E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Consilier juridic. Plata cotizatiei
de Adriana Nedu

Angajatorul are obligatia de a plati pentru consilierii juridici angajati ai sai, cotizatia de membru in Colegiul Consilierilor Juridici?

Raspuns:
Potrivit art. 8 din Legea 514/2003 privind organizarea si ercitarea profesiei de consilier juridic, cu compltarile ulterioare, poate fi consilier juridic persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.

Este nedemn de a fi consilier juridic:
a) cel care a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni de natura a aduce atingere profesiei de consilier juridic;
b) cel care, in exercitarea profesiei de consilier ...[citeste in continuare...]

Domeniile cele mai predispuse la insolventa in 2014

Companiile din domeniul alimentar, beneficiarii de subventii, dar si proprietarii de spatii comerciale, industriale si de birouri, destinate inchirierii, sunt printre cei care se vor confrunta anul viitor cu probleme financiare, potrivit Casei de Insolventa Transilvania (CITR).

Dintre cei mai expusi in 2014 dificultatiilor financiare vor fi producatorii din sectorul alimentar, precum si beneficiarii de subventii sau de chirii, care se vor confrunta anul viitor cu situatii de insolventa, se arata intr-un comunicat al CITR.

“In sectorul alimentar companiile producatoare sunt prinse ca intr-o menghina intre furnizorii de cereale si marii retaileri (key accounts), fiind veriga slaba in ambele relatii. Pe partea de achizitii, in conditiile unor volatilitati mari la pretul meteriilor prime (cereale, carne, lapte), stabilitatea businessului si predictibilitatea acestuia sunt serios afectate. Pe partea de vanzari, contractele rigide si taxele multiple duc marja ...[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator


cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


Clauza de neconcurenta. Declaratia 112

Ce impozite se retin in cazul platii clauzei de neconcurenta? Cum se declara aceste impozite in D112 si cine trebuie sa le plateasca?

Raspuns:
Clauza de neconcurenta este reglementata de art. 21 - 24 din Codul muncii.
Plata indemnizatiei de neconcurenta se face lunar avand in vedere faptul ca la art. 21 din Codul muncii se prevede ca partile pot negocia ?i cuprinde in contract o clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incetarea contractului sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare. Asadar, indemnizatia de neconcurenta este lunara.

Asupra indemnizatiei de neconcurenta se datoreaza impozit pe venit si contributiile la sistemul asigurarilor sociale de sanatate (angajator si salariat). Totodata, indemnizatia de neconcurenta se declara in formularul 112.

In opinia noastra, ...[citeste in continuare...]

"Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila


Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI


Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.

Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)


  Legislatia Muncii
Protectia muncii: Cerinte privind ventilarea spatiilor destinate vopsirii

Toate zonele de vopsire vor fi prevazute cu instalatii de ventilare mecanica adecvata, pentru indepartarea sigura a vaporilor inflamabili, a amestecurilor sau pulberilor si pentru limitarea si controlul reziduurilor combustibile, astfel incât sa se asigure securitatea lucratorilor si a echipamentelor tehnice.

• Pentru evacuarea substantelor nocive sau a celor care formeaza amestecuri explozive cu aerul, se vor utiliza instalatii de ventilare mecanica generala sau locala, astfel incât concentratiile de noxe sa se incadreze in limitele admise.

• Instalatiile de ventilare mecanica locala vor asigura captarea, filtrarea - neutralizarea aerului poluat cu gaze, vapori sau aerosoli, inainte de evacuarea lui in atmosfera, pentru evitarea poluarii mediului inconjurator, in toate cazurile in care se depasesc concentratiile admise.

• Pentru compensarea aerului evacuat se vor utiliza instalatii de ventilare mecanica generala de introducere a ...[citeste in continuare...]

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!
  Club Juridic
Inselaciune

Buna dimineata, am imprumutat la o persoana cunoscuta o suma de bani, persoana nu este din orasul meu, bani i-am transferat prin Wester din Iasi in Targu mures, bani au fost trimisi printr-o cunostinta de a lui, am dovezile de la banca pentru suma pe care am trimis-o[citeste in continuare...]

amnistie fiscala

legea 84/2012 -amnistie fiscala se aplica si pentru o imputatie rezultata din decizia curtii de conturi in iulie 2013?

sumele de recuperat se refera la perioada 2011-iunie 2012 pentru functionari si un demnitar[citeste in continuare...]

