E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
 
  Noutati Juridice
Codul Civil: Despre familie

CARTEA a II-a
Despre familie*)
------------
*) Dispozitiile tranzitorii si de punere in aplicare a cartii a II-a sunt cuprinse in art. 24-51 din Legea nr. 71/2011.

TITLUL I
Dispozitii generale

ART. 258
Familia
(1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora, precum si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea si educarea copiilor lor.
(2) Familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului.
(3) Statul este obligat sa sprijine, prin masuri economice si sociale, incheierea casatoriei, precum si dezvoltarea si consolidarea familiei.
(4) In sensul prezentului cod, prin soti se intelege barbatul si femeia uniti prin casatorie.
ART. ...[citeste in continuare...]

Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a 57 de modele de cereri si actiuni!

 

Cadou de SarbatoriBeneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:
 

1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii
2. stabilirea corecta a temeiului de drept
3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil
4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil 
5. respectarea termenului lega

 

>> Click aici pentru detalii

Convertirea certificatului de deces. Cererea pentru mostenire.


Tatal feciorilor mei (fostul meu sot) a locuit si a lucrat la Galati.
De vre-o 3 ani s-a intors la Chisinau, unde a decedat in data de 10/07/13.
La Galati se afla la parchet un dosar penal cu privire la o suma de bani "furate" de un constructor de case si care ,speram,va fi restituita,dar cui ?

Avem la maina certificatul de deces moldovenesc.Eu cu feciorul mezin (27ani) locuim in strainatate. Cu mare durere scriu , ca acum 2 saptamani a decedat si feciorul mai mare.....atac de cord...

1. Convertirea certificatului de deces la Galati poate fi ceruta de orice persoana disponibila sa se duca la oficiul starii civile ?
2. Are dreptul feciorul sa depuna cerere pentru mostenire(cu speranza,ca procesul,in care sunt si alte victime, va fi castigat)?daca da,UNDE se depune cererea-numai la Galati ?

A ramas foarte putin timp pana la implinirea jumatatii de an de la decesul tatalui...
Multumesc[citeste in continuare...]

Folositi pentru clientii dvs. acele tehnici care previn aparitia creantelor!

Vremurile sunt tulburi, economia merge cum merge, iar firmele au mare nevoie de lichiditati. Recuperarea creantelor din mainile debitorilor devine azi din ce in ce mai dificila, desi legea va ofera variante, unele mai rapide, altele mai complexe.

CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile – conform noului Cod de procedura civila" contine informatii importante privind tehnicile de evitare a situatiilor care necesita in final recuperare de creante:

Clauze preventive in contracte
Notificari ale debitorului ...detalii aici >>>

  Legislatia Muncii
In ce conditii sunt scutite de impozit tichetele cadou acordate de sindicat?

Analizam mai jos situatia unui sindicat care doreste sa acorde membrilor sai, care nu sunt salariati in cadrul sindicatului, tichete sociale cu ocazia sarbatorilor de Craciun. Vom vedea daca aceste tichete sunt scutite de la impozitare si celelalte contributii si care va fi astfel regimul lor fiscal.

Organizatiile sindicale pot acorda ajutoare sociale sau alte forme de sprijin cu destinatie speciala membrilor acestora, sume care din punct de vedere fiscal nu vor reprezenta venituri impozabile, potrivit art. 42 lit. a) din Codul fiscal in masura in care li se confera caracterul social.

Potrivit art. 32 din Legea 62/2011, raporturile dintre organizatiile sindicale si membrii lor sunt reglementate prin statutele proprii si prin lege, sprijinirea materiala a membrilor sai fiind posibila in conditiile prevazute de statut. In acelasi sens si art. 42 lit. a) din Codul fiscal prevede ca ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din ...[citeste in continuare...]

  Social
Invatamantul obligatoriu creste de la 10 la 11 ani
de Ana-Maria Tudor

Legea Educatiei Nationale a fost modificata de Guvern prin adoptarea unei ordonante de urgenta care ii va permite procesului de invatamant sa se desfasoare in conditii normale.

Ordonanta de urgenta adoptata de Guvernul Romaniei care modifica Legea Educatiei Nationale prevede modificari atat in invatamantul preuniversitar, cat si in cel superior.

Astfel, durata invatamantului obligatoriu creste de la 10 la 11 ani, iar clasa a IX-a va ramane la liceu. De asemenea, se va amana termenul introducerii examenelor interdisciplinare.

"Documentul mentine forma existenta a ciclului gimnazial si elimina forma propusa spre implementare, prin adoptarea Legii nr. 1/2011, care prevedea trecerea clasei a IX-a in invatamantul gimnazial si reducerea liceului la o durata de trei ani. Vorbim de cresterea duratei invatamantului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Prin introducerea clasei pregatitoare si prin mentinerea duratei de patru ani a liceului, invatamantul ...[citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
4 tipuri de alimente care accelereaza imbatranirea

Obisnuiesti sa mananci aceste alimente care iti fac organismul sa imbatraneasca mai repede? Unele dintre ele sunt cunoscute publicului larg si ca alimente sanatoase, din cauza promovarii pe care le-o asigura industria alimentara. Insa, daca vei evita aceste patru tipuri de alimente, vei reusi sa arati cu 5-10 ani mai tanar decat esti!

1. Alimentele care contin grau
In urma procesului de glicare, organismul tau secreta substante care accelereaza procesul de imbatranire si iti deterioreaza organele, atriculatiile si pielea. Stii care este unul dintre cei mai important factori care cresc nivelul acestor substante daunatoare? Poate ca te va surprinde, insa un nivel crescut de zahar in sange, duce in timp, la imbatranirea accelerata. Ce legatura are asta cu graul? Campaniile masive de marketing incearca sa te convinga ca graul integral este sanatos pentru tine, fie el si integral, contine un carbohidrat unic, care nu se regaseste in alte alimente. In urma unor teste, acest ...[citeste in continuare...]

Hrana mileniului III: Superalimentele

In ultimul deceniu, dorinta de a avea un regim de viata sanatos a capatat o amploare de-a dreptul uriasa, acaparand tot mai multe categorii sociale. In acest context, alimentatia s-a impus ca un factor de prima importanta. In acest fel s-a delimitat si asa-numita „alimentatie sanogena” care promoveaza sanatatea umana.

Aceasta nu inseamna insa, ca in trecut nu se vorbea despre o alimentatie sanatoasa sau ca nu existau diete. Dar marea majoritate a semenilor nostri, si aici ma refer in special la romani, continuau sa manance copios si sa faca o selectie prea putin riguroasa a hranei.

Grasimile, alcoolul si hrana procesata termic (excesiv) se aflau la un loc de cinste pe masa romanului, in vreme ce produsele cu o compozitie echilibrata, precum fructele si verdeturile, figurau, cel mult , pe lista hranei de importanta secundara, de care te poti dispensa.
Curentul cel modern, al alimentatiei sanatoase, a delimitat treptat, in urma unei experiente practice de cateva ...[citeste in continuare...]

142 modele de contracte

civile si comerciale

conform noului Cod civilContracte civile si comerciale interne

Contracte comerciale internationale

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte juridice de drept al muncii

Acte juridice specifice asociatiilor, cluburilor si federatiilor sportive

Acte juridice specifice fundatiilor

...Click aici pentru mai multe detalii »
 


 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586