E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:54

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Alegerea legii aplicabile divortului

Sotii pot alege de comun acord una dintre urmatoarele legi aplicabile divortului:

a) legea statului pe teritoriul caruia sotii au resedinta obisnuita comuna la data conventiei de alegere a legii aplicabile;
b) legea statului pe teritoriul caruia sotii au avut ultima resedinta obisnuita comuna, daca cel putin unul dintre ei mai locuieste acolo la data conventiei de alegere a legii aplicabile;
c) legea statului al carui cetatean este unul dintre soti;
d) legea statului pe teritoriul caruia sotii au locuit cel putin 3 ani;
e) legea romana.

Comentariu

* Acest articol prezinta importanta tinand cont ...[citeste in continuare...]

Stimati abonati,
 
Pentru ca dorim ca dumneavoastra sa fiti foarte multumiti de calitatea produselor si serviciilor noastre am conceput un scurt chestionar de 2 intrebari la care va rugam sa raspundeti. Nu dureaza mai mult de 5 minute!
 
 
In semn de multumire ca ati participat la sondajul nostru va oferim 5 zile de testare gratuita in portalul www.avocatulroman.ro!
 
www.avocatulroman.ro este portalul care vine in intampinarea problemelor si intrebarilor care vor aparea odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri Civil si Penal. Se adreseaza atat practicienilor in Drept, cat si persoanelor fizice si juridice care se confrunta cu intrebari legislative.
 
 
Va multumim ca ne cititi in fiecare zi,
 
Echipa

Modificarea dispozitiilor privind redactarea hotararilor judecatoresti

In sedinta din data de 22 noiembrie a.c., Plenul CSM a analizat punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios cu privire la propunerile Inspectiei Judiciare vizand acoperirea unui vid de reglementare existent in materia redactarii hotararilor judecatoresti, situatie ce genereaza serioase dificultati in cadrul completelor necolegiale, in cazul decesului, pensionarii sau aplicarii sanctiunii excluderii din magistratura a magistratului respectiv.

Prin modificarile propuse se urmareste imbunatatirea calitatii actului de justitie si asigurarea dreptului partilor la un proces echitabil

Plenul CSM si-a insusit punctul de vedere in...[citeste in continuare...]
  TOP ARTICOLE DE SPECIALITATE
De ce au fost respinse candidaturile la functia de director adjunct al INM

In sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 22 noiembrie, a avut loc interviul pentru ocuparea functiei de director adjunct responsabil cu formarea continua al Institutului National al Magistraturii.

Pentru ocuparea acestei functii au candidat doamna Andreea Cristina Mina, procuror sef al sectiei judiciare penale din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si domnul dr. Dragos Nicolae Dumitru, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, detasat la INM in functia de ...[citeste in continuare...]


(1) In sensul prezentei carti, resedinta obisnuita a persoanei fizice este in statul in care persoana isi are locuinta principala, chiar daca nu a indeplinit formalitatile legale de inregistrare. Resedinta obisnuita a unei persoane fizice actionand in exercitiul activitatii sale profesionale este locul unde aceasta persoana are stabilimentul sau principal.

(2) Pentru determinarea locuintei principale vor fi avute in vedere acele circumstante personale si profesionale care indica legaturi durabile cu statul respectiv sau intentia de a stabili asemenea legaturi.

(3) Resedinta obisnuita a persoanei juridice este in statul in care...[citeste in continuare...]
O exceptie in domeniul executarii contractului

Impreviziunea este o institutie nou introdusa prin Codul Civil (articolul 1271): textul din Noul Cod Civil consacra o regula si o exceptie in domeniul executarii contractului atunci cand imprejurarile pe care partile le-au luat in considerare la incheierea contractului s-au modificat si contractul a dobandit valenta de sarcina excesiva pentru una dintre parti.

- este o situatie in care instanta de judecata intervine in contract

REGULA: „Partile sunt tinute sa isi execute obligatiile, chiar daca executarea lor a devenit mai oneroasa, fie datorita cresterii ...[citeste in continuare...]

S-a adoptat Strategia de intarire a integritatii judiciare

In sedinta din 22.11.2011, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat Strategia de intarire a integritatii judiciare si Planul de actiuni pentru punerea sa in aplicare, pentru perioada 2011-2016.

Aceasta este prima strategie sectoriala aprobata ca si componenta a Strategiei Nationale Anticoruptie 2011-2014.

Responsabilizarea sistemului judiciar si a fiecarui membru al sau este un obiectiv declarat de CSM, inca de la inceputul noului mandat.

Strategia adoptata vizeaza eliminarea coruptiei din sistem, respectarea...[citeste in continuare...]
  SINTEZA SAPTAMANII
Revolutie in domeniul evaluarii magistratilor

Comisia 3 a CSM - Eficientizarea activitatii si performanta judiciara a instantelor si parchetelor, lucreaza la modificarea legii privind raspunderea magistratilor.

Mai precis, Comisia coordonata de judecatorul Ana Cristina Labus va propune o adevarata revolutie in domeniul evaluarii magistratilor.

Intr-un interviu acordat infocsm, care va fi publicat maine, Ana Cristina Labus explica in ce constau aceste schimbari si necesitatea ...[citeste in continuare...]

Anunt UNPIR

Practicienii in insolventa din cadrul Filialei Bucuresti a UNPIR, care nu au efectuat, in cursul anului 2011, programul obligatoriu de pregatire profesionala, sunt invitati sa participe, in data de 24.11.2011, la seminarul organizat la sediul din str.Vulturilor nr.23, etaj 1, sector 3, Bucuresti.

