E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
http://www.consolajocuri.rs.ro/?cs=289408
  Noutati juridice
Suspendarea CIM pe durata cercetarii disciplinare prealabile
[Adaugat: 11-Dec-2012]

In cazul unui angajat cu absente nemotivate si alte abateri disciplinare avem obligatia suspendarii CIM pe perioada cercetarii disciplinare cu art. 52 alin. (1), litera a), sau este suficienta pontarea nemotivata a acestuia pana la incetarea CIM disciplinar cu art. 61 lit. a)?

Raspuns:
Potrivit art. 52 alin. (1) lit. a) din Codul muncii , contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii (…).

Asadar, in functie de gravitatea faptei angajatorul poate suspenda contractul de munca pe durata cercetarii disciplinare. Insa, daca se constata nevinovatia acestuia, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fi fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

ICCJ: RIL - uri admise
[Adaugat: 11-Dec-2012]

In sedinta din 10 decembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, legal constituit in fiecare dintre cauze, a solutionat un numar de 2 recursuri in interesul legii, fiind pronuntate urmatoarele solutii:

Decizia nr.18 in dosarul nr.13/2012
Admite recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 85 alin. (1) si (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste ca:

Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pe care sunt aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat, iar autorizatia de circulatie provizorie si-a incetat valabilitatea, intruneste numai elementele constitutive ale ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Athanasiu, propus pentru Ministerul Muncii. Vezi noul proiect privind Codul muncii
[Adaugat: 11-Dec-2012]
de Mihaela Pascu

Mai multe schimbari care tin de structura Guvernului ar putea fi efectuate in perioada urmatoare. Una dintre acestea vizeaza inlocuirea liberalei Mariana Campeanu de la Ministerul Muncii cu social-democratul Alexandru Athanasiu.

In concret, potrivit unor surse oficiale citate de Romania TV, pentru functia de ministru al muncii se vehiculeaza numele lui Alexandru Athanasiu, cel care, va reamintim, a coordonat elaborarea proiectului de modificare a Codului muncii.

Alexandru Athanasiu a precizat la momentul lansarii acestui proiect ca legislatia muncii a suferit o modificare accelerata in ultimul an, scopul acesteia fiind implementarea conceptului de flexibilizare a raporturilor juridice de munca in diferite modalitati.

Initiativa demarata de Blocul National Sindical printr-o echipa de experti coordonata de prof. dr. Alexandru Athanasiu isi propune sa corecteze actualele erori din Codul muncii si sa duca la o stabilitate si un echilibru in ce priveste ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Noutati juridice
Atentie la cumulul calitatii de salariat
[Adaugat: 11-Dec-2012]

Reglementarile legale referitoare la cumulul calitatii de salariat cu cea de salariat sunt aplicabile indiferent de obiectul de activitate al societatii

Societatea la care lucrez este societate cu capital privat strain (se lucreaza in regim lohn). Administratorul imputernicit al societatii poate fii si angajat cu contract individual de munca?

Daca nu exista o alta forma de angajare pentru el?

Raspuns:
Art. 137 indice 1 alin. (3) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, in redactarea primita prin Legea 441/2006 , dispune ca, pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.

Insa, aceasta interdictie vizeaza numai administratorii/directorii societatilor comerciale pe actiuni. In acest sens, art. 197 alin. (4) din acelasi act normativ ...[citeste in continuare...]

 
- Aspecte privind investirea instantei arbitrale in arbitrajul privind investitiile straine
 
 
- Consideratii privind caracterul abuziv al comportamentelor de afaceri
 
RECLAMA RECLAMA
Promovarea politicilor anticoruptie
[Adaugat: 11-Dec-2012]

„Reiterarea vointei politice de a lupta impotriva coruptiei in Europa de Est si Asia Centrala”

Secretarul de stat, Simona-Maya Teodoroiu, a participat luni, 10 decembrie 2012, la reuniunea la nivel inalt a Retelei Anticoruptie pentru Europa de Est si Asia Centrala a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), „Reiterarea vointei politice de a lupta impotriva coruptiei in Europa de Est si Asia Centrala”, organizata la Paris.

Secretarul de stat a moderat sesiunea referitoare la promovarea politicilor anticoruptie si a intervenit in cadrul acesteia, prezentând succint bunele practici dezvoltate de România in domeniul anticoruptie si elementele de noutate aduse de Strategia nationala anticoruptie 2012-2015, adoptata anul acesta de Guvernul României si asumata de Parlamentul României.

Oficialii la nivel inalt din structurile de aplicare a legii si sefii institutiilor anticoruptie, ...[citeste in continuare...]
  Club juridic
antecontract furnizare
[Adaugat: ]

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de antecontract de furnizare de deseuri nepericuloase.
Va rog daca se poate sa-mi trimiteti pe adresa de e-mail nic_catana@yahoo.com.
Va multumesc![citeste in continuare...]


Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
 
...Comanda ACUM >>
  Viata sanatoasa
Efectele neplacute ale antibioticelor
[Adaugat: 11-Dec-2012]

Cand sunt folosite cum trebuie si mai ales la recomandarea medicului antibioticele pot fi extrem de folositoare in lupta impotriva infectiilor bacteriene. Mai mult decat atat in cazul infectiilor grave si a septicemiilor antibioticele pot salva vieti lucru care le face utile in practica medicala. Dar ca mai toate medicamentele, antibioticele sunt utilizate in mod abuziv si dupa ureche (medicul curant nefiind consultat).

La primele simptome de raceala multe persoane (aici intrand si unii medici) opteaza pentru tratamentul antibiotic fara insa a lua in considerare faptul ca multe din afectiunile tractului respirator sunt de origine virala iar antibioticele nu au efect asupra acestora. O alta problema majora a utilizarii acestor tratamente este faptul ca multe din bacteriile existente dezvolta rezistenta la antibiotice. Astfel nu este de mirare ca pacienti cu infectii aparent banale nu raspund la tratamentele antibiotice. Si nu in ultimul rand trebuie amintit faptul ca ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
conforme cu Noul Cod de Procedura Civila
 

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe

Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.

 

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –
 

Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)
 

Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.

Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora.

 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586