E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Dezbatere publica: Modificarea organizarii si functionarii MJ
[Adaugat: 14-Noi-2012]

Proiect de modificare a Ministerului Justitiei:

Prin Legea nr. 24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii au fost aduse modificari substantiale cu privire la raspunderea disciplinara a magistratilor, prin consolidarea Inspectiei Judiciare si prin instituirea ca titulari ai actiunii disciplinare a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a ministrului justitiei.

Tinand seama de aceste modificari legislative prin care au fost acordate atributii noi ministrului justitiei, se impune si modificarea in mod corespunzator a Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, in sensul ca ministrul justitiei va „exercita atributiile prevazute de lege in calitate ...[citeste in continuare...]
Criteriile de evaluare sunt element distinct al CIM
[Adaugat: 14-Noi-2012]

In ce documente este necesar a fi stabilite si inscrise criteriile de evaluare astfel incat sa fie respectate cerintele legislative obligatorii?

Raspuns:
Potrivit art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii , persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (3) din acelasi articol.

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a  ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Cuantumul primelor in functie de valoarea salariului
[Adaugat: 13-Noi-2012]

HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) prevede la art. 3 alin. (2) lit. g) ca in registru se completeaza salariul de baza si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

Conform Specificatiilor Tehnice privind intocmirea si transmiterea Registrului de evidenta a salariatilor publicate pe site-ul oficial al Inspectiei Muncii elementul salariu va contine salariul de baza lunar brut pentru contractul respectiv.

Prin urmare, in ReviSal se inregistreaza partea fixa a salariului respectiv, salariu de baza lunar brut inscris in contractului individual de munca precum si sporurile evidentiate in contractul individual de munca nu si primele sau alte adaosuri acordate salariatilor.

Conform art. 55 alin. (1) din Codul fiscal , sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Examen de admitere in profesia de executor judecatoresc
[Adaugat: 14-Noi-2012]

UNEJ: ANUNT

Concursul sau examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc pentru persoanele care au exercitat timp de 3 ani functii de specialitate juridica, in vederea ocuparii posturilor care au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a III-a, nr. 333 din 25 septembrie 2012 se va desfasura in ziua de 21 noiembrie 2012 ora 9.00 in Bucuresti, Calea Vacaresti nr. 174, sector 4, in sala Caminului Universitatii Nicolae Titulescu.

Accesul in sala se face incepand cu ora 8.15 pe baza C.I.

Comisia pentru verificarea indeplinirii conditiilor de inscriere la concursul sau examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc pentru persoanele care au exercitat timp de trei ani functii de specialitate juridica constituita din urmatorii membri:

* Rusu Elena - reprezentant Ministerul Justitiei
* Cepoiu Mihaela - reprezentant Ministerul Justitiei
* ?eicaru Elena Mihaela - reprezentant Ministerul Justitiei
* Airinei ...[citeste in continuare...]
Decizia CCR: Sunt constitutionale dispozitiile art 151 alin. 2 din Legea pensiilor
[Adaugat: 14-Noi-2012]

In ziua de 13 noiembrie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit. d) din Constitutia Romaniei si al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.151 alin.(2) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a decis ca dispozitiile art.151 alin.(2) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt constitutionale in masura in care ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
interdictii/incompatibilitati
[Adaugat: ]

Pot exercita ofiterii de politie alte activitati remunerate in afara celor expres prevazute la art.45 alin1 lit.i din Legea nr.360/2002 cu modificarile si completarile ulterioare ?

[citeste Raspunsul in continuare...]
  Sanatate
Proprietatile terapeutice ale condimentelor
[Adaugat: 11-Noi-2012]

Feniculul face parte din familia “Appiaceae”, fiind originar din regiunea mediteraneeana. In perioada Evului Mediu, oamenii mestecau seminte de fenicul in timpul slujbelor religioase pentru a opri zgomotele produse de stomac. A fost considerat intotdeauna un mijloc de a intari organismul (are efect calmant si tonic).

Elimina balonarea si stimuleaza secretia laptelui matern. Folosit in cazurile de bronsita, ajuta la eliminarea mucusului.

Ienuparul face parte din familia “Cupressaceae”. Se inrudeste cu chiparosul mediteraneean, cu care seamana foarte mult. In mitologie se credea ca este un intermediar intre viata si moarte (sufletele stateau in ienupar imediat dupa moarte), simbolizand posibilitatea revenirii la viata pamanteasca. In timpul Evului Mediu circula o superstitie potrivit careia diavolul putea fi alungat cu o ramura de ienupar.

Boabele de ienupar contin uleiuri esentiale (terpineol, borneol, geramiol) care stimuleaza pofta de mancare, au ...[citeste in continuare...]
 

142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil

 


Contracte civile si comerciale interne

Modele de contracte prestari servicii
Modele de contracte de inchiriere
Modele de contracte de mandat
Modele de contracte de vanzare-cumparare
Modele de contracte de imprumut
... mai multe aici

Contracte comerciale internationale

Modele de contracte de barter
Modele de contracte de comision
Modele de contracte de distributie exclusiva >>> mai multe aici

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale


Important!
 Acum aveti posibilitatea de a achita produsul prin card si il puteti descarca instant! De asemenea, daca efectuati plata prin card beneficiati de REDUCEREA 10%!
 Bineinteles, ulterior, primiti prin posta si produsul fizic.

 Click aici pentru detalii si comanda >>>


Acte juridice de drept al muncii


Modele de contracte de munca
Modele de contracte colective de munca
Regulament  ... mai multe aici

Acte juridice specifice asociatiilor, cluburilor si federatiilor sportive

Acte constitutive de asociatii, cluburi si federatii sportive
Statut

Acte juridice specifice fundatiilor

Acte constitutive de fundatii
Statut

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586