E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a 57 de modele de cereri si actiuni!

 

Cadou de SarbatoriBeneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:
 

1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii
2. stabilirea corecta a temeiului de drept
3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil
4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil 
5. respectarea termenului lega

 

>> Click aici pentru detalii
  Sinteza Saptamanii
RIL admis. Acces fara drept la un sistem informatic

In Monitorul Oficial nr. 760 din 6 decembrie 2013 a fost publicata Decizia nr. 15 din 14 octombrie 2013 a ICCJ, completul competent sa judece Recursul in Interesul Legii.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursul in interesul legii formulat de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Sesizarea nr. 11.874/2670/III-5/2011, pentru a se stabili, in vederea interpretarii si aplicarii unitare a dispozitiilor art. 42 alin. (1), (2) si (3) din Legea nr. 161/2003, respectiv pentru interpretarea unitara a notiunii de acces fara drept la un sistem informatic, determinat de diferentierea practica intre:

accesul prin intermediul montarii la ATM a dispozitivelor de citire a benzii magnetice a cardului autentic si a codului PIN aferent acestuia; sau
accesul produs prin folosirea la bancomat a cardului ...[citeste in continuare...]

Senatul a aprobat legea privind conditiile de vanzare a terenurilor agricole de catre persoanele fizice

Vanzarea terenurilor agricole extravilane fara respectarea dreptului de preemptiune al coproprietarilor si vecinilor persoane fizice si arendasilor ar putea fi sactionata cu amenda contraventionala de la 50.000 lei la 100.000 de lei, au decis, luni, senatorii.

Parlamentarii au adoptat, cu 93 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si noua abtineri, proiectul de lege propus de Guvern privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan de catre persoane fizice si de infiintare a Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare.

Drept de preemptiune vor avea, de asemenea, persoanele fizice cu varsta de pana la 40 de ani care desfasoara activitati agricole pe raza administrativ-teritoriala a localitatii si statul, la pret si in conditii egale, in ordinea stabilita prin lege.

Încalcarea acestor prevederi va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda de la 50.000 lei ...[citeste in continuare...]
Deductibilitate cheltuieli rezultate din sentinte definitive si executorii
de Elena Ionescu

O firma a constituit un provizion pentru riscuri si cheltuieli ca urmare a emiterii unei sentinte definitive si executorie intr-un litigiu al societatii cu cativa fosti salariati.

Initial a considerata cheltuiala cu provizionul nedeductibila din punct de vedere fiscal. La momentul platii sumelor catre acesti fosti salariati se va anula provizionul prin trecerea lui pe venituri neimpozabile. In aceste conditii, cheltuiala prilejuita de achitarea acestor sume (daune) este tot nedeductibila?

Solutie oferita de specialistii PortalContabilitate.ro:
Sumele privind acoperirea cheltuielilor de judecata pe care le datoreaza societatea in urma unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva, inclusiv cele pentru acoperirea cheltuielilor de natura salariala si cele privind contributiile sociale obligatorii, sunt tratate din punct de vedere fiscal de prevederile art. 21 din Codul fiscal.

Potrivit acestora, sumele pe care societatea le datoreaza pentru acoperirea ...[citeste in continuare...]

Adeverinta de vechime se elibereaza in baza documentelor din arhiva societatii
de Rodica Mantescu

Pentru cetatenii romani plecati in Germania am primit de completat niste formulare de adeverinte pentru pensie care cuprind zilele lucrate/invoiri/concediu odihna etc. In josul formularului trebuie certificat faptul ca saptamana de lucru a fost de 48 de ore.

Eu stiu ca in anii 80 au fost cate doua sambete libere pe luna (deci spatamana de lucru a fost de 44 ore). Am gasit un document pe un forum prin care programul de lucru a fost redus esalonat incepand cu 1978 pana in 1980 saptamana de lucru a fost de 46 de ore, apoi din 1981 pana in 1983 s-a redus saptamana de lucru la 44 de ore, insa nu am gasit ceva oficial.

Ma puteti ajuta cu un act oficial sau stiti daca are relevanta acest aspect in adeverintele respective ( daca v-ati mai intalnit cu aceasta situatie).

Raspuns: Adeverinta reprezinta, conform dictionarului limbii romane, un document prin care se adevereste un fapt sau un drept.

In speta, precizati ca ati primit de completat niste formulare de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea studiilor conduce la nulitatea CIM. Angajarea se face cu respectarea conditiilor minime de studii
de Gabriela Chirazof

Pentru angajarea unei persoane care nu are studiile medii terminate si care a adus o adeverinta de la un liceu, unde s-a inscris la frecventa redusa.

Putem sa-i inregistram contractul de munca, cu o functie si un cod COR pentru studii medii? Dorim sa-l incadram ca Editor imagine cod COR - 352119 Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale).

Este legal sau posibil sa procedez in felul asta, poate fi declarat nul contractul daca nu are studiile finalizate? Cum sa sfatuiti sa procedez?

Raspuns:
Formarea profesionala a persoanelor constituie unul din elementele care stau la baza angajarii acestora. Ocuparea functiilor/meseriilor din COR se realizeaza in baza calificarii/specializarii detinute de candidatul la post, cu exceptia acelor ocupatii pentru care nu este necesara calificarea.

