E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Fiscul, cel mai mare rau-platnic din tara, a fost Silit sa-si plateasca restantele

In Romania ai nevoie de hotarare judecatoreasca impotriva statului ca sa-ti obtii drepturile protejate de lege, cu toate ca statul si institutiile sale ar trebui sa fie primele care asigura respectarea legii.

ANAF a fost obligata de Inalta Curte de Casatie si Justitie sa plateasca unei companii dobanzi penalizatoare de 5 milioane lei pentru rambursarea cu intarziere a TVA, potrivit unui comunicat al casei de avocatura D&B David si Baias, care a reprezentat firma.

Daca toate companiile la care ANAF-ul are intarzieri la plata TVA-ului ar face la fel, impactul asupra institutiei ar fi semnificativ. La nivelul lunii septembrie, ANAF avea restante de 2,6 miliarde lei catre firme la returnarea de TVA.

Conform datelor publicate de ANAF pentru finele lui septembrie, valoarea deconturilor datorate, nesolutionate in termen legal se ridica la 2,6 miliarde de lei. Pentru aproape 17% din aceasta valoarea procesul decontarii este intarziat cu mai mult de 1 ...[citeste in continuare...]
57 de Teste pentru a deveni Mediatorul de Succes cautat de toti clientii!

Vei dobandi abilitatile necesare pentru a aborda o vasta tipologie de conflicte, cuprinzand domeniile civil, comercial, insolventa, familie, penal, asigurari... Vei avea sansa sa intelegi cum se gestioneaza disputele litigioase si cele nelitigioase. Vei avea sansa sa castigi clienti mai multi decat poti duce.

Sansele sunt de partea ta daca detii cel mai performant ghid practic, "57 de Teste pentru a deveni Mediator de succes" reprezinta cea mai buna cale catre succes pe plan profesional.

Asa ca va mai spunem o data! Nu va neglijati viitorul profesional! Nu ignorati faptul ca in acest moment exista o oferta de nerefuzat pentru cartile care va duc in directia cea buna. Alegeti calea succesului in profesia de mediator!

Conflicte de toate genurile, civile, de munca, penale, comerciale, in numar consistent, striga dupa ajutorul unui specialist in domeniu... Mai ales ca sedintele despre mediere au caracter obligatoriu incepand cu luna august 2013 pentru ...[citeste in continuare...]

Modificarea regimului juridic al locuintelor pentru tineri si al ANL | Proiect

Proiect de HG pentru modificarea nr. crt. 8 din Anexa la HG nr. 843/2010 privind stabilirea regimului juridic al unor locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, construite prin programe de investitii la nivel national

In temeiul art. 6, alin. (1) din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, cu completarile ulterioare, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice aduce la cunostinta publicului textul proiectului de act normativ - HOTARARE pentru modificarea nr. crt. 8 din Anexa la Hotararea Guvernului nr. 843/2010 privind stabilirea regimului juridic al unor locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, construite prin programe de investitii la nivel national si aflate in administrarea consiliilor locale, precum si a masurilor necesare in vederea aplicarii prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, referitoare la administrarea si vanzarea ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor
  Legislatia Muncii
Avizarea documentatiilor in domeniul SSM

Important de retinut este faptul ca nu toate documentatiile pe care le considerati utile scopului propus, de instruire a salariatilor privind securitatea si sanatatea in munca, pot fi folosite in sprijinul acestei activitati, ci doar materialele care au primit avizul de a fi difuzate si comercializate.

Sensul hotararii este ca cel care doreste sa comercializeze unul din tipurile de documentatii de mai sus nu o poate face fara aviz, si daca a obtinut avizul nu poate sa faca vreo modificare in material. Nu are legatura cu folosirea materialor de catre terti.

