E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Anunt Barou: Plata onorariilor din Oficiu

Decanul Baroului Bucuresti va instiinteaza ca au fost alocate fondurile necesare platii onorariilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu, aferente lunii august 2013-rest.

Toti avocatii indreptatiti la plata onorariilor din oficiu sunt rugati sa se prezinte la casieria Baroului Bucuresti incepand cu data de 03.12.2013 ora 11. Dispozitiile de plata se intocmesc la biroul SAJ.[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
Poprire pe salariu. Obligatia tertului poprit de a executa poprirea
de Gabriela Chirazof

Pe adresa firmei a sosit o poprire pe salariul unui angajat pentru 17 % din salariul lui net ca si pensie de intretinere pentru fiica sa pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 ani.

Salariatul a dat-o in judecata pe fiica sa sustinand ca aceasta a terminat scoala , are ajutor de somaj si este plecata la munca in strainatate.

Aceeasi judecatorie care a emis poprirea I-a eliberat salariatului un Certificat prin care atesta faptul ca salariatul nostru a promovat pe rolul instantei de judecata actiune civila impotriva fiicei sale.(Dosarul fiind pe rol inca nu este solutionat).

Pe baza acestui Certificat se poate opri retinerea din salariul angajatului sau trebuie sa ne trimita aceeasi judecatorie Decizia instantei cu privire la ridicarea acestei popriri?

Raspuns:
Angajatorul are obligatia sa isi execute obligatiile decurgand din calitatea de tert poprit in limitele stabilite de instanta de judecata.

Cata vreme nu ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
conforme cu Noul Cod de Procedura Civila


Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)

Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)


Limitarea raspunderii civile a auditorilor statutari si a firmelor de audit

Prin Decizia Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile nr. 45 din 31 octombrie 2013 a fost modificat si completat Regulamentul privind limitarea raspunderii civile a auditorilor statutari si a firmelor de audit.

Decizia este publicata in Monitorul Oficial nr. 734 /28.11.2013

Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 7/2009 nu a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Regulamentul privind limitarea raspunderii civile a auditorilor statutari si a firmelor de audit, aprobat prin Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 17/2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 176 din 14 martie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

La articolul 1, ultimele trei liniute ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
SSM: Modalitatea de obtinere a autorizatiei

Exista doua modalitati distincte de obtinere a autorizatiei:

1) Daca sunteti un angajator – persoana fizica, persoana juridica sau asociatie familiala – care are obligatia sa ceara inmatricularea in Registrul Comertului, va veti autoriza prin intermediul Biroului Unic din cadrul Oficiului Registrului Comertului, in baza Legii nr. 359/2004.

2) Daca nu va numarati printre angajatorii de la punctul 1 si desfasurati, de pilda, activitati de productie sau prestari de servicii, va veti autoriza prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Munca, in baza Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006.

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei nerespectarea obligatiei legale de a obtine autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati, conform art. 39 alin. (2) din Legea nr. ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Tardivitate actiune

Buna ziua,

La bloc au avut loc alegeri care nu au respectat cadrul legal si ilegalitatile multe continua.

Am vrut de atunci sa dau in judecata asociatia pentru nerespectarea legii 230 si alegeri ilegale insa avocata mea de la acel moment a spus ca trebuie sa avem procesul verbal al adunarii generale de alegeri ca sa avem ce contesta.
Presedintele interlop al asociatiei refuza de cind a fost "ales" orice comunicare, refuza sa dea orice act si deci si procesul verbal. Am facut plingeri la politie si la primarie insa nu am rezolvat nimic.

De atunci a trecut 1 an. Am consultat un alt avocat si acesta spune ca faptul ca s-a afisat la avizier si ca alesul poate aduce martori arata ca eu am stiut si deci nu sunt sanse de anulat alegerile. As vrea sa stiu de la un specialist cum este treaba, sa stiu ce sanse am sa stopez ce se petrece pe aici.

