E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati juridice
Resurse: Plata oficiilor pentru anul 2012
[Adaugat: 29-Oct-2012]

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a primit din partea Ministerului Justitiei confirmarea platii sumelor restante pentru oficiile prestate de avocati.

Prin adresa Ministerul Justitiei isi asuma responsabilitatea ca pana la sfasritul anului 2012 sa gaseasca resurse pentru a se achita integral de datoriile pe care aceasta institutie le are fata de avocatii care au prestat sercivii juridice.

Referitor: adresa Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nr. 1661/2012 Tnregistrata la Ministerul Justitiei cu nr.96408/08.10.2012

Stimate domnule Presedinte,

Referitor la adresa dumneavoastra nr. 1611/2012 Tnregistrata la Ministerul Justitiei cu nr.96408/08.10.2012 si ca urmare a datelor transmise de catre instante, va informam urmatoarele

Precizam ca, Ministerul Justitiei a efectuat deschiderea de credite de la Cap.61.01 „Ordine publica si siguranta nationala", Titlul II „Bunuri si servicii" Tn suma de 6.885.947 lei, Tn ...[citeste in continuare...]
Aderarea ONRC la Forumul European al Registrelor Comertului
[Adaugat: 29-Oct-2012]

Proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului reglementeaza calitatea Oficiului National al Registrului Comertului de membru al Forumului European al Registrelor Comertului, autorizeaza plata cotizatiei anuale, in limita stabilita prin Hotararea Adunarii Generale a membrilor ECRF.

In calitate de membru cu drepturi depline al Forumului European al Registrelor Comertului, Oficiul National al Registrului Comertului are, in conformitate cu prevederile statutare, obligatia de a plati o cotizatie anuala, stabilita la suma de 4000 euro.

De asemenea, Oficiul National al Registrului Comertului va gestiona si ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Documentul pentru incasarea diferentelor la deplasare
[Adaugat: 26-Oct-2012]
de Mihaela Pascu

In contextul actual in care se impune tot mai mult utilizarea oricaror metode de optimizare fiscala pentru a diminua, in mod legal, sarcina fiscala majorata stabilita in sarcina contribuabililor este necesara evitarea oricaror operatiuni care sa expuna societatea la sanctiuni contraventionale.

Este cunoscut faptul ca pentru cheltuielile de delegare-detasare nu sunt datorate impozit pe venit si contributiile sociale. O zi sau mai multe de deplasare in cursul unei luni platite la un nivel mai important va asigura plata colaterala a salariului intr-o maniera optimizata.

Pentru aceasta va fi nevoie de o clauza corespunzatoare in cuprinsul contractului individual de munca care sa stabileasca un nivel important al indemnizatiei. Desigur ca, in cazul acestor sume platite salariatilor, exista un tratament diferit in functie de tipul de impozit platit de angajator.

Astfel, potrivit art. 55 lit. g) din Codul fiscal, in cazul in care nivelul indemnizatiei acordate de ...[citeste in continuare...]

  Noutati juridice
Cand poate fi modificata perioada de proba?
[Adaugat: 29-Oct-2012]

Care sunt circumstantele in materia termenelor stabilte de Codul muncii? Se poate modifica prin act aditional perioada de proba standard de 90 respectiv 120 de zile?

Raspuns:
Potrivit art. 31 din Codul muncii republicat, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Codul muncii stabileste un numar de maximum 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie respectiv 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

De la aceasta regula instituita de lege nu se poate deroga.
Codul muncii nu stabileste un numar minim lasand la aprecierea partilor sa negocieze perioada de proba insa perioada de proba nu poate depasi cele doua limite de 90 respectiv 120 de zile.

Potrivit art. 32 din Codul muncii , pe durata executarii ...[citeste in continuare...]

 
Subiectele tratate pe CD-ul "Ghidul Noilor Dispozitii Legale privitoare la Familie" vizeaza cele mai recente reglementari ale Codului civil, precum si ale Codului de procedura civila privind: 

>>> CLICK Aici pentru detalii

RIL: Principiul contributivitatii raportat la art. 164 din Legea nr. 19 din 2000
[Adaugat: 29-Oct-2012]

Recurs in interesul expediat la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 26 octombrie 2012

Catre,

PRESEDINTELE INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE

In conformitate cu prevederile art. 329 din Codul procedura civila, astfel cum a fost modificat prin art. I pct. 32 din Legea nr.202/2010, formulez prezentul

RECURS IN INTERESUL LEGII
In practica judiciara s-a constatat ca nu exista un punct de vedere unitar cu privire la „interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 2 alin.1 lit. e) din Legea nr. 19/2000 privind principiul contributivitatii raportat la art. 164 din Legea nr.19/2000 si pct. V din Anexa la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 4/2005, in referire la sporurile si veniturile suplimentare utilizate la determinarea punctajelor anuale pentru perioadele anterioare intrarii in vigoare a dispozitiilor Legii nr. 19/2000, in procedura de stabilire si recalculare a ...[citeste in continuare...]
  Monitorul Juridic
LEGE 185 24/10/2012
[Adaugat: ]

LEGE nr. 185 din 24 octombrie 2012 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2012 pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum si pentru restituirea taxei achitate in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din lege EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 724 din 25 octombrie 2012 [citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
Proprietatile plantei oregano
[Adaugat: 29-Oct-2012]

Oregano, lat. Origanum vulgare, este conoscut la noi sub denumirea populara de sovarv. Utilizarile acestei plante aromatice sunt multiple, atat ca planta medicinala cat si in scop culinar.

Proprietatile oregano
In multe tari oregano este cunoscut mai ales ca planta aromata si folosita ca si ingredient culinar. Calitatile plantei trec insa dincolo de aroma placuta facand din oregano un remediu naturist foarte valoros, in mod special prin calitatile sale anti oxidante.

Oregano contine un acid rosmarinic, thymol si carvacrol care ii atribuie multiple proprietati curative: anti-inflamatoare, antibacteriene, antioxidante, antifungice si antivirale.

De asemenea oregano contine flovonoide, triterpenoide, vitaminele C si A.
Uleiurile volatile pe care le contine fac din oregano un foarte bun conservant natural, avand in vedere ca are, printre altele, proprietatea de a incetini procesul de degradare a alimentelor, reducand astfel riscul de a ingera bacterii ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru juristi
privind accesarea sigura si rapida a fondurilor nerambursabile

Informatii specializate privind:

Mai multe detalii aici »

 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586