E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati juridice
Atentie avocati: Mai sunt 5 zile pana la suspendare
[Adaugat: 04-Oct-2012]

Consiliul Baroului Bucuresti reaminteste avocatilor ca termenul limita pentru plata restantelor la taxele si contributiile datorate bugetului Baroului Bucuresti, U.N.B.R. si Filialei C.A.A. este data de 10.10.2012.

De asemenea, data de 10.10.2012 reprezinta termenul la care se va intruni sedinta Consiliului ce va avea ca punct pe ordinea de zi ...[citeste in continuare...]


Proces pierdut pentru raport de inspectie fiscala
[Adaugat: 04-Oct-2012]

Intrebare: Societatea noastra a pierdut un proces care avea ca si subiect un raport de inspectie fiscala in care era specificat faptul ca societatea nostra nu a platit contributia de 3% din valoarea ambalajelor comercializate conform Legii 73/2000. In acel proces obligatia datorata, dobanzile si penalitatile sunt evidentiate separat.

Dupa aproape 5 ani de pierdut cu procese, respectiva suma este platita prin executare silita prin proprire. Obligatia datorata, dobanzile si penalitatile sunt deductibile din punct de vedere fiscal?

Raspuns: Potrivit art 105 alin (9) din Codul de procedura fiscala , contribuabilul are obligatia sa indeplineasca masurile prevazute in actul intocmit cu ocazia inspectiei fiscale, in termenele si conditiile stabilite de organele de inspectie fiscala.

La momentul incheierii raportului de inspectie fiscal , chiar daca ati contestat sumele respective, pana la solutionarea cauzei aveati obligatia inregistrarii in evidenta contabila ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Care sunt avantajele conventiei civile si dezavantajele?
[Adaugat: 04-Oct-2012]

Va rog sa-mi spuneti si mie ce este de fapt conventia civila, unde (la ce functii/ meserii) se poate incheia. Care este diferenta dintre CIM si conventia civila? Care sunt avantajele conventiei civile si dezavantajele?

Raspuns:
Conventia civila se incheie de regula pentru activitati independente, profesii liberale, mai pe scurt pentru acele activitati care nu au caracter dependent. Caracterul dependent al activitatii este dat de programul de lucru, cat si resursele utilizate - daca acestea sunt ale angajatorului, pe cheltuiala lui, sau ale persoanei care desfgasoara activitate in baza conventiei.

Avantaje: o mai mare libertate in privinta timpului de lucru, nu necesita de cele mai multe ori prezenta la biroul angajatorului in mod frecvente. Se potriveste foarte bine ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Noutati juridice
Stocuri degradate si neimputabile
[Adaugat: 04-Oct-2012]

Intrebare: O societate comerciala a achizitionat de la un anumit furnizor o anumita cantitate de apa minerala (ambalata la sticle pet) cu termen de valabilitate 12 luni de zile. Din pacate, din cauze obiective, nu s-a reusit vanzarea intregii cantitati de marfa pana la epuizarea termenului de valabilitate (care este inscriptionat direct pe produs).

In consecinta, pentru eliberarea depozitului societatii comerciale, s-a procedat - pentru o parte din stocuri - la distrugerea stocurilor de marfa nevanduta cu termenul de valabilitate expirat (care nu mai putea fi in mod legal comercializata ca si produs alimentar), apelandu-se la un agent economic specializat.

Acest agent economic specializat in operatiuni de distrugere reciclare a  ...[citeste in continuare...]

ICCJ: Casarea cu trimitere
[Adaugat: 04-Oct-2012]

RO M A N I A
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
SECTIA A II-A CIVILA

Decizia nr. 1268/2012
Dosar nr. 909/36/2008

Sedinta publica de la 8 martie 2012
Asupra recursului de fata;
Din examinarea lucrarilor din dosar, constata urmatoarele:

Tribunalul Constanta, sectia comerciala, prin sentinta civila nr. 3542/COM din 10 noiembrie 2005 a respins exceptia de nulitate a contractului de asociere incheiat la data de 1 ianuarie 2000 invocata de catre parata SC T.S. SRL si a admis in parte actiunea formulata de catre reclamantii T.D.G. si B.C. in contradictoriu cu parata SC T.S. SRL Constanta.

A fost dispusa  ...[citeste in continuare...]

Jurnalul Juridic - Unic in peisajul publicatiilor cu caracter juridic
 
1. Editorialul lunii - semnat de Andrei Savescu
 
...detalii aici >>

 
2. Noutati legislative - stiri de ultima ora din domeniul juridic comentate si analizate
 
...detalii aici >>
 
3. Jurisprudenta - hotarari ale instantelor judecatoresti 
care au tratat probleme similare in mod diferit, sau, din contra, hotarari care demonstreaza o practica unitara ce va poate fi de folos inainte de introducerea actiunii dumneavoastra
 
...detalii aici >>

  Club juridic
Contract de locatiune
[Adaugat: ]

In ce conditii isi poate apara dreptul de proprietate locatorul daca la data incetarii contractului de locatiune prin denuntare unilaterala de catre locatar, proprietarul considera ca i se vor aduce distrugeri spatiului inchiriat prin actiunea rau-voitoare a chiriasului care a amenajat spatiul in vederea functionarii unei banci?

Este in drept proprietarul locator sa faca de exemplu fotografii spatiului, dupa primirea notificarii de denuntare unilaterala a contractului de la chirias?[citeste in continuare...]
  Stil de viata
Nu-ti place toamna? Iti dam noi motive ca sa o iubesti
[Adaugat: 26-Sep-2012]

1. Toamna e cam ca viata. Asa cum frigul si vantul incep sa se abata asupra noastra, la fel si intamplarile mai putin fericite din viata. Imbraca un pulover mai gros, infasoara-te intr-o patura calduroasa si priveste toamna ca pe anotimpul trecator care este. La fel cum sunt si toate greutatile din viata.

2. Toamna cerul este de o frumusete rara. Daca vara soarele stralucea atat de puternic incat nici macar nu-ti puteai ridica ochii in sus, acum e suficient de racoare incat sa ...[citeste in continuare...]

 


Din cuprins:

De ce alegem PFA ca forma de organizare?

Infiintarea PFA


    Proceduri prealabile inregistrarii
    Procedura la Registrul Comertului
    Formulare si modele pentru inregistrarea PFA
    Functionarea PFA

Cum se impoziteaza veniturile PFA?Venituri din activitati independente

    Venitul din drepturi de proprietate intelectuala
    Venituri din valorificarea drepturilor de proprietate industriala Detalii aici
 
 
Subiectele tratate pe CD-ul "Ghidul Noilor Dispozitii Legale privitoare la Familie" vizeaza cele mai recente reglementari ale Codului civil, precum si ale Codului de procedura civila privind:  
 
- Casatoria si nulitatea casatoriei
- Separatia judiciara de bunuri si incetarea regimului matrimonial
- Filiatia  
- Autoritatea parinteasca, exercitarea acesteia, modificarea dispozitiilor cu privire la aceasta
- Incredintarea minorului
 
 
Beneficiati de comentarii specializate, studii de caz rezolvate, decizii acordate de catre Curti Constitutionale in cazuri apartinand Dreptului Familiei, modele de cereri si actiuni pentru:
 
- Despagubirea in cazul ruperii logodnei
- Conventia matrimoniala
- Divortul
- Incuviintarea adoptie
- Autoritatea parinteasca
- Incredintarea minorului
 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586