De cind este afisarea la avizier mod de comunicare acceptat in instanta? Eu pot sa lipsesc ani din tara si sa nu am acces la ...[citeste in continuare...]

Taxa de TIMBRU

Cum se calculeaza taxa de timbru pentru cererea de NULITATE RELATIVA A TESTAMENTULUI ?[citeste in continuare...]

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici


Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs

Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

  Monitorul Oficial

  Stil de viata
5 deficiente nutritionale care duc la depresie si tulburari de stare

Depresia si tulburarile de stare sunt probleme de sanatate foarte des intalnite. Daca mergi la medic cu asa ceva, ti se va prescrie, probabil, o reteta cu unul dintre medicamentele antidepresive cunoscute. Si asta pentru multi doctori nu investigheaza deficientele metabolice sau nutritionale care pot fi "adevarata problema" a depresiei tale.

Pacientii insisi nu au nicio idee de ce se simt rau si unde sa caute raspuns. Se asteapta ca doctoruls a el dea solutia. Primesc medicamente care mascheaza cauza si au si efecte secundare. Doctorii prescriu tratamente pe baza informatiilor pe care le primesc de la distribuitori si care sunt doar o parte de adevar.

Daca suferi de depresie sau schimbari de stare, poti avea una din deficientele de mai jos:

1. Deficienta de acizi grasi Omega 3: acestia se gasesc in alimente cum ar fi semintele de in. Deficienta de acizi garsi omega 3 sau un dezechilibru intre acizii grasi omega 3 si omega 6 poate fi unul dintre factorii care ...[citeste in continuare...]


Important: Noul Cod de procedura civila
faciliteaza recuperarea debitelor

Proceduri rapide, modele de clauze, cereri, practica judiciara

» detalii aici

 


Folositi pentru clientii dvs. acele tehnici care previn aparitia creantelor!


Vremurile sunt tulburi, economia merge cum merge, iar firmele au mare nevoie de lichiditati. Recuperarea creantelor din mainile debitorilor devine azi din ce in ce mai dificila, desi legea va ofera variante, unele mai rapide, altele mai complexe.

CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila" contine informatii importante privind tehnicile de evitare a situatiilor care necesita in final recuperare de creante:

Clauze preventive in contracte
Notificari ale debitorului

Va punem la curent cu:

 Abrogarea OG 5/2001 privind somatia de plata
 Abrogarea OUG 119/2007 si introducerea acesteia in noul Cod de procedura civila – sub forma unei proceduri speciale care va incorpora si dispozitii din OG 5/2001... detalii aici »
 Noutatea introdusa de noul Cod de procedura civila privind recuperarea creantelor de valoare redusa-procedura speciala
 Procedura prealabila eliminata in noul Cod de procedura civila ...detalii aici »
 Renumerotarea articolelor din noul Cod de procedura civila
 Introducerea medierii ca si procedura prealabila... detalii aici »
 Recalificarea caii de atac care in noul Cod de procedura civila este apelul si nu recursul
 Modificarea competentei instantelor in functie de valoarea obiectului cererii

DA! Vreau sa comand "Recuperarea debitelor comerciale si civile"

Mergeti la sigur folosind cea mai potrivita cale de “atac” pentru recuperarea creantelor de la debitorii clientilor dvs.!

Materialul de pe CD-ul Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila contine in detaliu toate tehnicile prin care puteti recupera de la debitorii clientilor dvs. toate creantele acestora.

 


Secretul reusitei la examenele
de Bacalaureat: Memoratoarele!

Memoratoarele sunt brosuri de cca 100 de pagini, format de buzunar, care prezinta intr-o forma completa, coerenta, logica si usor de asimilat tot ce trebuie sa stie copilul dvs. pentru a promova cu brio un anumit examen.

Memoratorul Bac Istorie 2014

Cuprinde intreaga materia din bibliografie, prezentata sistematic, fiecare tema avand o acoperire completa:

Detalii complete aici »

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586