E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:54

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

 
Comunitate
Articole
Dictionar juridic
Intrebari si raspunsuri
Cod Penal. Nou!
Modele de contracte
Legislatie
 


Dezbatere publica: statutul personalului de specialitate al instantelor judecatoresti

Ministerul Justitiei a remis un comunicat de presa referitor la punerea in dezbatere publica a proiectului de Lege privind statutul personalului de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea:
 
„Proiectul de Lege urmareste consolidarea statutului profesiei de grefier, in scopul asigurarii premiselor pentru instituirea Ordinului Grefierilor din Romania – institutie de drept public, cu atributii exclusive de gestionare a carierei personalului de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea, proiect ce urmeaza a fi realizat in termen de 3 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei Legi (art. 108 din Lege).

Necesitatea imbunatatirii criteriilor de recrutare, incadrare, salarizare, promovare, transformare a posturilor, evaluare, sanctionare, eliberare din functie precum si gestionarea unitara a carierei profesionale pentru personalul de specialitate al instantelor ...

...CITESTE AICI continuarea articolului >>

Exclusiv pentru juristi si avocati: Dicionar juridic roman - englez, 690 de pagini

Juristii, avocatii, notarii si toti cei care au de-a face cu legea in general au neaparata nevoie de un suport cat se poate de temeinic atunci cand vine vorba de traducerea in limba engleza a termenilor specifici.

Orice greseala poate fi costisitoare si nimeni nu isi doreste asa ceva. De aceea va oferim un Dicionar juridic englez - roman

Dictionarul juridic roman-englez este o lucrare ampla care contine termeni si expresii din toate domeniile care au o legatura directa sau indirecta cu legislatia. Dictionarul contine 690 de pagini dintre care 39 de pagini reprezinta adagii juridice latine de mare utilitate, traduse in engleza (Click Aici pentru Detalii). Lucrarea a fost elaborata de d-na Smaranda Lozinschi, profesor de engleza la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir din Bucuresti.

O astfel de lucrare, completa si intocmita in mod profesionist, este o piesa rara pe piata din Romania (puteti verifica!). Ca urmare, dictionarul a fost foarte apreciat de specialisti in legislatie, case de avocatura, firme de traduceri, dar si de studentii la Drept.

Dictionarul juridic roman-englez se adreseaza tuturor celor care apeleaza in mod frecvent la bibliografie straina sau care elaboreaza comunicari stiintifice sau de cercetare ce trebuie facute cunoscute in afara tarii si care trebuie redactate in limba cu cea mai mare circulatie internationala – engleza.

Dictionarul juridic roman-englez ofera acele cunostinte de prima necesitate care, indiferent de context, fac posibila sustinerea unei comunicari intr-un limbaj juridic fara cusur.

....Click Aici si Citeste mai departe

Ultimele articole adaugate:

 • Proiect de lege pentru o noua structura de lupta antifrauda [Adaugat: 10-Mar-2011]
  La Camera Deputatilor a fost depus un proiect de lege privind organizarea si functionarea Departamentului pentru Lupta Antifrauda.
 • Capitolul I Art. 1 - Departamentul pentru Lupta Antifrauda - DLAF, denumit in continuare Departament, se organizeaza ca structura cu personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, in coordonarea primului-ministru, finantata de ...[citeste in continuare...]
 • Adunarea Generala electiva si ordinara a avocatilor [Adaugat: 10-Mar-2011]
  Baroul Bucuresti a anunatat Adunarea Generala electiva si ordinara a avocatilor, care va avea loc pe data de 21.05.2011, ora 09.00, la Sala Palatului, cu urmatoarea ordine de zi:ADUNAREA GENERALA ELECTIVA
 • Alegerea Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti:- Consiliul Baroului Bucuresti- Decanul Baroului Bucuresti- Comisia de Disciplina- Comisia de CenzoriADUNAREA GENERALA ...[citeste in continuare...]

 

Afacerea perfecta pentru tine? O cafenea

Descopera secretul unei afaceri placute si cu profit GARANTAT! Acum ai totul scris de specialisti, pentru ca succesul tau sa fie asigurat!

De ce sa iti deschizi o cafenea?

Pentru ca in Bucuresti exista doar 500 de cafenele, insuficiente pentru cele 2.000.000 de bucuresteni si cei care tranziteaza orasul.

Numarul cafenelelor din Capitala este de 6 ori mai mic decat in Paris.
La ce te duce cu gandul acest lucru? Ai dreptate, concurenta este mica, deci, succesul este garantat.

Mai multe detalii aici >>>

 

 • Ultimele proiecte de lege dezbatute in Senat [Adaugat: 10-Mar-2011]
  Sedinta plenului Senatului de ieri, a inceput cu aprobarea ordinii de zi curente, care a inclus dezbaterea initiativelor legislative inscrise in ordinea de zi si votul final pe initiative legislative, a programului de lucru al zilei, precum si a programului saptamanii urmatoare. In cadrul solutionarii problemelor organizatorice, plenul Senatului a ...[citeste in continuare...]

Monitorul Oficial

Modele de contracte si formulare juridice
Recomandat de Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania


* modele de contracte specifice;
* acte si formulare juridice, structurate pe domenii de interes;
* note de subsol consistente care contin, pe langa instructiunile de completare sau alte observatii, si sugestii utile pentru abonat, si actul normativ pe care autorii isi bazeaza recomandarile;
* precizari ale reglementarilor legislative sub incidenta carora intra respectivul act juridic.

Click aici pentru detalii >>>

Legis Online - Softul Legislativ folosit de instantele din Romania poate fi si al Dvs.


Pentru a veni in ajutorul dvs am realizat un parteneriat cu liderul softurilor legislative din Romania: CTCE Piatra Neamt. Ei sunt cei care ofera soft legislativ tuturor instantelor din Romania, lucrand astfel pentru Ministerul Justitiei.

Va oferim asadar cel mai bun soft legislativ de piata in acest moment si, atentie, cel mai bun pret la acest soft cu multiple optiuni.

Evident, marele avantaj este ca va puteti loga de oriunde si oricand cu propriul user si parola si astfel aveti acces Total si Neconditionat la cea mai mare baza legislativa din Romania. Detalii Click Aici

Concret, ce puteti obtine

• ...toate Legile din Monitorul Oficial aduse la zi, in fiecare zi!
Detalii Click Aici

• ...toate Modelele de acte, contracte, cereri sau actiuni in justitie!
Detalii Click Aici

• ...Codurile Fiscale, Penale sau Codul Muncii!
Detalii Click Aici

• ...Legislatia europeana la zi!
Detalii Click Aici

• ...Codul CAEN, Codul COR!
Detalii Click Aici

Important: 12 luni veti beneficia de cel mai bun soft legislative din Romania
Pentru a profita de oferta actuala, Click Aici si completati Formularul de Inscriere!

 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-213172587 , Fax: 0040-213172586