e-Juridic

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:54

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

 
Comunitate
Articole
Dictionar juridic
Intrebari si raspunsuri
Cod Penal. Nou!
Modele de contracte
Legislatie
 

Parlamentarii si-au asigurat viitorul: pot deveni avocati fara examen national

Parlamentarii au votat o lege care le da dreptul, lor, primarilor si sefilor de consilii judetene care sunt avocati stagiari sa devina avocati definitiv, fara a mai da examen national. Actul normativ a fost publicat si in Monitorul Oficial.

Se pare ca aceste exceptii au fost strecurate in Lgea avocatilor in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor iar parlamentarii nu si-aun dat osteneala sa o citeasca cu atentie, votand in necunostinta de cauza. Numai 17 deputati au votat impotriva si 9 s-au abtinut. Legea a fost promulgata de presedintele Traian Basescu pe 20 decembrie.

Vorbim de votarea in necunostinta de cauza pentru ca in sedinta din 7 decembrie 2010, un amendament similar, propus de Eugen Nicolicea a fost respins. Acesta a fost criticat atat de putere cat si de opozitie. "Eu nu stiu cum a putut sa se ajunga la asa ceva in ... 

[citeste in continuare]

Din iulie 2011, amenzi pentru cei fara asigurare obligatorie la casa

Daca dupa jumatatea lunii iulie a acestui an nu va incheiati o polita de asigurare obligatorie pentru locuinta, riscati sa fiti amendati de primarie, a transmis luni Ministerul Administratiei si Internelor.

Mai aveti o jumatate de an pentru a va incheia o polita de asigurare pentru locuinta. Din a doua parte a lunii iulie primariile vor incepe sa-i amendeze pe proprietarii de case care nu si-au cumparat una. "In conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte decurge de la un an de la inceperea emiterii politelor. Intrucat politele de asigurare a locuintelor au inceput sa fie emise in 15 iulie 2010, termenul-limita de incheiere a acestora, conform ...

[citeste in continuare]


Monitorul Oficial

Monitorul Oficial nr. 006 din 04 Ianuarie 2011
Monitorul Oficial nr. 005 din 04 Ianuarie 2011
Monitorul Oficial nr. 004 din 04 Ianuarie 2011
Monitorul Oficial nr. 003 din 03 Ianuarie 2011
Monitorul Oficial nr. 002 din 03 Ianuarie 2011
Monitorul Oficial nr. 001 din 03 Ianuarie 2011


[citeste in continuare]

Comunicat de presa referitor la constatarile actiunii Corpului de Control al Ministrului Justitiei in cazul executorului judecatoresc Fieraru Eugen

In urma actiunii de control efectuate din dispozitia Ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de Corpul de Control al Ministrului (C.C.M.) la Biroul Executorului Judecatoresc Fieraru Eugen, din Pitesti, in perioada 16 – 21 decembrie 2010, au fost constatate deficiente cu privire la calitatea actelor si lucrarilor efectuate de acesta, fapt care a condus la autosesizarea Ministrului Justitiei in vederea declansarii cercetarii disciplinare a executorului judecatoresc.

Cercetarea disciplinara se va face sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art.44 lit. c) si e) din Legea nr.188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit dispozitiilor art.44 din actul normativ mentionat, raspunderea disciplinara a  ... 
 

[citeste in continuare]

 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

   yahoo messenger   email   facebook  twitter  linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

  flux rss   arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

  Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-213172587 , Fax: 0040-213172586