E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale


Important!
 Acum aveti posibilitatea de a achita produsul prin card si il puteti descarca instant!
 Bineinteles, ulterior, primiti prin posta si produsul fizic.

 Click aici pentru detalii si comanda >>>

  Noutati Juridice
Noua forma a Codului insolventei trimisa de Guvern in Parlament pastreaza perioada de un an la reorganizare

Guvernul a transmis Parlamentului, de aceasta data sub forma unui proiect de lege, noul Cod al insolventei, care nu mai prevede ca procedura va fi aplicata si dosarelor de insolventa deja deschise si care nici nu mai include un paragraf distinct legat de insolventa in audio-vizual.

Principalele aspecte semnalate ca problematice de catre mediul de afaceri au ramas valabile in noua varianta a Codului insolventei propusa de guvern. Astfel, companiile intrate in insolventa vor avea la dispozitie un an pentru reorganizare, iar planul de reorganizare va trebui aprobat de minimum 50% dintre creditori.
Perioada de un an propusa de autoritati pentru reorganizare este considerata prea scurta de specialistii insolventei si de mediul de afaceri, unele voci sustinand chiar eliminarea completa a perioadei fixe stabilite pentru reorganizare.

„Daca debitorul reuseste sa convinga ca va produce mai multi bani pentru creditori decat daca ar vinde toate activele, ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.
Noi reguli la Directia Generala de Pasapoarte

In Monitorul Oficial nr. 740 din 29 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 161/2013 al ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Directiei Generale de Pasapoarte, aprobat prin Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 288/2011.

In cadrul actului normativ se arata:

Serviciul management operational are urmatoarele atributii principale:

- asigura elaborarea de analize, sinteze, statistici si documente programatice, pe probleme dispuse de conducerea ministerului si a directiei generale, in domeniul specific de activitate;
- organizeaza si desfasoara activitatea de dispecerat la nivelul directiei generale si realizeaza, la cererea structurilor din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, verificari in bazele de date aflate in administrarea directiei generale;

- intocmeste si actualizeaza Registrul de riscuri la nivelul directiei generale;
- ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

Calitatea si eficienta justitiei: Relatiile dintre judecatori si avocati

UNBR a dat publicitatii Avizul nr. (2013) 16 din 01 octombrie 2013 al Grupul de lucru Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni ( CCJE – GT ) privind relatiile dintre judecatori si avocati, in vedere asigurarii calitatii si eficientei justitiei.

I. INTRODUCERE

1. In conformitate cu termenii de referinta care ii sunt incredintati de catre Comitetul de Ministri,Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni ( CCJE ) a hotarat sa elaboreze, in 2013, un aviz privind relatiile dintre judecatori si avocati, avand in vedere calitatea si eficienta justitiei.

2. Avizul a fost elaborat pe baza avizelor CCJE anterioare si directivelor relevante ale Consiliului Europei, Carta Europeana privind Statutul Judecatorilor (1998), Magna Carta a Judecatorilor ( 2010) si Recomandarea CM / Rec (2010) 12 a Comitetului de Ministri cu privire la judecatori: independenta, eficienta si responsabilitatile acestora. De asemenea, se iau in considerare Principiile ...[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Legislatia Muncii
Cum modificam contractul de munca la schimbarea datelor personale ale angajatului?
de Mihaela Pascu

Potrivit prevederilor art. 34 din Codul muncii, republicat, fiecare angajator este obligat sa infiinteze si sa gestioneze un registru general de evidenta a salariatilor (Revisal), care va fi completat si transmis inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii, cuprinzand elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.

De asemenea, in cuprinsul art. 8 din HG 500/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se instituie in sarcina angajatorului obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de a-l pastra in bune conditii la sediu, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la ...[citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

  • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
  • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
  • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
  Club Juridic
Taxa de TIMBRU

Cum se calculeaza taxa de timbru pentru cererea de NULITATE RELATIVA A TESTAMENTULUI ?[citeste in continuare...]

Tardivitate actiune

Buna ziua,

La bloc au avut loc alegeri care nu au respectat cadrul legal si ilegalitatile multe continua.

Am vrut de atunci sa dau in judecata asociatia pentru nerespectarea legii 230 si alegeri ilegale insa avocata mea de la acel moment a spus ca trebuie sa avem procesul verbal al adunarii generale de alegeri ca sa avem ce contesta. Presedintele interlop al asociatiei refuza de cind a fost "ales" orice comunicare, refuza sa dea orice act si deci si procesul verbal. Am facut plingeri la politie si la primarie insa nu am rezolvat nimic.

De atunci a trecut 1 an. Am consultat un alt avocat si acesta spune ca faptul ca s-a afisat la avizier si ca alesul poate aduce martori arata ca eu am stiut si deci nu sunt sanse de anulat alegerile. As vrea sa stiu de la un specialist cum este treaba, sa stiu ce sanse am sa stopez ce se petrece pe aici.

De cind este afisarea la avizier mod de comunicare acceptat in instanta? Eu pot sa lipsesc ani din tara si sa nu am acces la ...[citeste in continuare...]

  Social
De ce este important pentru copii sa fie creativi inca de mici
de Ana-Maria Tudor

Creativitatea joaca un rol important in procesul de invatare al copiilor, intr-o lume in care informatia este transformata de sistemul digital.

Stimularea creativitatii elevilor poate fi realizata prin mediul creativ de invatare, printr-o programa educationala creativa si cu ajutorul profesorilor care utilizeaza tehnici creative de lucru, explica oamenii de stiinta.

Cercetatorii sustin ca pentru dezvoltarea creativitatii copiilor, jocul este un element esential, insa este importanta si implicarea activa in cadrul procesului de invatare.

De asemenea, cadrele didactice pot dezvolta interesul celor mici si le pot capta atentia prin stimularea experimentarii si perseverentei, prin apelarea la intrebari cu raspuns deschis si prin incurajarea raspunsurilor inedite. In plus, interpretarile proprii ale evenimentelor de amploare, au rolul de a imbunatati creativitatea scolarilor.

Pentru ca educatia vine si din familie, si ...[citeste in continuare...]

  Sanatate
Apara-ti pielea de frig

Este foarte usor sa creezi o alura romantica in jurul sezonului sarbatorilor de iarna. Te imaginezi cu obrajii roz, parul ciufulit si uitandu-te gingas de sub o caciula cu ciucure roz. Realitatea? Pielea ta in timpul iernii poate arata oricum, numai dragalas nu. Aminteste-ti de obrajii uscati, nasul rosu, stii tu.

Ai grija, caci pielea uscata, crapata sau iritata este vulnerabila in fata bacteriilor si infectiilor. Vestea buna este insa ca poti incepe inca de toamna sa previi neplacerile.

Fii proactiva: Cand iti lasi pielea sa se usuce, lotiunile si cremele pot inlocui o parte din umiditatea pierduta, dar mare parte din rau a fost deja facut. O solutie mai buna? Minimizeaza iritatia de la bun inceput. Mai intai, alege un cleanser care iti hraneste pielea, nu numai o curata. Ceea ce inseamna ca trebuie sa te feresti de produsele tip spuma pe care le indepartezi cu apa si de solutiile tonice pe baza de alcool. Alege produse bogate in antioxidanti care contin ingrediente ...[citeste in continuare...]

Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Credite bancare: cele mai frecvente litigii in relatia cu bancileCum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?

Puteti lupta intr-un singur fel:informandu-va.

Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.

Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.

Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.

 

>> Click aici pentru detalii


Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586