Existenta acestui aviz va asigura asupra concordantei mesajelor pe care le contin documentatiile respective cu prevederile legislatiei in vigoare. Documentatiile cu caracter tehnic de informare si instruire in domeniul securitatii si sanatatii in munca care se supun avizarii sunt:

- filme sau imagini, pe pelicula sau suport magnetic, cu subiecte din domeniul securitatii si sanatatii in munca;
- afise, pliante, ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
Inselaciune

Buna dimineata, am imprumutat la o persoana cunoscuta o suma de bani, persoana nu este din orasul meu, bani i-am transferat prin Wester din Iasi in Targu mures, bani au fost trimisi printr-o cunostinta de a lui, am dovezile de la banca pentru suma pe care am trimis-o[citeste in continuare...]

contestatie in anulare

Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, instanta s-a pronuntat asup[ra recursului, pe care la respins.

In luna Februarie 2013 dosarul a fost trimis de la Curtea de Apel Galati la tribunalul Braila, iar in baza unei cereri am intrat in posesia hotaririi instantei de recurs. In termenul legal de 15 zile de la intrarea in posesie a hotaririi am formulat o contestatie in anulare la hotarirea de recurs, adresata catre Presedintele Curtii de Apel Galati, pe care am depus-o la tribunalul Braila, care a trimis-o impreuna cu dosarul cauzei spre solutionare Curtii de Apel Galati.

Instanta, a respins contestatia in anulare ca tardiva, pentru ca am depus-o la Tribunalul Braila.

Ma intreb nu este acelasi lucru ca si cand o depuneam prein posta? Este normal sa o respinga? Ce mai pot face? Art 320 alin 3 din C pr civ precizeaza ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de ...[citeste in continuare...]

RECLAMA RECLAMA
  Social
Ce suma trebuie sa recupereze dascalii din Olt, in urma unei hotarari judecatoresti
de Gavrila Cristina

120 de milioane de lei este suma pe care profesorii din judetul Olt trebuie sa o recupereze, in urma unei hotarari judecatoresti.

Salariatii din sistemul de invatamant preuniversitar din judetul Olt au de incasat, in urma unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, suma totala de 120 de milioane lei, a declarat presedintele Sindicatului din Invatamantul (SIP) Preuniversitar Olt, Ionel Barbu.

Acesta a precizat ca, in ultimii doi ani, pe rolul instantelor din judetul Olt au fost zeci de procese avand ca obiect acordarea unor drepturi banesti salariatilor din sistemul de invatamant, dascalii si personalul didactic auxiliar fiind reprezentati la procese de catre juristii sindicatului.

Ionel Barbu a mai adaugat ca, in urma unor actiuni formulate in instanta in perioada 2012 - 2013, au castigat drepturi salariale, ce li se cuveneau potrivit legislatiei in vigoare, dar nu le-au fost acordate de angajator, peste 5.700 de ...[citeste in continuare...]
  Stil de viata
Extrovertit sau introvertit? Bolul de cereale stie

Uneori, un bol de cereale este doar un bol de cereale, dar nu si in cazul unui studiu recent, publicat in revista PLOS ONE, in cadrul caruia cercetatorii au incercat sa afle cate ceva despre personalitatea copiilor.

Si anume, un grup de copii cu varste intre sase si 10 ani a fost testat pentru a stabili daca membri lui sunt introvestiti sau extrovertiti. In prima zi, copiilor li s-aau dat cereale cu lapte de catre adulti. Li s-a dat fie un bol mic, fie unul mare si ei le-au spus adultilot cat lapte si cate cereale vor.

In alta zi, copiii s-au servit singuri. Cantitatea de mancare a fost in mod secret cantarita cu ajutorul unui dispozitiv ascuns sub mese.

Experimentul a descoperit ca, atunci cand au fost serviti de adulti, atat introvertitii, cat si extrovertitii au cerut cu 50% mai multe cereale si mai mult lapte cand au avut in fata un bol mare.

Intre timp, cand copiii s-au servit singuri, cei introvertiti si-au pus cu doar 5% mai mult decat atunci ...[citeste in continuare...]

Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586