E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 


….click AICI pentru a vedea Integral oferta >>
 
Ce sa NU mananci in fiecare zi
[Adaugat: 31-Oct-2012]

1. Lapte. Este considerat un aliment sanatos, insa daca consumat in exces nu face bine. Daca obisnuiesti sa bei un pahar de lapte la micul dejun, seara inainte de culcare sau chiar si pe post de gustare, incearca sa reduci cantitatea.

Fa un experiment si nu mai bea lapte o luna; daca te vei simti diferit, mai bine, mai plina de energie, mai slaba si daca vei observa ca pielea iti straluceste si ai scapat de acnee, atunci poate asta e solutia pentru tine. Poti incerca oricand sa iti prepari un lapte de midgale sau susan.

2. Desertul dulce de dupa masa. Am fost invatati de mici ca daca mancam tot primim un desert dulce, iar aceasta obisnuinta este extrem de daunatoare. Daca masa ti-a oferit toti nutrientii de care aveai nevoie, desertul nu isi are rostul; iar la ritmul de viata sedentar, stresat si agitat, zaharul acela este ultimul lucru de care avem neovie. Desertul ar trebui sa devina un obicei de weekend, cand poate fi savurat in liniste.

3. Un sandvis imens pe post de ...[citeste in continuare...]
  Sinteza Saptamanii
Contract de comision. Declararea contributiilor si a impozitului
[Adaugat: 22-Noi-2012]

Sunt o agentie imobiliara si am colaboratori agenti de vanzari, pot sa inchei cu ei contract de comision si sa le retin impozit 16%, CASS si Cas (nu au carte de munca in alta parte) Ce obligatii declarative au agentii?

Raspuns:
Conform art. 2043 din Codul civil , contractul de comision este mandatul care are ca obiect achizitionarea sau vanzarea de bunuri ori prestarea de servicii pe seama comitentului si in numele comisionarului, care actioneaza cu titlu profesional, in schimbul unei remuneratii numita comision.

Asadar, textul de lege prevede ca, comisionarul actioneaza cu titlu profesional.

Rezulta astfel ca, pentru a presta activitate in calitate de comisionar o persoana trebuie, anterior, sa se inregistreze si autorizeze iar activitatea va fi prestata in calitate de persoana fizica autorizata.

Pe cale de consecinta, veti incheia contracte de comision cu persoane fizice inregistrate si autorizate. Pentru veniturile din contractele de comision astfel ...[citeste in continuare...]
Contract de consultanta - protectia proprietatii industriale
[Adaugat: 21-Noi-2012]

Incheiat astazi .........................
la .............................................

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. S.C. ..................................................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social in ............................................, str........................................ nr. ........, bloc ......., scara ........., etaj .........,
(localitatea)
apartament ........., judetul/sectorul ....., avand codul unic de inregistrare nr. ......................, atribut fiscal ....................... si numar de ordine in registrul comertului .........../......../........., contul nr. ................................... deschis la ....................................., telefon ......................, fax ......................, reprezentata prin ......................................, cu functia de ..............................., in calitate de consultant si

1.2. ...[citeste in continuare...]

Angajament pentru pastrarea confidentialitatii datelor
[Adaugat: 21-Noi-2012]

Prezentul angajament pentru pastrarea confidentialitatii datelor, informatiilor si documentelor a fost incheiat intre .............................................................. si .............................................................. si este conex contractului incheiat intre acestea, inregistrat sub nr. ...................... din ........................ la .......................................... .

I. OBIECT

1. Datele, informatiile si documentele obtinute de .................................................... ca efect al executarii contractului sus-mentionat sunt strict confidentiale.
2. In sensul prevederilor pct. 1 sunt confidentiale urmatoarele date si informatii:
a) .........................................................................................................................................;
b) ...[citeste in continuare...]

Cum sa eviti greselile intocmirii unui contract individual de munca?

CD-ul Contractul Individual de Munca. Ghid Complet dezvaluie toate "secretele culiselor"!

Eficienta! Siguranta! Profesionalism!

DETALII AICI >>>

Comunicat UNBR: Majorare onorarii asistenta judiciara
[Adaugat: 20-Noi-2012]

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romnia (U.N.B.R.), intrunita in sedinta la data de 18 noiembrie 2012 la Bucuresti, a luat act de solicitarile adresate U.N.B.R. de catre barouri in sensul realizarii de demersuri in vederea majorarii onorariilor de avocat pentru activitatile de asistenta judiciara.

Aceste solicitari au avut in vedere faptul ca U.N.B.R., prin avocatii inscrisi in barouri, membri ai Serviciului de Asistenta Judiciara, este singura. ..[citeste in continuare...]

 

Eveniment de exceptie pentru legislatia muncii din Romania

A fost lansata Enciclopedia pentru Resurse Umane


...detalii gasiti aici >>

 

Cei mai buni 10 experti din Romaniaau muncit timp de 1 an de zile la realizarea Enciclopediei pentru Resurse Umane.

enciclopediehr.codulmuncii.eu/?cs=290308

Specialisti cu experienta acumulata in Ministerul Muncii au reusit, cu un efort de sinteza extraordinara, sa cuprinda toate subtilitatile legislative legate de Resurse Umane, Codul Muncii, Salarizare, SSM si prezentarea lor detaliata impreuna cu:

* studii de caz

* sfaturi practice

* comentarii

* modele de formulare

Atentie: vorbim aici de o lucrare de cca 900 de pagini, foarte usor de consultat datorita sistemului ingenios de organizare, bazat pe coduri si index de cuvinte cheie.

Exemple de situatii sensibile cu care se intalnesc in practica managerii HR

Situatia nr.1
“Am organizat cu cateva saptamani in urma examinarea medicala periodica a angajatilor din firma si m-am trezit ca doi dintre angajati refuza pur si simplu sa se prezinte la examinare. Ce se poate face intr-un asemenea caz?” (..vezi aici >>)

 

Situatia nr.2
“Un salariat pensionabil pe limita de varsta m-a anuntat ca are acordul sefului pentru a-si continua activitatea in firma si dupa pensionare. Am insa nevoie sa stiu exact:

• care este data exacta la care ii inceteaza actualul contract de munca
• daca noul contract pe care il inchei dupa pensionare va fi pe perioada determinata sau nedeterminata
• daca actualul contract poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare etc.” (..vezi aici >>)

Situatia nr.3
„O angajata si-a dat demisia si a spus ca n-o intereseaza preavizul, ca ea pleaca oricum. Stiu ca e posibila si o demisie fara preaviz, in anumite conditii, dar nu sunt sigura care sunt aceste conditii.” (..vezi aici >>)

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586