E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Guvernul da bani pentru Noul Cod de procedura civila
[Adaugat: 15-Iun-2012]

La propunerea ministrului Justitiei, Guvernul Romaniei a adoptat un memorandum referitor la „Suplimentarea bugetului alocat Ministerului Justitiei pentru anul 2012 si a numarului maxim de posturi aprobat pentru aceasta institutie, in vederea implementarii noului Cod de procedura civila, asigurarea finantarii unor posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, precum si sustinerea in dezvoltarea si adaptarea infrastructurii instantelor judecatoresti la noile cerinte determinate de impactul noilor coduri”.

Memorandumul aprobat de Guvern promoveaza o serie de masuri pe linia indeplinirii obiectivului fundamental al Ministerului Justitiei de indeplinire a obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare in relatia cu Comisia Europeana, printre care se numara si aplicarea noului Cod de procedura civila, preconizat a intra in vigoare incepand cu data de ...[citeste in continuare...]
Model de Proiect de fuziune
[Adaugat: 15-Iun-2012]

I. SOCIETATILE CARE FUZIONEAZA

1.1. S.C. ...................................................... S.R.L., cu sediul social in ...............................................,
(localitatea)
str. .............................. nr. ......., bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ................................, avand codul unic de inregistrare nr. ........................., atribut fiscal ........................... si numar de ordine in registrul comertului ....../........../..........., contul nr. ............... deschis la ..........................., telefon ......................, fax ......................., cu un capital social de ....................... lei, divizat in ............. parti sociale, cu o valoare nominala de ...[citeste in continuare...]
  Intrebari si Raspunsuri juridice
Abuz de incredere
 
Problema mea este urmatoarea: in anul 2011 matusa mea a rugat-o pe mama mea sa o ajute sa faca un imprumut ca altfel camatarii o omoara. A rugat-o sa nu stea de vorba cu noi, copii ei, ca nu o sa fie probleme si nu are de ce sa ne fie teama. Mama a acceptat intr-un final, dar numai matusa mea a umblat cu actele si mama a fost doar sa semneze. Cei de la banca nu au informat-o pe mama ce semneaza, i-au aratat doar unde. Am aflat de la 2 persoane venite la usa ca mama a semnat contract de ipoteca si ca matusa mea nu platise nici o rata si a plecat din tara .
Noi nu avem suma respectiva de bani 29.000 euro si acum banca ne executa silit. Am facut o plangere penala dar merge greu.
Ce altceva putem sa facem?
 
Cititi Raspunsul aici >>>
 

Instanta civila
 
Daca este investita instanta civila cu o actiune in repararea prejudiciului este aceasta obligata sa tina cont de hotararile anterioare ale instantei penale in ce priveste vinovatia autorului faptei?
 
Cititi Raspunsul aici >>>
 

Titlu de proprietate
 
In urma cu 39 de ani, dupa decesul bunicului, s-a impartit terenul si casa, 25% din teren i-au revenit bunicii, restul unchilor si matuselor; unii dintre ei au renuntat la teren. Mama mea a primit un teren de circa 600 mp. Cat timp a trait bunica mama nu a facut nici un act pe teren. Prin 1991 unul dintre unchii mei a pus-o pe bunica mea sa-i faca act de vanzare-cumparare pentru casa si cei 25% din teren. Suprafata de teren mostenita de mama a scos-o de pe rol. In baza acelui act de acum 39 de ani se poate obtine titlu de proprietate? Mentionez ca terenul mostenit de mama este situat intru-n oras, casa si terenul care a apartinut bunicii in altul.

Cititi Raspunsul aici >>>

Dictionar de dreptul afacerilor Roman-Englez!

O abordare geniala pentru:

Definitiile alese cu multa grija pentru a incadra conceptual termenii implicati!
Un tablou actual perfect pentru modalitati practice de explicare a conceptelor care nu-si gasesc echivalentul in sistemele de drept anglo-saxon si american! 
Traducere ireprosabila!
O lucrare originala in acord cu definitiile prevazute in legi!

Mai multe detalii aici >>>

  MONITORUL OFICIAL

Accesarea fondurilor europene. Ghid practic pentru juristi


     Ce sunt fondurile structurale?
     Care sunt institutiile implicate
     Care sunt programele operationale pe care le puteti accesa si in ce constau ele (POR, POSDRU, POSCEE, POS TRANSPORT, POS MEDIU, PODCA, PNDR)
     Care este circuitul proiectului
     Care sunt etapele pentru obtinerea finantarii
     Cum se verifica eligibilitatea proiectului propus. Situatii de respingere
     Cum se elaboreaza un proiect. Care sunt activitatile specifice
     Ce conditii de asigurare privind cofinantarea trebuie sa respectati. Prefinantare
     Cum se completeaza cererea de finantare (formulare, modele, anexe, analiza economico-financiara, analiza de risc, studiu de fezabilitate, documente suport etc..).
     Cum, cand si unde se depune cererea
     Aspecte importante privind selectia cererii
     In ce conditii se aproba si se semneaza contractul de finantare. Modificare. Cazuri de reziliere.
     Care sunt conditiile privind implementarea proiectului

 

www.proiecte-europene.e-juridic.ro/?cs=290308

 

Mai multe detalii aici >>>

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586