Astfel, pentru angajarea intr-o functie/ocupatie conform COR este necesara o anumita formare profesionala necesara desfasurarii activitatii respective, dobandita fie ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Documente pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor de protectie civila

Ce documente trebuie depuse in vederea emiterii avizelor de protectie civila

Avizele de protectie civila se emit pe baza urmatoarelor documente:

­- cererea-tip - doua exemplare;

­- certificatul de urbanism - doua exemplare in copie;

­- planul de situatie si de incadrare in zona - doua exemplare in copie;

­ planul de arhitectura al celui mai de jos nivel al constructiei si schema instalatiilor de filtroventilatie, pentru adaposturile cu capacitate mai mare de 50 de persoane, si a instalatiilor electrice din adapost - doua exemplare in copie;

­- planul sectiunii verticale a cladirii cu instalatiile de filtroventilatie din adapost, pentru adaposturile cu capacitate mai mare de 50 de persoane - doua exemplare in copie;

­- memoriul tehnic de specialitate - doua exemplare in copie;

­- opisul cu documentele depuse - doua exemplare.

Memoriul tehnic de specialitate va cuprinde urmatoarele tipuri de ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
Mostenire

Pe titlul de proprietate este bunicul decedat in 1970 si nepotul lui (sotul meu) care a decedat in 2009. In 1997 a venit o nepoata de-a bunicului si a cerut jumatate din pamantul trecut pe titlul de proprietate. Sotul meu i-a dat facand o adeverinta cu martori nefiind legalizata in fata unui notar, eu fii mostenitoare cu copii mei, am facut succesiunea iar acea adeverinta care s-a facut intre sotul meu si ea, mai este valabila pentru ca noi acel titlu de proprietate trebuie sa-l trecem in mostenire.
Avea dreptul nepoata dupa atatia ani de cand a decedat bunicul nepastrand o legatura apropiata intre ei? [citeste in continuare...]

Convertirea certificatului de deces.Cererea pentru mostenire.

Tatal feciorilor mei (fostul meu sot) a locuit si a lucrat la Galati.

De vre-o 3 ani s-a intors la Chisinau, unde a decedat in data de 10/07/13.
La Galati se afla la parchet un dosar penal cu privire la o suma de bani "furate" de un constructor de case si care ,speram,va fi restituita,dar cui ?
Avem la maina certificatul de deces moldovenesc.Eu cu feciorul mezin (27ani) locuim in strainatate.Cu mare durere scriu ,ca acum 2 saptamani a decedat si feciorul mai mare.....atac de cord...
1.Convertirea certificatului de deces la Galati poate fi ceruta de orice persoana disponibila sa se duca la oficiul starii civile ?
2.Are dreptul feciorul sa depuna cerere pentru mostenire(cu speranza,ca procesul,in care sunt si alte victime, va fi castigat)?daca da,UNDE se depune cererea-numai la Galati ?
A ramas foarte putin timp pana la implinirea jumatatii de an de la decesul tatalui...
Multumesc[citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
Cele mai simple exercitii fizice pentru a elimina stresul

Cu ajutorul exercitiilor fizice (aerobic, dans, bedminton recreational sau plimbatul cu bicicleta) va mentineti sanatatea si tineti departe bolile de inima, cancerul, hipertensiunea arteriala, stopul cardiac si depresiile.

Picioarele- Asezati-va intr-un loc confortabil, cu picioarele indepartate.

- Miscati-va si intindeti apoi degetele picioarelor. Repetati aceasta miscare de 3 ori consecutiv.
- Miscati-va picioarele circular spre partea dreapta, ca si cum desenati un cerc cu ajutorul degetelor. Repetati de 3 ori, dupa care schimbati sensul miscarii piciorului, rotindu-l de 3 ori spre stanga.
Mainile si palmele- Tineti-va mainile intinse in fata.
- Miscati-le apoi din incheietura in sus si in jos de 3 ori.
- Intindeti degetele, apoi strangeti-le in pumn de 3 ori.
- Rotiti-va incheietura de 3 ori spre dreapta si de 3 ori spre stanga.
Umeri- Ridicati umarul drept pana in dreptul urechii si in timp ce expirati aerul, coborati umarul. Repetati ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar


Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii »

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

 • am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj - consideratii teoretice si aplicatii practice
 • am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

Toate pentru ca dvs. sa:

 • Cunoasteti si sa stiti sa aplicati cerintele noilor coduri
 • Concepeti corect diverse actiuni de partaj in functie de situatia tipica in care va aflati
 • Economisiti timp si energie in rezolvarea perfect legala a spetelor de partaj.
 • Aveti oricand solutii practice 100% aplicabile pentru cazurile dvs.
 • Capatati profesionalism, notorietate si noi clienti interesati de serviciile dvs.

 

Sunt scoase in evidenta urmatoarele aspecte sensibile din procedura partajului:

 • Proprietatea comuna Click aici »
 • Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei Click aici »
 • Partajul bunurilor dobandite prin mostenire Click aici »
 • Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract Click aici »
 • Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj Click aici »
 • Cererea de partaj a creditorului unuia dintre coproprietari -model cerere Click aici »
 • Partajul voluntar si tranzactia - model de act de partaj voluntar si model tranzactie Click aici »

Tot aici gasiti, la fiecare capitol in parte, modele de acte importante:

 • actiuni de partaj
 • cereri
 • contracte
 • acte de partaj
 • tranzactii

Comandati acum exemplarul dvs.! Va ofera sprijinul permanent in rezolvarea tuturor situatiilor ivite in derularea procedurilor de partaj. ACUM la un pret special: 119.90 lei cu TVA, in loc de 198 lei!

Click aici pentru Formularul de comnda »

http://www.partaj.e-juridic.ro/

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586