Atentie: Tipuri de creante. Aspecte esentiale
Fiecare activitate poate constitui un raport obligational si poate atrage de la sine o anumita indatorire la un moment dat, prin urmare tipurile de creante sunt destul de multe si nu limitativ enumerate.
Cele mai cunoscute si mai des intalnite creante sunt cele care provin din raporturile obligationale reglementate de dreptul civil, comercial (in prezent absorbit de Noul Cod civil), dreptul muncii sau Codul Fiscal:
- creante civile
- creante comerciale
- creante bancare
- creante fiscale sau bugetare
- creante salariale
Creantele civile
Reprezinta creantele rezultate din raporturile patrimoniale incheiate intre persoane fizice definite ca ... [citeste in continuare...]
Este obligatorie medierea?
Conform art. 1 alin. (1) din Legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii, inclusiv, daca este cazul, dupa declansarea unui proces In fata instantelor competente, In vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, In materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de lege.
Dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea, astfel cum prevad dispozitiile art. 1 alin. (11) teza I din aceeasi lege.
Legiuitorul nu stabileste In sarcina partilor conflictului obligatia de a participa la procedura medierii, ci doar obligativitatea participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii. In concluzie, partile sunt singurele In ... [citeste in continuare...]
Reglementari generale privind administrarea si conducerea societatilor
Societatea cu raspundere limitata este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.
Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.
In cazul societatilor cu raspundere limitata cu asociat unic, acesta va exercita atributiile adunarii generale a asociatilor societatii. asociatul unic va consemna de indata, in scris, orice decizie adoptata.
Asociatul unic pe langa functia de administrator poate .. [citeste in continuare...]
Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:
- sufix, prefix, radacina
- semantica ...citeste aici >>
- categorii gramaticale: gen, numar, caz
- topica, locutiuni, functii sintactice
- complement circumstantial, adjectiv pronominal posesiv, numerale
- moduri, diateze ...citeste aici >>
- sintaxa propozitiei, punctuatie etc.,
toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.
...click aici pentru mai multe detalii >>
Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila
Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI
Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.
Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)
Atentie la alimentele care contin arsenic
Va place vinul alb, berea, varza de Bruxelles sau somonul? Atunci acest articol e posibil sa va displaca. Intr-un studiu recent, s-a constatat ca in aceste alimente si bauturi delicioase au fost gasite cantitati ingrijoratoare de arsenic. Tonul si sardinele au fost, de asemenea, pe aceasta lista, impreuna cu ( intr-o masura mai mica) vinul rosu .
Arsenicul este un element care apare in mod natural in mediul inconjurator. Expunerea la arsenic, chiar si in cantitati scazute a fost legat de un risc crescut de cancer de plamani, de piele , precum si diabet de tip 2 si a bolilor cardiovasculare.
Oamenii care au mancat o data pe saptamana somon, ton, sardine au avut un nivel de arsenic cu 7% mai mare comparativ cu cei care au mancat aceeasi carne de peste, o data pe luna.
Vinul si berea au avut perspectivele cele mai sumbre. Oamenii care au consumat un pahar de vin sau de bere zilnic, au avut un nivel de arsenic cu 20-30% mai mare decat cei care nu consuma ... [citeste in continuare...]
|
Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a 57 de modele de cereri si actiuni!

Beneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:
1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii
2. stabilirea corecta a temeiului de drept
3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil
4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil
5. respectarea termenului legal
>> Click aici pentru detalii <<
117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil

I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica
- Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
- Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
- Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie
- Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
- Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
- Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil
... si lista continua aici »
III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate
- Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
- Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
- Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
- Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
- Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil
... si lista continua aici »
IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor
- Constatarea deschiderii succesiunii
- Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
- Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
- Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil
... si lista continua aici »
|