E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
CSM: Modificarea Codului Penal

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii in sedinta din 10 decembrie 2013 a analizat propunerile legislative amendate de catre Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, care aduc modificari importante Codului Penal in vigoare (Codul penal de la 1968) si noului Cod penal (Legea nr. 286/2009 si care vizeaza:

- redefinirea infractiunii prevazuta de art. 2531 din Codul penal de la 1968;
- introducerea unor dispozitii referitoare la aplicarea legii de dezincriminare;
- modificari aduse prevederilor referitoare la prescriptia raspunderii penale, in sensul reducerii duratei acesteia;
- exceptarea unor categorii de persoane de la aplicarea dispozitiilor referitoare la functionarul public din Codul penal in vigoare si din noul Cod penal;
- amnistia si gratierea;

Urmare analizei, Plenul CSM a constatat:

1. Desi, conform prevederilor art. 38 alin 3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii cu ...[citeste in continuare...]

Lege noua: Cooperarea judiciara internationala in materie penala

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 772 din data de 11 decembrie 2013 a fost publicata Legea nr. 300/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.

Noua lege aduce modificari sistemului actual de extradare si celui privind mandatul european de arestare.

Cu privire la institutia mandatului european de arestare, cea mai importanta modificare se refera la procedura de emitere a acestuia de catre instantele judecatoresti, in sensul ca autoritatile competente emit un mandat european de arestare atunci cand, fata de natura infractiunii savarsite, varsta si antecedentele penale ale persoanei, precum si alte imprejurari ale cauzei, considera oportuna emiterea unui astfel de mandat.
Totodata, trebuie sa fie intrunite si alte conditii prevazute in actul normativ:
- persoana solicitata se afla pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene;
- mandatul de arestare preventiva ...[citeste in continuare...]

Comisia juridica a Camerei: Nu era necesar avizul CSM pentru legea amnistiei si modificarea Codului penal

Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor nu avea obligatia de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii in cazul modificarilor aduse la Codul penal si in cazul legii amnistiei si gratierii, se arata intr-un comunicat al Comisiei juridice remis joi AGERPRES

Astfel, Comisia juridica precizeaza ca poate solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii pentru acele proiecte de acte normative care privesc doar organizarea activitatii judecatoresti, in conformitate cu legea nr. 317/2004.

" In conformitate cu aceste prevederi, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a cerut avizul Consiliului Superior al Magistraturii de fiecare data cand in dezbatere au intrat acte normative care privesc organizarea autoritatii judecatoresti. De exemplu, comisia a cerut avizul Consiliului Superior al Magistraturii la propunerile legislative pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor si a Legii ...[citeste in continuare...]

"Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila


Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI


Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.

Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)


  Legislatia Muncii
De cate ori se poate prelungi un contract individual incheiat pe perioada determinata?
de Mihaela Pascu

Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului individual de munca pe durata determinata numai in cazul prevazut la art. 82 alin. (3), conditia de prelungire a unui CIM dupa expirarea termenului initial fiind legata de realizarea unui proiect, program sau a unei lucrari.

Pentru fiecare prelungire nu exista limita maxima, dar toate prelungirile trebuie sa se incadreze in limita de 36 de luni.

Astfel, un contract individual de munca incheiat pe durata determinata va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Rezulta ca prelungirea dupa expirarea termenului initial va putea fi facuta pe perioada proiectului, lucrarii sau programului pentru care s-a incheiat contractul individual de munca.

Asadar, in forma actuala a Codului muncii, legiuitorul nu a mai avut in vedere un numar maxim de prelungiri, ci perioada proiectului, lucrarii sau programului pentru care s-a ...[citeste in continuare...]

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!
  Club Juridic
Reabilitarea Judec?toreasc?

Buna ziua . As vrea sa stiu dac? am fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu ?nchisoare si am fost eliberata in 15 aprilie 2008 ,conditionat,cand imi pot face reabilitarea.

