E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale


Important!
 Acum aveti posibilitatea de a achita produsul prin card si il puteti descarca instant!
 Bineinteles, ulterior, primiti prin posta si produsul fizic.

 Click aici pentru detalii si comanda >>>

  Noutati Juridice
Noul MCV va reveni la cadrul initial, strict tehnic

Viitorul raport MCV trebuie sa revina la o formula tehnica si sa contina mai putine referiri politice, mai ales in contextul in care anul viitor urmeaza doua cicluri electorale atat in Europa cat si la nivel national, a declarat vineri, la Bruxelles, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, la finalul unor discutii cu Viviane Reding, comisarul european pentru justitie, cetatenie si drepturi fundamentale.

Potrivit acestuia, exista alte mecanisme care pot contine intr-o mai mare masura aprecieri de ordin politic.

“Este extrem de important pentru noi ca viitorul raport sa revina la o formula tehnica si sa contina mai putine referiri politice sau deloc, pentru ca exista mecanisme de alta natura in care pot fi facute alte aprecieri decat ceea ce ne-am angajat ca stat la inceputul acestui parteneriat MCV. (…) Este extrem de important, credem noi, sa nu duplicam in MCV proceduri care se regasesc in alte mecanisme europene. Nu e nevoie sa fim evaluati de doua trei ...[citeste in continuare...]

CCR nu a redactat inca motivarea deciziei asupra sesizarii de neconstitutionalitate a Legii privind cooperarea dintre Parlament si Guvern

Curtea Constitutionala a depasit termenul pentru redactarea deciziei in cazul constestatiei presedintelui Traian Basescu asupra Legii privind afacerile europene, in conditiile in care solutia de respingere a sesizarii a fost data in 6 noiembrie, iar termenul pentru redactarea hotararii este de 30 zile.

Curtea Constitutionala a respins sesizarea de neconstitutionalitate a sefului statului asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene printr-o solutie data pe 6 noiembrie.

Basescu reclama faptul ca presedintele Romaniei este cel care stabileste mandatul reprezentantului Romaniei in cazul reuniunilor Consiliului European, iar atributul Parlamentului de a se pronunta asupra acestui mandat ar fi unul neconstitutional.

Decizia CC in acest caz a fost luata cu o saptamana inaintea celei asupra contestatiei presedintelui in cazul Legii referendumului, unde judecatorii constitutionali au emis aceeasi solutie de respingere ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.
MJ: Consiliul Justitie si Afaceri Interne

Ministrul justitiei, Robert CAZANCIUC, a participat la lucrarile Consiliului Justitie si Afaceri Interne, care a avut loc la Bruxelles, la 6 decembrie 2013. Acesta reuniune marcheaza sfârsitul Presedintiei lituaniene a Consiliului Uniunii Europene.

Au fost adoptate proiecte de acte normative privind recunoasterea reciproca a hotarârilor judecatoresti si poprirea conturilor bancare. Au fost dezbatute si aspecte privind protectia datelor cu caracter personal.

De asemenea, oficialii europeni au discutat pe marginea capitolului privind justitia din Evaluarea ce va fi efectuata in contextul Semestrului european (asa numitul Justice Scoreboard). Ministrul roman a sustinut necesitatea existentei unui asemenea exercitiu la nivel european, pentru a obtine imaginea de ansamblu a eficientei sistemelor de justitie civila si administrativa din toate Statele Membre. In acelasi timp, a agreat si ideea cooperarii dintre Comisia Europeana si Consiliul ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Legislatia Muncii
Negocierea contractului colectiv de munca. Cum procedam in lipsa conditiilor de reprezentativitate?
de Mihaela Pascu

Analizam mai jos cazul a doua sindicate din cadrul unei societati care nu indeplinesc conditiile de reprezentativitate de 50%+1. In aceste conditii, vom stabili daca se poate negocia contractul de munca la nivel de unitate.

Negocierea colectiva se realizeaza cu respectarea dispozitiilor din Legea 62/2011 a dialogului social.

Potrivit dispozitiilor art. 51 alin. (1) lit. c) din Legea dialogului social nr. 62/2011, sunt reprezentative la nivel de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au statut legal de sindicat;
b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
c) numarul de membri ai sindicatului reprezinta cel putin jumatate plus unu din numarul angajatilor unitatii.

