E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
Black Friday

….click AICI pentru a vedea Integral oferta BLACK FRIDAY  pentru Juristi >>
 
  Noutati Juridice
Angajament pentru pastrarea confidentialitatii datelor
[Adaugat: 21-Noi-2012]

Prezentul angajament pentru pastrarea confidentialitatii datelor, informatiilor si documentelor a fost incheiat intre .............................................................. si .............................................................. si este conex contractului incheiat intre acestea, inregistrat sub nr. ...................... din ........................ la .......................................... .

I. OBIECT

1. Datele, informatiile si documentele obtinute de .................................................... ca efect al executarii contractului sus-mentionat sunt strict confidentiale.
2. In sensul prevederilor pct. 1 sunt confidentiale urmatoarele date si informatii:
a) .........................................................................................................................................;
b) ...[citeste in continuare...]
Initiativa cetateneasca: Modificarea Codului muncii
[Adaugat: 21-Noi-2012]

PROIECT DE LEGE nr. 843 din 22 octombrie 2012 privind modificarea si completarea Legii nr. 53/ 2003 - Codul muncii

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 773 din 16 noiembrie 2012

INITIATIVE LEGISLATIVE ALE CETATENILOR
POTRIVIT LEGII NR. 189/1999

Expunere de motive privind initiativa legislativa a cetatenilor pentru promovarea proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii

Motivele pentru care s-a constituit Comitetul de initiativa si a fost redactat prezentul proiect de lege sunt ...[citeste in continuare...]

Am primit foarte multe telefoane si e-mailuri referitoare la lucrarea Tratamentul Fiscal al Cheltuielilor de Protocol, care explica pas cu pas cum se trateaza, in mod corect si legal, Deducerile pentru Protocol.

Ne pare rau ca o parte dintre dvs NU au reusit sa comanda lucrarea
, din cauza ca stocul s-a epuizat foarte rapid.

Ne cerem scuze celor care nu au putut face acest lucru
.

Drept urmare, am editat suplimentar inca 250 de exemplare.

In plus, oferim REDUCERE 40% tuturor celor care comanda lucrarea in  urmatoarele 48 de ore.


.click aici pentru Reducerea de 40% >>

  Legislatia muncii
Suspendare CIM fara acceptul angajatului
[Adaugat: 20-Noi-2012]

Concediul pentru incapacitate temporara de munca (concediul medical) reprezinta o intrerupere in cursul normal al activitatii desfasurate de un salariat in folosul angajatorului sau, datorita starii de sanatate. Prin urmare, acesta nu reprezinta un act de vointa al partilor, care sunt tinute sa dea curs intocmai efectelor sale.

Astfel, concediul pentru incapacitate temporara de munca este unul din drepturile de asigurari sociale recunoscute asiguratilor pentru care se achita contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, pentru situatiile cand, din motive care tin de starea de sanatate precara, acestia sunt impiedicati sa presteze activitate in folosul angajatorului.

Potrivit art. 49 alin. (2) din Codul muncii , concediul pentru incapacitate temporara de munca reprezinta unul din cazurile de suspendare a contractului individual de munca si are ca efecte intreruperea prestarii activitatii salariatului si a platii drepturilor de natura ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Contract de depozit-sechestru
[Adaugat: 21-Noi-2012]

Incheiat astazi .........................
la .............................................

1. ............................................... cu domiciliul in ......................................, str. ......................, (numele si prenumele) (localitatea)
nr. ......., bloc ......, scara ......, etaj ....., apartament ....., judetul/sectorul .............................. avand actul de identitate seria ........, nr. ..........................., eliberat de ..........................................................., la data de ...[citeste in continuare...]

Din nou, Codul Muncii! O batalie continua!
De data aceasta, la nivelul muncii, prin agentul de munca temporara!

CD-ul Agentul de munca temporara - orientare perfecta printr-un ghid profesionist!

