Noi modificari in activitatea de ...

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Instrument 100% practic pentru rezolvarea usoara a problemelor dvs. fiscal-contabile

  CD-ul "Fiscalitatea si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor de avocatura. Editia 2014" contine informatii cu caracter eminamente practic, informatii aplicabile imediat. Aici gasiti:

Solutii sigure si avantajoase pentru bugetul institutiei dvs.
Temeiuri legale ..detalii aici >>>
Explicatii
Exemple de calcul pentru impozitele si taxele specifice, contributii sau deductibilitati


Alegeti sa munciti usor! Sa rezolvati rapid si fara stres problemele legate de conta-fiscalitatea biroului dvs. de avocatura! Economisiti timp si energie pentru activitatea dvs. de practician in drept!

Comandati-l acum! Pana la sfarsitul acestei luni, beneficiati de pretul special de lansare- 20% reducere!


  Noutati Juridice
Atentie, avocati: Noi modificari in activitatea de curator special

HOTARARE nr. 852 din 14 decembrie 2013 privind modificarea si completarea Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nr. 64/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial nr.33 din 16 ianuarie 2014.

In cadrul hotararii se introduce o noua subsectiune, dupa articolul 91, privind activitatea de curator special:

Dupa articolul 91 se introduce o noua subsectiune, subsectiunea a 2^1-a, cuprinzand articolul 91^1, cu urmatorul cuprins:

"SUBSECTIUNEA a 2^1-a
Activitatea de curator special
Art. 91^1. - (1) Avocatul poate indeplini activitatea de curator special, in conditiile legii. In cadrul activitatii judiciare, in indeplinirea acestei sarcini, avocatul are toate drepturile si obligatiile reprezentatului legal.
(2) Dispozitiile art. 108-119 se aplica in mod corespunzator si avocatului care indeplineste functia de ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor
Urmarire DNA: Procurorul Cristian Hristescu. Santaj, trafic de influenta si instigare la infractiunea de abuz in serviciu

DNA a inceput urmarirea penala in cazul procurorului Cristian Hristescu, dupa ce acesta l-a amenintat pe administratorul unei firme, in vederea primirii "cu discount" de materiale de constructie pentru a-si finaliza locuinta, noteaza Realitatea.

"In acest sens, invinuitul Hristescu Cristian a lasat sa se creada ca are influenta asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Slobozia, in scopul evitarii instituirii unor masuri asiguratorii si dispunerii unei solutii favorabile intr-un dosar penal in care administratorul si societatea acestuia, au calitatea de invinuiti", precieaza DNA, intr-un comunicat de presa.

Conform sursei amintite, in cursul lunii aprilie 2013, Hristescu a convins doi politisti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Fetesti sa nu deschida dosar penal unei persoane care a condus in stare de ebrietate.

Conform anchetatorilor  ...[citeste in continuare...]

Loteria Romana, amendata de Consiliul Concurentei!

Consiliul Concurentei a amendat Loteria Romana cu 16,85 de miliane de lei patru companii ce activeaza in domeniul jocurilor de noroc. Este vorba despre Loteria Romana SA, Intralot SA Integrated Lotteru Systems and Services, Intracom SA Holdings si Lotrom SA, se arata in cadrul unui comunicat al Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta a constatat faptul ce cele patru companii notate mai sus au avut o intelegere referitoare la implementarea programului video-loterie in Romania, prin intermediul unor obligatii de neconcurenta in cadrul Contractului de credit-furnizor.

"Obligatia de neconcurenta prevedea ca pe perioada derularii conctractului, 2003-2013, Loteria Romana nu avea voie sa desfasoare un alt program de video-loterie sau unul similar in cooperare cu alte companii. Desi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de video-loterie, clauza de neconcurenta cuprinsa in contractul incheiat intre cele patru ...[citeste in continuare...]

"Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila


Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI


Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.

Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)


  Legislatia Muncii
Managementul Resurselor Umane - 6 principii pentru expertii HR!

Urmatoarele principii manageriale prezinta modalitatile pe care le puteti alege in munca dvs.: managementul prin delegare, prin obiective, prin rezultate, in situatii de exceptie, prin contact personal, precum si modelul Harzburg.

Management prin delegare
Acest principiu are ca scop nu numai delegarea sarcinilor, ci si posibilitatea angajatilor de a-si asuma raspunderea pentru ceea ce fac. Delegarea nu urmareste numai degrevarea managerilor de anumite sarcini. Ea cauta in primul rand sa foloseasca experienta si cunostintele unui angajat.

Management prin stabilirea obiectivelor
Acest principiu nuanteaza practic managementul prin ..[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Mostenire

Buna seara, mama mea impreuna cu nepotul ei (dupa fratele decedat) sunt mostenitorii unui teren agricol de 6,530 ha.

Va rog sa-mi spuneti daca nepotul ei poate incheia un contract de arenda pe acest teren fara acordul mamei, nefacandu-se nici o dezbatere de mostenire.

Acesta a incheiat contractul de arenda, iar mama mea nu este de acord, nu a participat si nu a semnat nimic, ce se poate face in acest caz, acel contract este valabil? si va rog sa-mi mai spuneti daca mama mea poate vinde partea care i se cuvine.Va multumesc frumos pentru raspuns.[citeste in continuare...]
  Monitorul Oficial

  Stil de viata
Dieta cu grapefruit

Pregatiti-va sa va indreptati catre raionul cu citrice caci veti avea nevoie de multe astfel de fructe daca va hotarati sa tineti aceasta dieta. Dieta cu grapefruit este una ditre dietele care a supravietuit in timp. Oamenii au incercat-o inca din anii 1930’.

Fanii sai sustin ca grapefruitul contine anumite enzime care, atunci cand este mancat inainte de alte alimente, ajuta la arderea grasimilor. Dieta, care are mai multe variante, dureaza 10-12 de zile si pretinde ca va va ajuta sa piedeti in jur de 5 kilograme.

Chiar functioneaza?
Ne pare rau, dar grapefruitul nu arde grasimi. Au existat cateva studii despre grapefruit si pierderea in greutate. Intr-un studiu, persoanele obeze care au mancat o jumatate de grapefruit inainte de masa timp de 12 saptamani au pierdut semnificativ mai mult in greutate decat cei care nu au mancat grapefruit.

Este posibil ca apa din grapefruit sa va dea senzatia de satietate, iar apoi tu sa mananci mai putin. Dar daca ...[citeste in continuare...]

Peste 140 de modele de contracte comerciale si civile contin clauze, prevederi si mentiuni importante indiferent de tipul contractului de care aveti nevoie

 

142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil

De ce CD "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil"?

Pentru ca:

Va ofera cele mai importante modele de contracte de care aveti nevoie in activitatea dvs.

Toate cele peste 140 de modele de contracte si de acte din lucrare sunt prezentate prin prisma noilor reglementari din Codul civil.

abordare profesionista, informatii 100% corecte

Lucrarea "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil" este conceputa de specialisti in drept civil si comercial a caror solida pregatire teoretica este dublata de o bogata experienta practica.

>> Click aici pentru a-ti rezerva un exemplar!

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586