E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
http://www.consolajocuri.rs.ro/?cs=289408
  Noutati Juridice
Termen implinit: Reglementari adoptate tacit
[Adaugat: 12-Dec-2012]

Sedinta plenului Senatului - miercuri, 12 decembrie 2012

Miercuri, 12 decembrie 2012, a avut loc ultima sedinta de plen a Senatului din legislatura actuala, o sedinta de plen care a inclus o sectiune consacrata prezentarii Bilantului activitatii Senatului in legislatura 2008-2012. Dupa adoptarea ordinii de zi si a programului de lucru al Senatului in ultima saptamana din actuala legislatura, domnul Mircea Diaconu si-a prezentat demisia din calitatea de senator, inaintata cu data de 4 decembrie 2012, iar plenul Senatului a luat act de aceasta demisie cu 54 de voturi pentru, 3 impotriva si 3 abtineri.

A fost prezentata plenului o Nota privind adoptarea tacita, prin implinirea termenului la 31 octombrie 2012, 12, 14, 20 noiembrie si 4 decembrie 2012, a urmatoarelor initiative legislative:

1. Propunerea legislativa pentru completarea alineatului 3 al articolului 11 din Ordonanta de urgenta nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor ...[citeste in continuare...]
Romania va reintroduce antrepozitele fiscale de depozitare din 2013
[Adaugat: 12-Dec-2012]

Decizia a fost luata la doi ani dupa sesizarea formulata de Deloitte Romania catre Comisia Europeana

Bucuresti, Romania – 12 decembrie 2012 – Romania urmeaza sa reintroduca antrepozitele fiscale de depozitare pentru produsele accizabile incepand cu 1 ianuarie 2013. Astazi pe site-ul oficial al Ministerului de Finante a fost publicat Proiectul de Ordonanta de Urgenta ce va aduce aceasta modificare.

Pe 24 octombrie 2012, Comisia Europeana a somat in mod oficial Romania sa reintroduca antrepozitele fiscale de depozitare de produse energetice in termen de 2 luni. Acest demers (a doua etapa a procedurii de infringement) are la baza plangerea formulata de Deloitte catre Comisia Europeana in noiembrie 2010, potrivit careia eliminarea antrepozitelor fiscale de depozitare constituie o incalcare a legislatiei europene in domeniul accizelor.

Produsele energetice (benzina, motorina) pot fi depozitate in asa-numitele antrepozite fiscale (de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Legislatia muncii
Athanasiu, propus pentru Ministerul Muncii. Vezi noul proiect privind Codul muncii
[Adaugat: 11-Dec-2012]
de Mihaela Pascu

Mai multe schimbari care tin de structura Guvernului ar putea fi efectuate in perioada urmatoare. Una dintre acestea vizeaza inlocuirea liberalei Mariana Campeanu de la Ministerul Muncii cu social-democratul Alexandru Athanasiu.

In concret, potrivit unor surse oficiale citate de Romania TV, pentru functia de ministru al muncii se vehiculeaza numele lui Alexandru Athanasiu, cel care, va reamintim, a coordonat elaborarea proiectului de modificare a Codului muncii.

Alexandru Athanasiu a precizat la momentul lansarii acestui proiect ca legislatia muncii a suferit o modificare accelerata in ultimul an, scopul acesteia fiind implementarea conceptului de flexibilizare a raporturilor juridice de munca in diferite modalitati.

Initiativa demarata de Blocul National Sindical printr-o echipa de experti coordonata de prof. dr. Alexandru Athanasiu isi propune sa corecteze actualele erori din Codul muncii si sa duca la o stabilitate si un echilibru in ce priveste ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
ANOFM a finalizat proiectul POSDRU
[Adaugat: 12-Dec-2012]

ANOFM a finalizat proiectul POSDRU de asistenta in domeniul mobilitatii fortei de munca
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) a finalizat implementarea proiectului 'Servicii de abordare flexibila a mobilitatii la nivel european' derulat, cu incepere din ianuarie 2011, in cadrul Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), a declarat miercuri managerul proiectului, Camelia Mihalcea, director EURES.

In cadrul proiectului au fost infiintate cinci centre de tip help desk, zece agentii judetene de ocupare a fortei de munca beneficiind de acest instrument inovativ.

