Inregistrare fiscala mediator
de Marian Matei
Doua pesoane fizice, autorizati ca mediatori (in baza autorizatiei emise de Consiliul de Mediere), au infiintat un "birou de mediatori asociati".
Ce declaratii si ce documente trebuie sa completam pentru inregistrarea fiscala? Cine se inregistreaza fiscal - Biroul de mediere sau/si persoanele fizice mediatori? Ce taxe si ce impozite sunt obligati sa plateasca?
Se va tine o contabilitate in partida simpla pentru biroul de mediere? Persoanele fizice trebuie sa isi tina si ele o contabilitate in partida simpla? Daca una din persoane este salariat iar cealalta nu este salariat cum se va inregistra plata contributiei la pensie?
Raspuns:
Raspunsul porneste de la prezumtia ca acest birou de mediatori este denumirea generica a colaborarii profesionale dintre doua cabinete de mediatori, ce se realizeaza in baza unui contract de asociere, ce nu genereaza o persoana juridica cu personalitate proprie. Asocierea nu are personalitate juridica.
Din punct de ...
[citeste in continuare...]
UNBR: Lista integrala a avocatilor din Romania
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania pune la dispozitia publicului, pentru prima data intr-un catalog organizat, lista integrala a avocatilor din Romania.
Sub denumirea Tabloul Avocatilor, U.N.B.R. a publicat catalogul avocatilor, definitivi si stagiari, dar si al cabinetelor de avocatura.
Utilizatorii au la dispozitie o serie de filtre, putand alege afisarea numai a avocatilor dintr-un barou anume,
[citeste in continuare...]
INM: Seminar privind Dreptul procesual civil, Drept procesual civil, 28-29 octombrie 2013
Institutul National al Magistraturii organizeaza in perioada 28-29 Octombrie seminarul privind Dreptul Procesual civil.
• Temele indicate au caracter orientativ, dintre acestea urmand a fi selectate cele mai relevante, pentru a fi supuse dezbaterii, in limita timpului disponibil.
• În cadrul seminarului va fi sustinuta o secventa demonstrativa de seminar de catre un candidat pentru postul de formator colaborator la disciplinele Drept civil si Drept procesual civil, temele alocate acestei secvente fiind:
* Incompatibilitatea judecatorului (privire comparativa cu reglementarea anterioara privitoare la compunerea completului de judecata); elemente de noutate:...
[citeste in continuare...]
Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:
- sufix, prefix, radacina
- semantica ...citeste aici >>
- categorii gramaticale: gen, numar, caz
- topica, locutiuni, functii sintactice
- complement circumstantial, adjectiv pronominal posesiv, numerale
- moduri, diateze ...citeste aici >>
- sintaxa propozitiei, punctuatie etc.,
toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.
...click aici pentru mai multe detalii >>
Discriminarea pe criteriul de sex. Ce trebuie sa stie salariatul si cum se poate apara?
de Mihaela Pascu
Prin discriminare bazata pe criteriul de sex se intelege discriminarea directa si discriminarea indirecta, hartuirea si hartuirea sexuala a unei persoane de catre o alta persoana la locul de munca sau in alt loc in care aceasta isi desfasoara activitatea, precum si orice tratament mai putin favorabil cauzat de respingerea unor astfel de comportamente de catre persoana respectiva ori de supunerea sa la acestea (in baza art.4, lit. g) Legea nr. 202/2002 cu privire la egalitatea de sanse si tratament intre femei si barbati, cu modificarile si completarile ulterioare)
- prin discriminare directa se intelege situatia in care o persoana de un anumit sex este tratata mai putin favorabil decat o alta persoana de sex opus intr-o situatie similara. Exemplu: Concedierea unei femei din motive legate de starea ei de graviditate;
- discriminarea indirecta inseamna situatia in care o dispozitie, un criteriu sau o practica, aparent neutra, dezavantajeaza in special persoanele de ...
[citeste in continuare...]
Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila
Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI
Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.
Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)
Testament si contract de vanzare cu incalcarea cotei rezervatare in scopul dezmostenirii unicului copil
Un tata care are un singur copil, o fiica, dintr-o casnicie anterioara , copil care nu numai ca nu s-a dovedit a fi nedemn ci dimpotriva, fiind in relatii apropiate cu toate ca aprox 20 de ani nu a vrut sa stie nimic de ea, in timp ce erau foarte apropiati, o minte fara sa aiba nici un motiv si o tradeaza pentru a doua oara.
Pe scurt:
De 25 de ani dupa ce s-au regasit sau mai bine zis l-a gasit fiica lui, au tinut legatura strans unul cu celalalt, ba chiar fiica a fost in relatii bune si cu sotia lui pe care a respectat-o de cand a cunoscut-o.
In anul 2005 sotia tatalui a decedat si acesta i-a spus fiicei sale ca doamna, inainte de a deceda si-a vandut cota sa de 1/2 din apartament unei prietene (si de familie) cu clauza de intretinere a sotului sau dupa ce ea nu va mai fi. De atunci au trecut 8 ani .
Tatal si fiica si-au intretinut relatia telefonic si personal in limita timpului fetei care are si serviciu si o mama batrana de ingrijit. Mai mult aproape la toate ...
[citeste in continuare...]
Prioritatile anului scolar 2013-2014
de Banu Alexandra
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a anuntat care sunt obiectivele principale ale anului scolar 2013-2014.
Printre prioritatile anului scolar in curs se numara utilizarea manualelor scolare digitalizate si crearea de biblioteci virtuale, explica reprezentantii ISMB.
Potrivit Planului de management al ISMB pentru anul scolar care a inceput in 16 septembrie, alte prioritati se refera la reducerea absenteismului si abandonului scolar, insertia profesionala a absolventilor, crearea unui climat de siguranta fizica si libertate spirituala in toate unitatile de invatamant, dar si asigurarea pentru toti profesorii a unui numar minim de ore/credite de formare/perfectionare in functie de nevoile identificate.
De asemenea, ISMB va urmari dezvoltarea parteneriatelor educationale scoala-parinti, administratie locala, comunitate, agenti economici, sindicate, ONG-uri si se va reconsidera managementul la nivelul scolilor in ...
[citeste in continuare...]
Studiu: Muzica alina durerea
Peste 40% dintre oamenii participanti la un recent studiu britanic al grupului Lloyd Pharmacy spun ca muzica le potoleste durerile, cantece ale lui Eton John, Robbie Williams si Simon Garfunkel fiind printre favorite.
Muzica pare a avea un impact mai mare asupra tinerilor, doua treimi dintre cei intervievati, cu varste intre 16 si 24 de ani, spunand ca le ajuta sa-si administreze durerea.
Muzica pop este cel mai popular gen printre cei in suferinta, ajutandu-i sa-si potoleasc durerea cu 21%, urmata fiind de muzica clasica – 17% si de rock sau indie – 16%.
Compania incearca in momentul de fata sa foloseasca muzica in cadrul serviciului de eliminare a durerilor pe care-l furnizeaza.
Sondajul a efectuat un top al celor mai utile cantece alese de cei cu dureri cronice:
1. Bridge Over Troubled Water (Simon and Garfunkel)
2. Angels (Robbie Williams)
3. Albatross (Fleetwood Mac)
4. Candle In The Wind (Elton John)
5. Easy (The ...
[citeste in continuare...]