Pentru inscriere si detalii, va rugam sa ne contactati la tel. 012.314.33.95, 021.314.33.97, sau pe e-mail la adresa unpirbch@clicknet.ro, pana in...[citeste in continuare...]
CSM angajeaza patru consilieri juridici

Consiliul Superior al Magistraturii organizeaza un concurs pentru ocuparea a patru posturi de consilieri juridici sau consilieri clasa I.

Candidatii interesati isi pot depune dosarele de inscriere pana la data de 8 decembrie.

Proba scrisa va avea loc la sediul CSM, pe 19 decembrie, iar interviul se va sustine pe 21 decembrie. Iata care sunt cele patru posturi care urmeaza a fi ocupate:

* consilier juridic clasa I, gradul principal in cadrul Directiei resurse umane si organizare – Serviciul resurse umane pentru...[citeste in continuare...]

Un nou Presedinte la Judecatoria Racari

Membrii CSM judecator Mona Maria Pivniceru si judecator Marius Badea Tudose au participat azi, 21 noiembrie, la investirea - prin delegare - in functia de presedinte a Judecatoriei Racari, a doamnei Maria Miritoiu, judecator la Tribunalul Dambovita.

Delegarea opereaza incepand cu data de azi, 21 noiembrie, pe o perioada de 6 luni si intervine ca urmare a vacantarii functiei prin sanctionarea disciplinara a fostului presedinte al Judecatoriei Racari, doamna judecator Florica Mihalcea.

In conformitate cu Hotararea CSM nr. 790 din 18 0ctombrie 2011, colectivul...[citeste in continuare...]

Monitorul Oficial

Monitorul Oficial nr. 825 din 22 Noiembrie 2011

Monitorul Oficial nr. 826 din 22 Noiembrie 2011

Monitorul Oficial nr. 827 din 22 Noiembrie 2011

Monitorul Oficial nr. 828 din 23 Noiembrie 2011

Specialistii in drept comercial si drept al afacerilor va recomanda Contractele mileniului III!
Modele de contracte civile si comerciale in conformitate cu noul Cod civil!
Corect intocmite si cu clauze formulate in avantajul dvs.!


Din cuprins

Contracte civile si comerciale interne


        Modele de contracte prestari servicii
        Modele de contracte de inchiriere
        Modele de contracte de mandat
        Modele de contracte de vanzare-cumparare
        Modele de contracte de imprumut
        Modele de contracte de locatiune
        Modele de contracte de consultanta

Contracte comerciale internationale

        Modele de contracte de barter
        Modele de contracte de comision
        Modele de contracte de distributie exclusiva
        Modele de contracte de franciza
        Modele de contracte de know-how

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

        Acte constitutive
        Proiect de fuziune/divizare
        Contract de cesiune de parti sociale

Acte juridice de drept al muncii

        Modele de contracte de munca
        Modele de contracte individuale de munca; contract individual de munca cu timp partial ; individual de munca pentru munca la domiciliu etc.
        Modele de contracte colective de munca
        Regulament intern

Acte juridice specifice asociatiilor, cluburilor si federatiilor sportive

        Acte constitutive de asociatii, cluburi si federatii sportive
        Statut

Acte juridice specifice fundatiilor

        Acte constitutive de fundatii
        Statut


De ce sa alegeti CD-ul "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil" pentru activitatea dvs.?

1. Va ofera cele mai importante modele de contracte de care aveti nevoie in activitatea dvs. Toate cele peste 140 de modele de contracte si de acte din lucrare sunt prezentate prin prisma noilor reglementari din Codul civil.


Clic aici pentru mai multe detalii...


2. O abordare profesionista, informatii 100% corecte. Lucrarea "142 Modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil" este conceputa de specialisti in drept civil si comercial a caror solida pregatire teoretica este dublata de o bogata experienta practica.

Ea este utila deopotriva specialistului practician al dreptului, debutantului in domeniul juridic si omului de afaceri preocupat de cresterea profitului si de scaderea costurilor in afacerea sa.

Autorii care au scris pentru dvs. sunt:

» Iosif R. Urs – profesor universitar dr.
» Chiriac Manusaride – consilier juridic
» Manuela Tabaras – avocat
» Gabriela Dita – consilier juridic, coordonator colectiv de Redactie
» Mariana Pacurar – consilier juridic
» Mihaela Trusca - avocat


Clic aici pentru mai multe detalii...


3. Un continut complet, atat din punct de vedere teoretic cat si practic. Acum sunteti pe deplin convins ca toate contractele dvs. sunt redactate si perfect adaptate necesitatilor dvs.

4. Inaintea fiecarui model de contract, va sunt prezentate informatiile de baza referitoare la contractul respectiv, sub forma schematica. Notiunile esentiale sunt astfel extrem de usor de inteles si de aplicat.

5. Prezentare practica. CD-ul este conceput intr-un mod cat mai practic, permitandu-va sa completati rapid cu datele dvs. de identificare oricare dintre modele, iar apoi sa le autentificati legal.


Clic aici pentru mai multe detalii...


6. Reputatie nepatata. Pentru ca satisfactia muncii dvs. inseamna si aprecierea si admiratia colegilor de breasla care vor vedea in dvs. un profesionist de nota 10!

7. Venituri mai mari. Este foarte important sa va mentineti banii, afacerea si interesele in deplina siguranta.

8. Increderea in propriile actiuni! Aveti satisfactia unei activitati desfasurate cu placere, fara stresul vreunei greseli care va poate costa timp, bani si reputatie. Pentru ca aveti certitudinea ca fiecare contract pe care-l intocmiti respecta prevederile actualei legislatii!

Clic aici pentru mai multe detalii...

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586