E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:54

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

 
Comunitate
Articole
Dictionar juridic
Intrebari si raspunsuri
Cod Penal. Nou!
Modele de contracte
Legislatie
 


Vom avea "Politia aerului": SNEGICA

Romania va avea in curand o lege pentru evaluarea calitatii aerului inconjurator, evaluarea realizata de SNEGICA. Deocamdata, ea este in stadiul de proiect:

(...) Art. 4 – (1) Punerea in aplicare a prevederilor prezentei legi se realizeaza prin National de Evaluare si Gestionare Integrata a Calitatii Aerului, denumit in continuare SNEGICA, care asigura cadrul organizatoric, institutional si legal de cooperare intre autoritatile si institutiile publice, cu competente in domeniu, in scopul evaluarii si gestionarii calitatii aerului inconjurator, in mod, unitar, pe intreg teritoriul Romaniei, precum si pentru informarea populatiei si a organismelor europene si internationale privind calitatea aerului inconjurator.

(2) SNEGICA cuprinde, ca parti integrante, urmatoarele doua sisteme:

a) Sistemul National de Monitorizare a Calitatii Aerului, denumit in continuare SNMCA, care asigura cadrul organizatoric, institutional si legal pentru desfasurarea activitatilor...

...CITESTE AICI continuarea articolului >>

Exclusiv pentru juristi si avocati: Dicionar juridic roman - englez, 690 de pagini

Juristii, avocatii, notarii si toti cei care au de-a face cu legea in general au neaparata nevoie de un suport cat se poate de temeinic atunci cand vine vorba de traducerea in limba engleza a termenilor specifici.

Orice greseala poate fi costisitoare si nimeni nu isi doreste asa ceva. De aceea va oferim un Dicionar juridic englez - roman

Dictionarul juridic roman-englez este o lucrare ampla care contine termeni si expresii din toate domeniile care au o legatura directa sau indirecta cu legislatia. Dictionarul contine 690 de pagini dintre care 39 de pagini reprezinta adagii juridice latine de mare utilitate, traduse in engleza (Click Aici pentru Detalii). Lucrarea a fost elaborata de d-na Smaranda Lozinschi, profesor de engleza la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir din Bucuresti.

O astfel de lucrare, completa si intocmita in mod profesionist, este o piesa rara pe piata din Romania (puteti verifica!). Ca urmare, dictionarul a fost foarte apreciat de specialisti in legislatie, case de avocatura, firme de traduceri, dar si de studentii la Drept.

Dictionarul juridic roman-englez se adreseaza tuturor celor care apeleaza in mod frecvent la bibliografie straina sau care elaboreaza comunicari stiintifice sau de cercetare ce trebuie facute cunoscute in afara tarii si care trebuie redactate in limba cu cea mai mare circulatie internationala – engleza.

Dictionarul juridic roman-englez ofera acele cunostinte de prima necesitate care, indiferent de context, fac posibila sustinerea unei comunicari intr-un limbaj juridic fara cusur.

....Click Aici si Citeste mai departe

Ultimele articole adaugate:

Criza poate fi depasita
Prin cateva masuri bine tintite, legate de resursele umane!


67 trucuri si solutii practice pentru a lucra la capacitate maxima


* Solutii pentru rezolvarea deficitului de personal
* Tendinte actuale in planificarea strategica a resurselor umane
* Salariu fix sau salariu variabil? Recomandari de ultima ora privind beneficiile si bonusurile variabile
* Lista de control pentru reducerea costurilor si optimizarea utilizarii resurselor umane
* 13 solutii de criza pentru reducerea costurilor in firma dvs.
* Ce trebuie sa stiti despre recompensarea prin acordarea de actiuni
* Care sunt angajatii-cheie? 3 criterii de apreciere a contributiei salariatilor la dezvoltarea companiei
* 7 pasi necesari la implementarea unei scheme de recompensare a angajatilor

Mai multe detalii aici >>>
 

  • Se infiinteaza un nou post: coordonatorul de ucenicie [Adaugat: 07-Mar-2011]
    Parlamentarii au in lucru un proiect e lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca.1. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins: Art. 3 - (1) Angajatorul are obligatia de a desemna un coordonator de ucenicie pentru formarea profesionala a ucenicului, realizata in ...[citeste in continuare...]

Monitorul Oficial


Participa online la Maratonul Solutiilor Fiscal-Contabile!

5 zile consecutive de solutii la cele mai spinoase probleme fiscal-contabile care ne "omoara" cu zile: 11-15 aprilie 2011

Expertii in practica fiscal-contabila iti prezinta noutatile din Codul fiscal, Normele metodologice si Legea contabilitatii cu aplicare de la 01 martie 2011

Decripteaza alaturi de specialisti noutatile legislative privind cele 5 directii esentiale de activitate fiscal-contabila:

#1 Contabilitate
#2 TVA
#3 Impozitul pe Profit
#4 Proceduri Fiscale
#5 Impozitul pe Salarii si Venituri

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-213172587 , Fax: 0040-213172586