117 solutii la cele mai controversate intrebari privind impozitul pe venit si contributiile sociale impuse de Noul Cod fiscal
REDUCERE 68% !!!
Pretul 39,24 lei cu TVA in loc de 127.53 lei cu TVA
Nota: Oferta speciala valabila doar pana la data de 17 septembrie 2012
Aspectele fiscale aplicabile conventiei civile
[Adaugat: 07-Sep-2012]
Un SRL, ca platitor de venit, trebuie sa retina contributie de asigurari sociale, pentru venitul obtinut in baza unei Conventii Civile de un prestator al SRL-ului, daca prestatorul este asigurat in baza unui contract de munca, este somer sau este pensionar?
In demonstrarea faptului ca prestatorul este si salariat, pensionar sau somer, este de ajuns Declaratia pe proprie raspundere a furnizorului in acest sens?
La completarea Declaratiei 112, platitorul de venit este obligat sa mentioneze si Casa de sanatate a asiguratului, furnizor de servicii in baza Conventiei civile?
Raspuns: La redactarea raspunsului vom tine cont de reglementarile in vigoare, incepand cu 01.07.2012, cu privire la impozitul pe venit. ...
[citeste in continuare...]
Incetarea platii indemnizatiei de crestere a copilului
[Adaugat: 07-Sep-2012]
Speta este urmatoarea: o persoana, care are un copil de cateva luni, avea niste datorii la bugetul de stat, restante de 5 luni. In data 08.08.2012 i s-a comunicat o Decizie de catre Agentia Judeteana pentru plati si inspectie sociala, prin care i se pune in vedere ca s-a decis ca incepand cu data de 01.07.2012, inceteaza plata indemnizatiei de crestere a copilului. De altfel, aceste retineri ale intregii indemnizatii, se faceau cu cateva luni inainte de a i se comunica decizia sus amintita. Intre timp, ca urmare a retinerilor lunare totale ale acestor sume precum si a platilor efectuate intre timp de catre persoana in cauza, s-a stins intreaga datorie a acesteia catre buget.
Intrebarea mea este daca, tinand cont de prevederile art. 409, alin. 7 din C.pr.civ., persoana care a dispus aceste retineri poate fi acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prevazuta de art. 246 C.pen.? Daca da, care este procedura si unde se inregistreaza ...
[citeste in continuare...]
Verificarea valabilitatii diplomei de studii
[Adaugat: 08-Sep-2012]
Este necesar ca la anagajare angajatul sa aduca diploma de studii pentru a fi incadrat pe o anumita functie. Avand in vedere ca nu toate diplomele sunt eliberate de universitati sau centre de formare acreditate sau autorizate, care este modalitatea de verificare a acestora ?
Cum trebuie facut un control riguros al acestora in asa fel incat sa stim cu siguranta si sa putem verifica care sunt sau nu valabile ?
Solutie oferita de specialitii www.portalcodulmuncii.ro:
Potrivit art. 22 alin.(1) din Legea 1/2011 a educatiei nationale sistemul national de invatamant preuniversitar este constituit din ansamblul unitatilor de invatamant de stat, particulare si confesionale autorizate/acreditate.
Totodata, art. 61 alin. (8) din Legea 1/2011 a educatiei nationale prevede ca pentru a asigura calitatea invatamantului, la propunerea autoritatilor administratiei publice locale sau din proprie initiativa, inspectoratele scolare pot solicita Ministerului Educatiei, Cercetarii, ...
[citeste in continuare...]