Menit sa elucideze 100% mega-subiecte precum:http://agentdemunca.legislatiamuncii.ro/?cs=290308

  • Infiintarea agentilor de munca temporara
  • Autorizarea agentilor de munca temporara
  • Functionarea agentilor de munca temporara
  • Raporturile salariatului temporar cu agentul de munca temporara
  • Contractul de munca temporara
  • Utilizatorii salariatilor temporari
  • Contractul de punere la dispozitie
  • Intrebari si raspunsuri

>> Comanda ACUM <<


Transfer de proprietate prinvind CIM
[Adaugat: 21-Noi-2012]

Situatii in care drepturile salariatiilor prevazute in contractele de munca se transfera de la cedent la cesionar

Avem urmatoarea situatie: o societate va incheia vanzarea unuia din departamentele societatii catre o alta companie. Odata cu vanzarea, noul proprietar va prelua si toti angajatii departamentului in cauza.

Care sunt actiunile pe care trebuie sa le intreprinda Dept. RU al cedentului in scopul derularii acestui proiect:

1. Care este temeiul legal prin care angajatii respectivi nu vor mai fi angajatii nostri si cum vom inregistra acest lucru in REVISAL ?
2. Ce documente trebuie transferate efectiv catre noul proprietar ? Dosare de personal (copie sau original), CCM (copie sau original), altele ? In ce forma ?
3. Va trebui sa transmitem noului proprietar informatii despre veniturile angajatilor din ultimele 6 luni. De obicei, aceste informatii le transmitem prin Nota de lichidare. Este recomandabila si in aceasta situatie intocmirea notei de ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
recuperare proprietate(imobil)
[Adaugat: ]

In timpul casatoriei care a durat un an, tatal meu a facut act de vanzare-cumparare a locuintei proprietate personala, pe numele respectivei sotii.

Sunt fiica legitima a acestuia si as vrea sa stiu daca actul poate fi atacat in instanta? Mentionez ca tatal meu este in viata.

[citeste in continuare...]
  Stil
Ce nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba iarna asta
[Adaugat: 21-Noi-2012]

Iata ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei doamne in acest sezon.

1. Paltonul
Paltonul este cel mai recomandat articol vestimentar. Daca inainte considerai ca "este la moda" sa porti geci cat mai scurte si mai subtiri, aceste articole vestimentare sunt in prezent out of fashion. Paltoanele lungi in schimb sunt foarte apreciate, calduroase si elegante. Poti fie sa alegi unul negru, clasic si sa-l accesorizezi cu o geanta colorata, fie sa iti achizitionezi unul colorat si tineresc.

2. Puloverele groase
Sa porti un pulover gros in aceasta perioada a anului nu este nimic rusinos. Mai ales ca au aparut cateva modele simpatice, scurte in fata si lungi in spate, care par sa fie pe placul tuturor. Le poti folosi chiar si ca tinuta pentru birou.

3. Fularul
Este foarte sic si il poti folosi chiar ca un accesoriu pentru a-ti completa tinuta. In plus, te va ajuta sa te mentii sanatoasa si frumoasa. ...[citeste in continuare...]

Atentie la Agenda Fiscala pentru 2013

Nu uitati: Reglementarile fiscale adoptate in anul 2012 atrag dupa sine noi obligatii cu privire la declaratiile care urmeaza a se depune inca incepand cu luna ianuarie 2013.

 Atentie la faptul ca:

- aplicarea sistemului de TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2013 a introdus noi obligatii de declarare. Vor suferi modificari si  formularele Decont de TVA si declaratia 394;
...citeste aici detalii > >

- societatile vor putea sa plateasca impozit pe profit in sistem anticipat. Agentii economici vor trebui sa isi  exprime optiunea la autoritatile fiscale. Trebuie sa stim insa cum se va face aceasta optiune si mai ales cand.
...citeste aici detalii > >

- pentru agentii economici care obtin venituri din cultura cerealelor, plantelor tehnice, pomicultura si viticultura, a fost modificat in luna octombrie 2012 termenul de declarare si plata a impozitului pe profit;
...citeste aici detalii > >
Agenda Fiscala pentru societati comerciale
- pentru societatile de administrarea a investitiilor sau alti platitori de venituri din titluri de valoare s-a modificat radical sistemul declarativ incepand cu 2013. Vor fi alte termene de declarare si plata a impozitului in anul 2013.
...citeste aici detalii > >

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586