Si as mai vrea sa stiu daca aceasta se face la judecatoria sectorului care a judecat cauza sau la TMB.Cererea as putea sa o fac singura sau trebuie sa fiu reprezentata de un avocat? Va mul?umesc.[citeste in continuare...]

taxa de timbru judiciara pentru iesire din indivisiune

Bunaseara......noi suntem implicati intr-un proces de partaj pe diverse proprietati: noi ca nepoti, unchiul meu si fostul sot al bunici.

50% di propietati revin fostului sot, 25% unchiului iar 25% noua. Am platit taxa de timbu ca parat de 2000 lei dupa care sa facut expertiza bunurilor evaluinduse la 331.000 lei.

In momentul de fata noi ar trebui sa platim direfenza de timbru judiciar pana la 3% di suma baza???? E posibili sa dispunem de o reducere a taxei de timbru???

Va multumesc [citeste in continuare...]

  Monitorul Oficial
  Stil de viata
Cele mai simple exercitii fizice pentru a elimina stresul

Cu ajutorul exercitiilor fizice (aerobic, dans, bedminton recreational sau plimbatul cu bicicleta) va mentineti sanatatea si tineti departe bolile de inima, cancerul, hipertensiunea arteriala, stopul cardiac si depresiile.

Picioarele- Asezati-va intr-un loc confortabil, cu picioarele indepartate.

- Miscati-va si intindeti apoi degetele picioarelor. Repetati aceasta miscare de 3 ori consecutiv.
- Miscati-va picioarele circular spre partea dreapta, ca si cum desenati un cerc cu ajutorul degetelor. Repetati de 3 ori, dupa care schimbati sensul miscarii piciorului, rotindu-l de 3 ori spre stanga.

Mainile si palmele- Tineti-va mainile intinse in fata.

- Miscati-le apoi din incheietura in sus si in jos de 3 ori.
- Intindeti degetele, apoi strangeti-le in pumn de 3 ori.
- Rotiti-va incheietura de 3 ori spre dreapta si de 3 ori spre stanga.
Umeri- Ridicati umarul drept pana in dreptul urechii si in timp ce expirati aerul, coborati umarul. Repetati ...[citeste in continuare...]


Secretul reusitei la examenele
de Bacalaureat: Memoratoarele!

Memoratoarele sunt brosuri de cca 100 de pagini, format de buzunar, care prezinta intr-o forma completa, coerenta, logica si usor de asimilat tot ce trebuie sa stie copilul dvs. pentru a promova cu brio un anumit examen.

Memoratorul Bac Istorie 2014

Cuprinde intreaga materia din bibliografie, prezentata sistematic, fiecare tema avand o acoperire completa:

Detalii complete aici »

Ce face acest memorator?

  • Prezinta intreaga materie de examen intr-un mod sistematic si complet, ce favorizeaza nu numai memorarea, ci si intelegerea continutului; ... vezi aici »
  • Expune in mod logic faptele istorice, facand conexiuni ce asigura formarea unei imagini de ansamblu (din nou avantaj pentru intelegere si memorare); ... vezi aici »
  • Il familiarizeaza pe copil cu limbajul istoric (nu uitati, la proba “eseu” se acorda 2 puncte pentru utilizarea limbajului istoric adecvat); ... vezi aici »;
  • Ii permite copilului sa identifice corect cerintele fiecarui subiect, fara posibilitatea vreunei confuzii ... vezi aici »
  • In cazul textului la prima vedere, permite intelegerea rapida a ideilor principale, a datelor, numelor, evenimentelor descrise. ... vezi aici »

Afla mai multe detalii AICI »

Memoratorul Bac Geografie 2014

Sintetizeaza intr-un mod clar, coerent si complet materia din bibliografie, structurata pe temele principale:

In acest fel sunt consolidate toate competentele de evaluat, urmarite prin barem

Detalii complete aici »

Asimilare facila, timp economisit, eficienta maxima!

Click aici pentru Formularul de comanda »

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586