E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!
  Noutati Juridice
Hotarare UNBR: Contributiile avocatilor in 2014

Hotararea nr. 857 din 14 decembrie 2013 a Consiliului U.N.B.R.

Publicam Hotararea nr. 857 din 14 decembrie 2013 a Consiliului U.N.B.R. privind punerea in aplicare, incepand cu data de 01 ianuarie 2014, a masurilor prevazute la art. 3 din Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 692 din 28 martie 2013, a carei intrare in vigoare a fost amanata prin Hotararea Congresului Avoca?ilor nr. 8 din 29 martie 2013 si Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 766 din 29 iunie 2013

In conformitate cu dispozitiile art. 91 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea l, nr. 98 din 7 februarie 2011 cu modificarile la zi, art. 321 si art. 327 din Statutul profesiei de avocat, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea l, nr. 898 din 19 decembrie 2011, ale art. 3 din O.U.G. nr. 221/24 noiembrie 2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, publicata in Monitorul ...[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator


cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


Decizie ICCJ: RIL admis in materia prescriptiei extinctive

Nr. 411/C/2329/III-5/C/2013 - Recurs in interesul legii expediat la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 decembrie 2013

Catre
PRESEDINTELE INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE

In conformitate cu prevederile art. 514 din Codul procedura civila, formulez prezentul

RECURS IN INTERESUL LEGII

In practica judiciara s-a constatat ca nu exista un punct de vedere unitar cu privire la „interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 5 art. 201 si art. 223 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil si ale art. 6 alin. (4), art. 2512 si art. 2513 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil raportat la dispozitiile art. 18 din Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva, republicat in referire la invocarea, de catre instante, din oficiu ori de catre parti, dupa momentul procedural prevazut de art. 2513 din Codul civil, a exceptiei prescriptiei extinctive, in cazul ...[citeste in continuare...]

  Legislatia Muncii
Indemnizatia pentru cresterea copilului. Ce venituri pot suspenda acordarea drepturilor de plata?

Analizam mai jos cazul unei persoane fizice care a avut calitate de angajat, dar si titular de PFA. Persoana respectiva intra in concediu de crestere copil incepand cu data de 01.02.2010. De la aceasta data isi suspenda atat contractul individual de munca, cat si PFA-ul pentru o perioada de 2 ani.

Aceasta persoana primeste de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala o solicitare pentru prezentarea la sediul agentiei a documentelor justificative care sa ateste natura si valoarea veniturilor obtinute in anul fiscal 2010.

Avand in vedere documentatia depusa initial (ce presupunea si lamurirea suspendarii celor doua contracte), vom stabili de ce sunt necesare lamuriri care vin la 3 ani distanta.

Pe adeverinta de venit de la ANAF apar: venituri salarii (ianuarie), venituri din profesii libere (ianuarie), venituri din dobanzi bancare si venituri din premii si jocuri de noroc (fara sa mai fie cunoscuta sursa in acest ultim caz).

Vom vedea daca ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
poprire

buna ziua, 

intrebare mi sa infintat proprire pe venitul salariar si pe contul in care sint virat salariul..intrebarea este inteprindere imi opreste 1/3 din venit dar executorul care mia facut poprirea nu vrea sa-mi ridice poprirea pe contul de salar deci idea este ca eu platesc de 2 ori 1/3 si la intelrindere si la banca cind vreu sa-mi ridic restu de salar.. ce pot sa fac in situatia asta.. va multumesc[citeste in continuare...]

amenda de la ITM

Am primit o amenda pe firma de la I T M ,10000 lei,ce se intampla daca nu o platesc,punctul de lucru l am inchis,se pot indrepta asupra mea cu sechestru pe bunurile pe care le am,pe firma nu am nimic?

Mentionez faptul ca am contestat procesul verbal dar am pierdut[citeste in continuare...]

Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:

toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.

...click aici pentru mai multe detalii >>


  Social
A inceput vacanta de iarna pentru toti elevii din Romania

de Ion Andreea

Peste trei milioane de elevi, dar si studentii intra vineri, dupa ultima ora de curs, in vacanta de iarna si vor reveni la scoala in 6 ianuarie 2014.

Vacanta de iarna pentru elevi si studenti se va desfasura asadar in perioada 21 decembrie - 5 ianuarie, potrivit structurii anului scolar 2013-2014.

Semestrul I, care a inceput in 16 septembrie se va incheia in acest an pe 31 ianuarie, si nu inainte de Craciun, pentru a fi egal cu semestrul doi.

Inainte de inceperea semestrului al doilea, elevii vor intra in vacanta din 1 pana in 9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor incepe in 10 februarie si se vor incheia in 20 iunie. In aceasta perioada, elevii vor avea vacanta de primavara, care va incepe in 12 aprilie si se va incheia in 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti.

In semestrul al doilea, in primavara, vor fi organizate simularile la bacalaureat, pentru prima data fiind organizate si pentru elevii din clasa a ...[citeste in continuare...]

Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila


Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI


Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.

Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)

  Sanatate
In ultimul timp vedem tot mai des in super si hipermarketuri cartofi dulci. Cartofii dulci reprezinta o alegere mult mai sanatoasa decat cartofii galbeni sau rosii traditionali cu care ne-am obisnuit. Va prezentam cateva motive intemeiate pentru a-i consuma cu incredere:

1 . Dupa cum sugereaza si numele , cartofii dulci sunt dulci, dar ei nu vor cauza cresterea nivelului de zahar in sange. Zaharurile naturale sunt eliberate lent in sange , astfel energia este eliberata treptat si echilibrat in organism.

2. Cartofii dulci sunt , de asemenea, o sursa buna de fibre , care ajuta la reglarea zaharului din sange.

3 . Cartofii dulci au mai putine calorii per portie decat cartofii normali, adica aproximativ 86 de calorii pe 100 grame de piure comparativ cu 118 de calorii pentru cartofi.

4 . Cartofii dulci au mai multe proteine decat cartofii pe care ii consumam in mod normal. Mai important, Jurnalul Mondial de Gastroenterologie a raportat ca acestia contin o ...[citeste in continuare...]

Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a 57 de modele de cereri si actiuni!

Beneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:

1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii
2. stabilirea corecta a temeiului de drept
3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil
4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil 
5. respectarea termenului lega

>> Click aici pentru detalii <<


117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil

 


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

 • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
 • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
 • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil

... si lista continua aici »

II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie

 • Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
 • Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
 • Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil

... si lista continua aici » 

III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

 • Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
 • Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
 • Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
 • Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
 • Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil

... si lista continua aici »

IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor

 • Constatarea deschiderii succesiunii
 • Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
 • Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
 • Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil
... si lista continua aici »
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586