Alin. (2) din acelasi articol prevede ca indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativitate se constata, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitate juridica, prin ...[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Club Juridic
amnistie fiscala

legea 84/2012 -amnistie fiscala se aplica si pentru o imputatie rezultata din decizia curtii de conturi in iulie 2013?

sumele de recuperat se refera la perioada 2011-iunie 2012 pentru functionari si un demnitar[citeste in continuare...]

executare silita daca nu s-a dezbatut mostenirea

Este adevarat ca o asociatie de proprietari ca sa inceapa urmarirea de executare silita a unui proprietar decedat nu o poate face daca mostenitorii nu au acceptat si nu au facut dezbaterea mostenirii, si in acest caz trebuie sa o plateasca asociatia?

Mentionez ca defunctul are datorii mari la intretinere, 1 din cei 2 copii locuiesc in continuare si nu vor sa plateasca intretinerea de mai bine de 2 ani[citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

  • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
  • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
  • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
  Social
Prin ce metoda moderna ii atrage un profesor din Oradea pe elevi sa isi rezolve temele
de Ion Andreea

Pentru a-i face pe elevi sa fie mai atenti si mai implicati la ore, dar si pentru a prinde drag de materia sa, un profesor din Oradea a decis sa digitalizeze sistemul de predare.

Pentru ca tehnologia a evoluat, iar tinerii sunt in pas cu ea si sunt mult mai atrasi de gadget-uri decat de carti si caiete, pentru a nu ramane in urma, un profesor de fizica din Oradea le trimite elevilor sai lectiile pe e-mail. De asemenea, copii isi rezolva temele pe tableta si le trimit online profesorului.

"La terminarea orei, in pauza, le trimit copiilor pe internet aceste prezentari power point. Am liste pe calculator cu fiecare clasa. In momentul in care elevul deschide acasa e-mail-ul si il mai vizioneaza o data, de doua ori, e ca si cum ar asista inca o data la predare", explica profesorul de fizica.

Copiii sunt incantati de metoda revolutionara propusa de profesorul lor si spun ca este mult mai simplu si mai rapid sa iti faci temele ...[citeste in continuare...]

  Stil de viata
Exista si aditivi sanatosi! Iata care sunt acestia...


Aditivi indeparteaza clientii de produsele alimentare si ii fac sa isi imagineze cele mai rele boli ale civilizatiei: cancer, boli de inima sau rinichi, boli autoimmune si cate altele. Sigur, este o viziune mult exagerata.

Se pare ca oamenii moderni au uitat doua lucruri: primul, ca si in trecut se foloseau aditivi (nitriti pentru mezeluri, praful de copt sau esentele pentru prajituri) si, al doilea, ca multe din produsele care se bucura de o larga apreciere nu ar mai fi atragatoare daca nu ar contine aditivi.

Acestia le permit sa nu se altereze mult timp, le confera o textura sau o culoare agreabile, le fac mai aromate decat prajiturile de casa, etc. Oricum, exista multi aditivi sanatosi si vom enumera cativa:

E 100 este curcumina (turmeric), extrasa din planta numita sofran indian. Traditional, este componentul de baza al curry-ului si este utilizata in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale antiseptice, antibacteriene si antiinflamatorii. E101 este ...[citeste in continuare...]

Cat timp pierdeti cautand legile specifice managementului afacerii dvs.?

V-ati confruntat cu situatia de a lucra cu articole de lege abrogate?

Description: http://lp.rs.ro/upload_img/385_legismanagement.manageronline.ro/foto_1_small_8b56b24adb.gifToate aceste probleme au o singura rezolvare: LEGIS PLUS Managementul Afacerilor!

Va oferim toata legislatia in vigoare privind managementul afacerii pe care o conduceti - acum si aici!

Pentru ca dvs. sa:

  • stiti clar ce acte normative va legifereaza actiunile;
  • evitati nerespectarea legii specifice;
  • actionati in perfecta concordanta cu legea, dar si cu interesul dvs.;
  • fiti permanent la curent cu cel mai recent act normativ ce reglementeaza orice actiune; detalii click aici >>
  • ocoliti amenzile si penalitatile datorate nerespectarii legii;
  • economisiti timp in informarea dvs. si desigur, bani. detalii click aici >>

Comandati acum softul dvs. legislativ LEGIS PLUS Managementul Afacerilor!

Va scuteste de alergatura, de timp si bani pierduti! Toata legislatia de care aveti nevoie, actualizabila ZILNIC timp de 12 luni, este acum la dispozitia dvs.

 


 

Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Credite bancare: cele mai frecvente litigii in relatia cu bancileCum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?

Puteti lupta intr-un singur fel:informandu-va.

Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.

Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.

Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.

 

>> Click aici pentru detalii


Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586