'Valoarea totala a proiectului este de circa 5,973 milioane de lei, bugetul national contribuind cu 1,4 milioane lei, iar parteneri sunt serviciile publice de ocupare a fortei de munca (SPO) din Germania, Marea Britanie, Irlanda, Cipru si provincia italiana Perugia', a declarat, miercuri, managerul proiectului, Camelia ...[citeste in continuare...]
Deloitte anunta o noua sesiune de aplicari in cadrul programului EU Gateway
[Adaugat: 12-Dec-2012]

Companiile energetice si de tehnologie de mediu pot aplica pentru o misiune economica in Coreea de Sud

Bucuresti, Romania – 11 decembrie 2012 – Programul EU Gateway continua cu sesiunea de aplicari pentru companii energetice si cele specializate in tehnologii de mediu care vor sa se extinda pe piata sud-coreeana. Termenul limita de aplicare este 25 ianuarie 2013, iar misiunea economica este programata in perioada 10-14 iunie 2013, marcand astfel cel de-al cincilea ciclu de misiuni din cadrul programului european.

„Prin intermediul acestui program, firmele romanesti specializate in tehnologii de mediu pot beneficia de oportunitatile oferite de contextul economic actual si de cererea globala in crestere pentru tehnologie care respecta mediul inconjurator. Asia reprezinta nu doar o piata cu traditie in domeniu, ci si o piata plina de oportunitati pentru firmele romanesti”, spune Ioana Vadan, Business Analyst in cadrul Deloitte ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Ce inseamna "o luna"?
[Adaugat: ]

"Sesiz?rile adresate comisiei se depun, in scris, in cel mult o lun? de la s?var?irea faptei considerate ca fiind abatere".

In practica juridica, "o luna" inseamna 31 de zile, sa zicem ca fara prima si ultima cand ar expira termenul de sesizare, deci 33 de zile sau 32-33 de zile lucratoare?

De exemplu, cum se calculeaza in cazul proceselor verbale pentru o amenda contraventionala (si acolo tot "o luna" este termenul prevazut de lege de comunicare)?

[citeste in continuare RASPUNSUL ...]
  Sanatate
Ce trebuie sa stiti despre stres si anxietate
[Adaugat: 11-Dec-2012]

Cu totii am avut de-a face cu stresul sub toate formele sale sau cu senzatia neplacuta de anxietate. Stresul zilnic, fie ca este legat de serviciu fie ca se datoreaza problemelor familiale, poate afecta atat psihicul cat si intreg organismul. Frustrarea, nervozitatea si senzatia de neimplinire sunt doar cateva din felurile in care se manifesta stresul.

Pe de alta partea anxietatea ia forma unei senzatii de teama, grija si sentiment de imposibilitate a rezolvarii problemelor cotidiene. In cazul in care stresul si anxietatea devin probleme zilnice cu tendinta catre cronicizare acest lucru poate avea repercusiuni extrem de grave. In astfel de situatii este indicat sa  ...[citeste in continuare...]


Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile

incepand cu 1 februarie 2013?


Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate

in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>


Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.Procedura in fata primei instante de judecata

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

 

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"

 

Beneficiati de:

expunerea noilor reglementari legislative structurate pe capitole; Detalii click aici >>>
comentarii ale specialistilor; Detalii click aici >>>
prezentare comparativa a noilor si vechilor prevederi legale; Detalii click aici >>>
cazuri practice; Detalii click aici >>>
exceptii procesuale; Detalii click aici >>>
hotarari judecatoresti; Detalii click aici >>>
cai de atac. Detalii click aici >>>

 

Atentie: Tirajul a fost limitat. Grabiti-va!
Nu numai ca va: economiseste timpul, energia si banii, dar va si ajuta sa:

* va familiarizati rapid cu noile cerinte legislative;

* gasiti usor si repede solutii favorabile cauzelor pe care le prezentati in instanta;

* capatati notorietate pentru profesionalismul cu care rezolvati cauzele clientilor dvs.

 

Reduceti cu 87% timpul si efortul gasirii solutiei corecte pentru speta dorita:

* Consultati punctual modificarea de care sunteti interesat Detalii aici >

* Observati prin ce se deosebeste noua procedura de cea veche Detalii aici >

* Analizati implicatiile noului mod de actiune Detalii aici >

* Studiati exemple oferite Detalii aici >

* Aplicati recomandarile specialistilor Detalii aici >

* Construiti propria strategie de reprezentare in instanta! Legal si cu sorti de izbanda! Detalii aici >

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586