E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

  • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
  • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
  • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
  Noutati Juridice
Proiect UNBR: Modificarea statutului profesiei de avocat

Proiect de modificare a Statutului profesiei de avocat in partea referitoare la publicitatea profesionala

Dam publicitatii proiectul privind modificarea Statutului profesiei de avocat in partea relativa la publicitatea profesionala si legislatia din alte state europene avuta in vedere la elaborarea acestuia, adoptat de Comisia constituita de Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din 29 iunie 2013 pentru inventarierea propunerilor si elaborarea de proiecte vizand modificarea si completarea Legii nr. 51/1995, a Statutului profesiei de avocat, a Statutului Casei de Asigurari a Avocatilor precum si a legislatiei din alte domenii, cu incidenta asupra profesiei, intrunita in sedinta din 23.11.2013.

- Proiectul privind modificarea Statutului profesiei de avocat in partea relativa la publicitatea profesionala

Propunere de modificare a Statutului profesiei de avocat privind publicitatea formelor de exercitare a profesiei*

* materialul a fost dezbatut ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


MJ: Seminar in domeniul drepturilor omului

Seminarul european pentru practicieni in drept in domeniul drepturilor omului si a strangerii transnationale a materialului probator. Dezvoltarea unei culturi judiciare europene”

Ministerul Justitiei, in calitate de coordonator de proiect, in parteneriat cu Instanta de District din Amsterdam (Olanda), Procuratura Generala din Spania, Scoala Nationala de Formare a Judecatorilor si Procurorilor din Polonia si Academia de Drept European (ERA) organizeaza in perioada 28 - 29 noiembrie 2013, la Bucuresti, „Seminarul european pentru practicieni in drept in domeniul drepturilor omului si a strangerii transnationale a materialului probator. Dezvoltarea unei culturi judiciare europene”, finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului „Justitie Penala” 2011.

La aceasta actiune majora de cooperare judiciara internationala in materie penala participa 120 de judecatori si procurori din toate Statele Membre ale ...[citeste in continuare...]

Presedintele Consiliului de Mediere considera ca medierea este sustinuta de autoritati

Presedintele Consiliului de Mediere (CM), Valeriu Dorin Badulescu, a declarat joi ca il bucura sustinerea de catre autoritatile romane a medierii ca alternativa la justitia clasica, acesta fiind un semnal pentru schimbarea mentalitatii conflictuale a societatii romanesti.

“Mesajele pe care le-am primit, incepand de la prim-ministrul Romaniei, continuand cu presedintele Camerei Deputatilor, Ministerul Justitiei si alte autoritati, a fost acela de sprijin neconditionat in tot ceea ce facem, ca parteneri de dialog, ca parteneri potentiali pentru justitia romana si nu numai”, a spus Valeriu Badulescu joi la Conferinta Nationala a Mediatorilor.

El a explicat ca datoria mediatorilor este de a schimba mentalitatea conflictuala, mentalitatea impamantenita in mediul social, cu o mentalitate orientata catre dialog si comunicare.

“Necesitatea schimbarii de mentalitate in plan social si trecerea de la conflict catre dialog nu pot fi amanate la nesfarsit. ...[citeste in continuare...]

Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”
 

Credite bancare: cele mai frecvente litigii in relatia cu bancileCum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?

Puteti lupta intr-un singur fel: informandu-va.

Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.
Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.

Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.

>> Click aici pentru detalii


  Legislatia Muncii
Reducerea CAS s-ar putea aplica din iulie 2014
de Mihaela Pascu

La jumatatea acestei saptamani, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat la Comisiile de buget-finante, ca in aprilie va veni in Parlament cu actul normativ care sa prevada reducerea CAS cu 5%, cu aplicabilitate de la 1 iulie.

Acesta a mai declarat ca in cazul reducerii CAS cu 5% anul viitor va veni cu actul normativ in Parlament in luna aprilie, cu aplicabilitate de la 1 iulie.

"Eu am facut promisiunea, eu in luna aprilie vin cu actul normativ (...). Calculul matematic la reducerea fiscalitatii se corecteaza la partea de venituri 100%.

In momentul in care introducem o taxa sau largim baza de impozitare, suma care se ia in calcul la nivelul colectarii se ia in calcul intre 50 si 85 la suta, niciodata nu se ia 100%", a spus ministrul.

El s-a referit si la ideea reducerii TVA la alte produse alimentare.

"Legat de reducerea TVA la alte produse alimentare, facem o evaluare in luna aprilie a masurii reducerii TVA la paine, si ...[citeste in continuare...]


  Club Legislatia Muncii
Cum se calculeaza indemnizatia de somaj efectiv?

Indemnizatia de somaj are la baza de calcul 75% din 800 de lei (sal. minim brut pe tara) + un procent in functie de stagiul de cotizare?
Va multumesc! Sper sa ma ajutati cu un raspuns![citeste in continuare...]

  Stil de viata
Top 15 carti pentru copii interzise in America

In topul celor mai cunoscute carti pentru copii care au fost interzise in Statele Unite ale Americii se regasesc "Winnie-the-Pooh", "Vrajitorul din Oz" si "Alice in Tara Minunilor". Haideti sa descoperim impreuna care sunt motivele pentru care au fost interzise aceste carti in America!

Desi pare greu de crezut, unele carti pentru copii au fost interzise din motive incredibile. Potrivit buzzfeed.com, iata care este topul celor mai cunoscute carti pentru copii care au fost interzise in Statele Unite:

1. "Where's Waldo?", de Martin Handford
Publicata in 1987, aceasta carte a fost interzisa, apoi republicata, intrucat in desenul de pe coperta era imaginea unei femei care facea plaja topless.

2. "The Giving Tree", de Shel Silverstein
In 1988, acest volum a fost interzis intr-o biblioteca din Colorado intrucat multe scoli americane sustineau ca aceasta carte "incrimineaza agentiile de exploatare a fondurilor forestiere".
3. ...[citeste in continuare...]

Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?

 Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586