---------------
Concurenta neloiala
[Adaugat: 10-Dec-2012]
Prin Ordinul nr. 1098/2012 al Consiliului Concurentei a fost aprobata modalitatea de punere in aplicare a procedurii de identificare si sanctionare a faptelor de concurenta neloiala.
In Monitorul Oficial nr. 818 din 5 decembrie 2012 a fost publicat Ordinul nr. 1098/2012 al Consiliului Concurentei pentru punerea in aplicare a Regulamentului privind procedura de identificare si sanctionare a faptelor de concurenta neloiala.
Consideratii generale si domeniul de aplicare
Punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare este incredintata Consiliului Concurentei, in calitate de autoritate administrativa autonoma nationala in domeniul concurentei, cu exceptia faptelor care, potrivit legii, constituie infractiuni.
Regulamentul stabileste procedura referitoare la etapele si modalitatile de identificare si sanctionare de catre Consiliul Concurentei a faptelor de concurenta ... [citeste in continuare...]
Poprirea. Creantele care au aceeasi ordine de preferinta
[Adaugat: 07-Dec-2012]
de Mihaela Pascu
Vom stabili in ce mod se vor opera popririle daca pentru un angajat al societatii se primesc doua popriri de la doi executori judecatoresti diferiti. Mai exact, vom stabili in ce ordine se vor efectua acestea si daca se va tine cont de suma maxima admisa de lege.
Precizam astfel ca poprirea este unul dintre mijloacele procesuale prin care se poate solicita si realiza urmarirea silita in cazul in care debitorul nu isi executa obligatia de bunavoie.
In situatia in care creditorul este o banca poprirea se infiinteaza ... [citeste in continuare...]
UE: Unda verde brevetului unic european
[Adaugat: 10-Dec-2012]
Ministrii industriei din tarile Uniunii Europene si-au dat acordul luni pentru crearea unui brevet unic european, un proiect in elaborare de treizeci de ani si care ar urma sa permita intarirea competitivitatii intreprinderilor europene, relateaza AFP.
''Este o decizie istorica care va stimula inovatia si cresterea economica'', a declarat comisarul european pentru piata interna, Michel Barnier.
Proiectul de brevet unic, care ar urma sa faciliteze protectia inventiilor in UE si sa reduca semnificativ costurile, urmeaza sa primeasca marti aprobarea Parlamentului European.
tn prezent, un brevet trebuie sa fie obtinut si apoi validat pentru fiecare din cele 27 de state membre. tn SUA, in China este suficient un singur demers. Aceasta are un impact net asupra costului brevetelor europene care sunt de optsprezece ori mai scumpe decat in SUA, 36.000 de euro fata de 2.000 de euro. tn China, costul unui brevet este de numai 600 de euro, a reamintit ... [citeste in continuare...]
MJ: reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne, desfasurata la Bruxelles
[Adaugat: 10-Dec-2012]
Participarea delegatiei Ministerului Justitiei la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne, desfasurata la Bruxelles, in perioada 6-7 decembrie 2012
in perioada 6-7 decembrie 2012, o delegatie condusa de domnul Ovidiu PU?URA, secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei, a participat la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne, organizata la Buxelles.
in cadrul reuniunii a fost agreat textul proiectului de Directiva privind indisponibilizarea si confiscarea produselor provenite din savarsirea de infractiuni in Uniunea Europeana. De asemenea, atat propunerea de Regulament privind recunoasterea reciproca a masurilor de protectie in materie civila, cat si propunerea de Directiva privind sanctiunile penale pentru utilizarile abuzive ale informatiilor privilegiate si manipularea pietei au intrunit majoritatea voturilor in cadrul ... [citeste in continuare...]
prescriptia extinctiva
[Adaugat: ]
Am o hotarare judecatoreasca prin care o persoana este obligata sa-mi achite o suma de 2000 lei. Daca au trecut 3 ani de la data emiterii hotararii mai pot investi si executa aceasta creanta?
Am inteles ca, conform noului Cod Civil instanta nu se mai poate pronunta din oficiu asupra prescriptiei extinctive si atunci,eu pot depune cerere la executor si acesta mai departe in instanta?
Ar trebui ca partea adversa (debitorul) sa ridice problema prescriptiei? [citeste in continuare...]
Beneficiile ciupercilor
[Adaugat: 05-Dec-2012]
Comparativ cu ciupercile spontane, ciupercile de cultura sunt mult mai apreciate datorita sporului de substante proteice si calitatilor comerciale mai ridicate. Spre exemplu, continutul in proteina bruta reprezinta fata de ciupercile Agaricus bisporus – Champignon: 53% la Russula viriscens – hulubite; 40% la Cantharellus cibarius – galbiori; 44% la Russula cyanoxantha – painisoare; 38% la Armillaria mellea – ghebe si 25% la Pleurotus ostreatus – pastravi. Continutul de proteina al ciupercilor de cultura este de doua ori mai mare ca la sparanghel si cartof, de 4 ori mai mare decat la tomate si morcovi si de 6 ori fata de cel de la portocale.
Continutul in glucide sub forma de xilosa, ribosa, glucoza, zaharoza, manitol si altele s-a dovedit a fi cel mai ridicat la ciupercile tinere, mai mult in palarie decat in picior. Pe masura ce ciuperca imbatraneste, in 2-3 zile de la formare, velumul se rupe si palaria se deschide, zaharurile sunt ... [citeste in continuare...]
|
Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile incepand cu 1 februarie 2013?
Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila
Click aici pentru mai multe detalii >>>
Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.
* Timp pentru studiul noii legislatii
* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse
* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.
Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"
Beneficiati de:
expunerea noilor reglementari legislative structurate pe capitole; Detalii click aici >>>
comentarii ale specialistilor; Detalii click aici >>>
prezentare comparativa a noilor si vechilor prevederi legale; Detalii click aici >>>
cazuri practice; Detalii click aici >>>
exceptii procesuale; Detalii click aici >>>
hotarari judecatoresti; Detalii click aici >>>
cai de atac. Detalii click aici >>>
Atentie: Tirajul a fost limitat. Grabiti-va!
Nu numai ca va: economiseste timpul, energia si banii, dar va si ajuta sa:
* va familiarizati rapid cu noile cerinte legislative;
* gasiti usor si repede solutii favorabile cauzelor pe care le prezentati in instanta;
* capatati notorietate pentru profesionalismul cu care rezolvati cauzele clientilor dvs.
Reduceti cu 87% timpul si efortul gasirii solutiei corecte pentru speta dorita:
* Consultati punctual modificarea de care sunteti interesat Detalii aici >
* Observati prin ce se deosebeste noua procedura de cea veche Detalii aici >
* Analizati implicatiile noului mod de actiune Detalii aici >
* Studiati exemple oferite Detalii aici >
* Aplicati recomandarile specialistilor Detalii aici >
* Construiti propria strategie de reprezentare in instanta! Legal si cu sorti de izbanda! Detalii aici >
|