E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati juridice
Grile examen admitere INM: Sesiunea Septembrie 2012
[Adaugat: 10-Sep-2012]

Elemente de rationament analititic - Grila G1

Intelegerea unui text scris - Grila G2

Elemente de rationament logic - Grila G3
- Grila G4

Verificarea rationamentului [citeste in continuare...]

Contractul de transport de bunuri si contractul de transport de bagaje si persoane
[Adaugat: 05-Oct-2012]

Transportul de bunuri
Conform art. 1961 Cod civil, transportul de bunuri se face pe baza unor documente de transport. La remiterea bunurilor pentru transport, expeditorul trebuie s a predea transportatorului, in afara de documentul de transport, toate documentele suplimentare vamale, sanitare, fiscale si altele asemenea, necesare efectuarii transportului, potrivit legii.

De asemenea, expeditorul este obligat sa ambaleze produsele in mod corespunzator , atat in vederea pastrarii acestora, cat si pentru a nu provoca pagube transpo rtatorului. Expeditorul trebuie sa faca precizari exacte in documentele de insotire a bunurilor, transportatorul fiind tinut de ceea ce scrie in aceste documente.

Situatie: Suntem o societate comerciala care efectueaza transport, inclusiv de bunuri.
Am preluat pentru transport mai multe produse de la o alta societate comerciala. Destinatarul a refuzat insa preluarea acestora astfel ca l -am instiintat pe expeditor si, deoarece nu ne -a dat ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Raport nou UE privind ocuparea fortei de munca in statele membre
[Adaugat: 04-Oct-2012]
de Mihaela Pascu

Situatia sociala si in materie de ocupare a fortei de munca a ramas foarte grava in UE in al doilea trimestru al anului 2012. S-a inregistrat o crestere globala a somajului, desi evolutia acestui indicator a fost inegala de la un stat membru la altul, situatia financiara a gospodariilor s-a deteriorat, iar gradul de saracie in randul copiilor a crescut.

UE se afla intr-o perioada de recesiune sau pe punctul de a intra in recesiune de la sfarsitul anului 2011, iar perceptia generala este ca situatia economica a atins nivelul cel mai scazut in ultimii trei ani. in acest context, probabilitatea de a gasi un loc de munca ramane redusa in comparatie cu anii anteriori crizei.

Grecia si Austria au inregistrat cel mai mare numar de ore lucrate de salariati cu norma intreaga in cursul primului trimestru al anului 2012, in timp ce Finlanda, Italia si Irlanda au inregistrat cel mai scazut numar. Aceste observatii fac parte din principalele constatari ale Buletinului trimestrial privind ...[citeste in continuare...]

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF)
 

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post.

El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

  Noutati juridice
Contractul de intermediere
[Adaugat: 05-Oct-2012]

„(1) Intermedierea este contractul prin care intermediarul se oblig a fata de client sa il puna in legatura cu un tert, in vederea incheierii unui contract.

(2) Intermediarul nu este prepusul partilor intermediate si este independent fat a de acestea in executarea obligatiilor sale.” (art. 2.096 Cod civil).

Intermediarul are dreptul la o remuneratie din partea clientului numai in cazul in care contractul intermediat se incheie ca urmar e a intermedierii sale, cuantumul remuneratiei fiind stabilit prin contract. Clientul are obligatia sa -i comunice daca s-a incheiat contractul intermediat, platind si remuneratia stabilita.

Situatie: Am intermediat inchirierea unui apartament in baza unui contract de intermediere. Am emis factura deoarece suntem siguri ca s -a incheiat contractul de inchiriere dar clientul nu a vrut sa o semneze. Ce solutie am avea?

