013. In data de 14 decembrie 2013, Consiliul UNBR a adoptat Hotararea nr. 852, hotarare referitoare la modificarea si completarea Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Consiliul UNBR nr. 64/2011, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011, in care se se fac si modificari referitoare la modurile in care avocatii isi pot face publicitate profesionala.

O prima regula referitoare la publicitatea profesionala pentru avocati, spune ca aceasta se realizeaza in exclusivitate de catre organele profesiei.

Conform noilor prevederi, se face ...[citeste in continuare...]

AMR: Intrarea in vigoare a noilor Coduri penal si de procedura penala, un experiment dureros

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) considera intrarea in vigoare a noilor Coduri penal si de procedura penala, "un experiment dureros ce poate avea, pe termen lung, consecinte negative ireversibile".

Magistratii informeaza, intr-un comunicat remis joi Agerpres, ca sistemul juridic nu este gata, din punct de vedere logistic si din perspectiva resurselor umane disponibile, sa implementeze viitoarele prevederi in materie penala.

"Decredibilizata permanent prin fapta celor care au urmarit sa-i slabeasca forta, responsabilizata si culpabilizata pentru cauze ce nu-i pot fi imputate, justitia este obligata, in baza unor angajamente asumate peste realitatile pe care ea le cunoaste, peste limitele unor dotari materiale care, de multe ori, la nivelul unor instante sau parchete, pot rivaliza unor conditii de Ev Mediu timpuriu, sa reziste si sa invinga intr-o provocare fara precedent in aceasta reforma judiciara",  ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor
De ce nu ati folosi arbitrajul in echitate?

Adeseori, raporturile comerciale de lunga durata se pot degrada atunci cand partile tocesc pardoseala tribunalelor. De multe ori, totusi, partea care se considera pagubita nu vede alta solutie de a-si recupera datoriile de la vechii parteneri comerciali decat actionandu-i in instanta, cu tot ce inseamna aceasta: publicitate, reclama negativa, resentimente de ambele parti. Iar reclamantul isi da seama ca, desi avea nevoie de sumele ce formau obiectul litigiului, nu a gasit cea mai buna cale de a pastra relatiile amicale cu debitorul sau. Iata insa ca arbitrajul ofera o solutie: art. 601 noul Cod de procedura civila arata ca pe baza acordului expres al partilor tribunalul arbitral poate solutiona litigiul si in echitate.

Ce inseamna aceasta?
Autorizarea data arbitrilor prin actul de compromis de a judeca in echitate lasa arbitrilor intreaga libertate de a judeca dupa constiinta lor. Ei nu sunt tinuti sa respecte regulile procedurale si nici sa aplice normele de drept ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
SSM: Afectiuni ale coloanei vertebrale legate de profesie

Se estimeaza ca intre 60% si 90% din populatie va suferi de afectiuni ale coloanei lombare la un anumit moment din viata, iar un procent estimat intre 15 si 42% din populatie se afla in suferinta in orice moment, din aceasta cauza.

O ancheta europeana privind conditiile de lucru indica faptul ca 30% dintre angajatii din Europa sufera de dureri la nivelul coloanei vertebrale, acestea gasindu-se in fruntea listei care cuprinde toate afectiunile raportate legate de profesie.

Cu toate ca pacientii se reabiliteaza complet, in cea mai mare parte dintre cazuri, in urma unui puseu de lumbago, aceste cazuri contribuie totusi, in mare masura, la cifrele privind absenteismul medical. In plus, rata recurentei afectiunilor coloanei lombare este foarte ridicata – intre 20 si 44% intr-un an – in timp ce, de-a lungul unei vieti, se constata recurente de pana la 85%.

Atentie
Odata traumatizata, coloana vertebrala poate deveni sensibila, iar pe de alta parte, ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
Drepturi impuse si limitate

Am nevoie de un model- formular legal de plangere penala la CSM sau Inspectia Judiciara impotriva unui judecator, sau, si a unui complet de judecata privind incalcarea, impunerea, limitarea drepturilor cetateanului in justitie.

Cred ca trebuie sa trimit ambele hotarari judecatoresti legalizate, dar nu stiu ce taxe se impun pentru aceste plangeri. Mul?umesc.[citeste in continuare...]
  Monitorul Oficial

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Social
Atentie parinti! Fondul clasei este ilegal
[Adaugat: 09-Ian-2014]
de Ana-Maria Tudor

Fondul clasei poate exista doar ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director, a declarat, miercuri seara, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul a facut aceste precizari in contextul anchetei declansate in cazul invatatoarei de la Scoala nr. 10 din Bucuresti, care este acuzata ca cerea cadouri de la parintii elevilor.

Pricopie a mai spus ca el, in calitate de parinte, nu a contribuit cu bani la scoala, dar au fost organizate activitati cum ar fi curatenia in clasa, initiate si gestionate financiar de parinti.

Ministrul Educatiei a adaugat ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si incadrare penala.

Intrebat de ce nu sunt suspendati de la catedra profesorii cercetati sau chiar condamnati, Remus Pricopie a explicat ca, pentru acest demers, sunt necesari "mai multi pasi", in conformitate cu Codul ...[citeste in continuare...]

Peste 140 de modele de contracte comerciale si civile contin clauze, prevederi si mentiuni importante indiferent de tipul contractului de care aveti nevoie

 

142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil

De ce CD "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil"?

Pentru ca:

Va ofera cele mai importante modele de contracte de care aveti nevoie in activitatea dvs.

Toate cele peste 140 de modele de contracte si de acte din lucrare sunt prezentate prin prisma noilor reglementari din Codul civil.

abordare profesionista, informatii 100% corecte

Lucrarea "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil" este conceputa de specialisti in drept civil si comercial a caror solida pregatire teoretica este dublata de o bogata experienta practica.

>> Click aici pentru a-ti rezerva un exemplar!

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586