  Social
Cum functioneaza tabla digitala
de Ion Andreea

O invatatoare din Cluj-Napoca a gasit solutia pentru a-i implica pe copii in activitati educative si pentru a le imbunatati situatia scolara.

Invatatoarea le-a explicat parintilor ca metodele clasice de predare nu mai dau roade si ca este momentul sa investeasca pentru educatia copiilor lor. Asadar, cu totii au pus mana de la mana si au achizitionat inca de acum un an o tabla interactiva, care le-a captat interesul elevilor inca din prima zi in care a fost montata in sala de curs.

Elevii Scolii Generale Ion Creanga din Cluj-Napoca pot scrie la tabla cu degetul si pot invata matematica prin joculete interactive, care sa le stimuleze atentia si capacitatea de concentrare.

Invatatoarea spune ca rezultatele elevilor s-au imbunatatit rapid de cand folosesc tabla interactiva, sunt mult mai implicati in activitatile de la clasa si invata mult mai usor notiunile noi.

"Se reflecta in note, majoritatea participa la concursuri, cu ...[citeste in continuare...]
  Stil de viata
Exista si aditivi sanatosi! Iata care sunt acestia...

Aditivi indeparteaza clientii de produsele alimentare si ii fac sa isi imagineze cele mai rele boli ale civilizatiei: cancer, boli de inima sau rinichi, boli autoimmune si cate altele. Sigur, este o viziune mult exagerata. Se pare ca oamenii moderni au uitat doua lucruri: primul, ca si in trecut se foloseau aditivi (nitriti pentru mezeluri, praful de copt sau esentele pentru prajituri) si, al doilea, ca multe din produsele care se bucura de o larga apreciere nu ar mai fi atragatoare daca nu ar contine aditivi.

Acestia le permit sa nu se altereze mult timp, le confera o textura sau o culoare agreabile, le fac mai aromate decat prajiturile de casa, etc. Oricum, exista multi aditivi sanatosi si vom enumera cativa:

E 100 este curcumina (turmeric), extrasa din planta numita sofran indian. Traditional, este componentul de baza al curry-ului si este utilizata in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale antiseptice, antibacteriene si antiinflamatorii. E101 este ...[citeste in continuare...]

Secretul reusitei la examenele
de Bacalaureat: Memoratoarele!

Memoratoarele sunt brosuri de cca 100 de pagini, format de buzunar, care prezinta intr-o forma completa, coerenta, logica si usor de asimilat tot ce trebuie sa stie copilul dvs. pentru a promova cu brio un anumit examen.

Memoratorul Bac Istorie 2014

Cuprinde intreaga materia din bibliografie, prezentata sistematic, fiecare tema avand o acoperire completa:

Detalii complete aici »

Ce face acest memorator?

  • Prezinta intreaga materie de examen intr-un mod sistematic si complet, ce favorizeaza nu numai memorarea, ci si intelegerea continutului; ... vezi aici »
  • Expune in mod logic faptele istorice, facand conexiuni ce asigura formarea unei imagini de ansamblu (din nou avantaj pentru intelegere si memorare); ... vezi aici »
  • Il familiarizeaza pe copil cu limbajul istoric (nu uitati, la proba “eseu” se acorda 2 puncte pentru utilizarea limbajului istoric adecvat); ... vezi aici »;
  • Ii permite copilului sa identifice corect cerintele fiecarui subiect, fara posibilitatea vreunei confuzii ... vezi aici »
  • In cazul textului la prima vedere, permite intelegerea rapida a ideilor principale, a datelor, numelor, evenimentelor descrise. ... vezi aici »

Afla mai multe detalii AICI »

Memoratorul Bac Geografie 2014

Sintetizeaza intr-un mod clar, coerent si complet materia din bibliografie, structurata pe temele principale:

In acest fel sunt consolidate toate competentele de evaluat, urmarite prin barem

Detalii complete aici »

Asimilare facila, timp economisit, eficienta maxima!

Click aici pentru Formularul de comanda »

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586