Solutie: Chiar daca nu a semnat factura, puteti formula ordona nta de plata in baza ...[citeste in continuare...]
  Club juridic
Despre reabilitare de drept.
[Adaugat: ]

Buna.Am o nelamurie cu privire la reabilitarea de drept. deci:Ca atare, dac? infrac?iunea a fost s?var?it? in stare de recidiv? postexecutorie fa?? de o prim? condamnare,insa acesta a fost reabilitat de drept si evident ca are drepturile depline ca ori ce cetatean al acestei tari liber si fara atecedente penale o data reabilitat..acesta este in continuuare evidentiat ca recidivist (recidivist postexecutorie)? sau reabilitarea de drept nu isi produce afectele reabilitarii..? Desii este numit in lege ca scop reabilitarea de drept si efectele eisi culmea dupa reabilitarea de 5 ani prin serviciul de probatiune inculpatul a fost condamnat respectiv dupa inca 2 ani de la reabilitare la 4 ani cu execitare in baza recidivei.Daca aceasta hotarare sa dat ilegala va rog respectos ajutati ma cu un raspuns. astept un raspuns si va multumesc anticipat. Cu respect Gabriel[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Evitarea traumatismelor in timpul exercitiilor fizice
[Adaugat: 06-Sep-2012]

Muschiul afectat trebuie intr-adevar lasat sa se odihneasca, dar poti apela la alte tipuri de exercitii care sa nu solicite muchiul respectiv. In plus, cu cat ai mai multa grija sa exersezi cat mai des posibil si iti imbunatatesti forma fizica, cu atat situatiile de tipul intinderi vor fi mai rare.

In cazul in care te confrunti insa cu o durere care te tine de cateva zile, consulta un specialist in medicina sportiva. Atata acesta, cat si alti fizioterapeuti si specialisti in recuperare, te pot ajuta si cu tratarea traumatismului, si cu elaborarea unui plan de exercitii prin care sa eviti pe viitor astfel de probleme.

Cum poti evita traumatismele?
Incalzeste-ti muschii inainte. Muschii trebuie pusi in miscare inainte de efortul fizic, indiferent de intensitatea acestuia. Poti incerca una dintre variantele de mai jos:
Mers rapid (cateva minute)Alergat usor (cateva minute)Miscari de stretching (10-15 de minute)

Atentie! Una ...[citeste in continuare...]

 
 
 
Subiectele tratate pe CD-ul "Ghidul Noilor Dispozitii Legale privitoare la Familie" vizeaza cele mai recente reglementari ale Codului civil, precum si ale Codului de procedura civila privind:  
 
- Casatoria si nulitatea casatoriei
- Separatia judiciara de bunuri si incetarea regimului matrimonial
- Filiatia  
- Autoritatea parinteasca, exercitarea acesteia, modificarea dispozitiilor cu privire la aceasta
- Incredintarea minorului
 
 
Beneficiati de comentarii specializate, studii de caz rezolvate, decizii acordate de catre Curti Constitutionale in cazuri apartinand Dreptului Familiei, modele de cereri si actiuni pentru:
 
- Despagubirea in cazul ruperii logodnei
- Conventia matrimoniala
- Divortul
- Incuviintarea adoptie
- Autoritatea parinteasca
- Incredintarea minorului
 
Mai multe detalii aici >>>15 Raspunsuri clare si perfect legale
 
1. Ce sunt obligatii fiscale va revin
2. Ce cheltuieli puteti deduce din venitul brut (...detalii aici >>)
3. Ce obligatii declarative au cabinetele individuale
4. Cand se completeaza declaratiile si in ce scop
5. Ce obligatii declarative au societatile civile de avocati? Dar avocatii din societate in mod individual? Cand se completeaza? In ce scop? Cand se depun?
6. Cum puteti beneficia de concediul de maternitate
7. Cum puteti beneficia de concediul pentru cresterea copilului
8. Ce contributii sociale obligatorii datorati (...detalii aici >>)
9. Ce se intampla daca nu ati platit contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate
10. Daca un cabinet individual poate angaja colaboratori
11. Care sunt cheltuielile pe care trebuie sa le achite in ceea ce priveste contractele de colaborare
12. Daca sunteti sau nu platitor de TVA
13. Ce TVA trebuie sa platiti? In ce conditii? (...detalii aici >>)
14. Daca in calitate de neplatitor de TVA sunteti obligat sa completati si sa depuneti vreo declaratie cu privire la TVA, cum ar fi declaratia 392B
15. Cand se completeaza declaratia 392B? In ce scop?
 
...cititi detalii in Ghidul pentru Contabilitatea birourilor de avocatura
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586