E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Apocalipsa pentru Juristi
  Noutati Juridice
Zile Libere la Barou
[Adaugat: 19-Dec-2012]

In conformitate cu prevederile Codului Muncii si cu Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti din data de 05.12.2012 zilele de 24,25,26,31 decembrie 2012 si 01,02 ianuarie 2013 - sunt zile nelucratoare.

In zilele de  ... [citeste in continuare...]
Restituirea taxei de timbru
[Adaugat: 19-Dec-2012]

Prin cererea introdusa la aceasta instanta si inregistrata sub nr. 5029/292/2011 creditoarea S.C. U. S. SA a solicitat instantei emiterea unei ordonante ce contine somatia si termenul de plata, prin care sa fie obligata debitoarea T. P. sa-i plateasca suma de 259,25 lei, reprezentand contravaloarea prestarii serviciului public de salubrizare, cu cheltuieli de judecata.

In fapt, s-a aratat ca intre creditoare si debitoare s-a incheiat contractul de prestarii servicii publice de salubrizare nr. 4088/2010 potrivit caruia debitoarea era obligata sa achite lunar, conform facturilor emise, contravaloarea serviciilor prestate de creditoare in calitate de operator. S-a mentionat ca desi termenul de plata a expirat, debitoarea refuza sa o efectueze astfel incat prin notificarea nr. 1040/2011 i s-a pus in vedere sa achite suma de 137,25 lei, debit existent la data de 14.04.2011.

Fata de cele expuse, a solicitat a se constata ca aceasta creanta indeplineste conditiile impuse de ...[citeste in continuare...]
  legislatia Muncii
Protectia muncii: Atributiile unei firme catre ITM in modificare proces tehnologic si montare instalatii pe amplasament
[Adaugat: 19-Dec-2012]

Intrebare: Care sunt atributiile unei firme catre ITM in momentul in care modifica un proces tehnologic sau monteaza noi instalatii pe amplasament? Firma este autorizata din punct de vedere SSM cu mult timp in urma, de la inceputul activitatii.

Raspuns: La art. 3 din H.G. nr. 1.425 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se precizeaza:

In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale, angajatorii au obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati.

Prin urmare, daca modificarea procesului tehnologic sau montarea de noi instalatii pe amplasament presupun inceperea de noi activitati, cu coduri CAEN noi fata de cele pentru care ati fost ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
MJ: Punerea in aplicare a Codului de procedura penala
[Adaugat: 19-Dec-2012]

Precizari cu privire la aprobarea de catre Guvern a proiectului de Lege pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si a altor legi din domeniul justitiei penale

In urma informatiilor aparute in presa ca urmare a aprobarii de catre Guvern in sedinta de marti, 18 decembrie 2012, a proiectului de Lege pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si a altor legi din domeniul justitiei penale, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

1.Toate cele patru proiecte de Lege aprobate de Executiv, respectiv Proiectul de Lege pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale; Proiectul de lege privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal; Proiectul de lege ...[citeste in continuare...]

Noul Cod Civil a modificat indirect, dar substantial, Codul muncii!
 
Noul Cod civil a modificat substantial reglementarile privind raporturile de munca. Si problema este cu atat mai sensibila cu cat modificarile in cauza sunt indirecte si deloc evidente. O interpretare gresita creeaza automat dificultati: angajatorul care intelege si aplica incorect aceste modificari va pierde intotdeauna in fata ITM-ului, a salariatilor si a instantelor.
 
- Ce s-a schimbat si ce a ramas valabil in raporturile de munca prin aparitia noului Cod civil?(...citeste aici >>)
- Ce dispozitii sunt compatibile/incompatibile cu prevederile Codului muncii?
- Ce e obligatoriu de schimbat si care sunt consecintele inertiei in gandire?
- Ce mai ramane valabil din ce a fost inainte?(...citeste aici >>)
- Ce nu trebuie schimbat, chiar daca a aparut Noul Cod civil?

...Detalii gasiti aici >>


Registrul national al donatorilor de organe, tesuturi si celule
[Adaugat: 18-Dec-2012]

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 847 din data de 14 decembrie 2012 a fost publicat Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1158/2012 privind infiintarea Registrului national al donatorilor de organe, tesuturi si celule.

Actul normativ prevede infiintarea la nivelul Ministerului Sanatatii a Registrului national al donatorilor de organe, tesuturi si celule, avand drept scop crearea unei baze de date pentru gestionarea informatiilor in scopul realizarii transplantului de organe, tesuturi si celule, cu respectarea vointei si drepturilor persoanelor care in timpul vietii consimt la donarea acestora post-mortem, in scop therapeutic.

Inscrierea in R.N.D., a datelor de identificare a donatorilor si a declaratiilor prin care acestia consimt la donarea post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor se face de notarul public. Consimtamantul donatorului se da prin act autentic notarial, inclusiv testament notarial.

Minorii, persoanele fara ...[citeste in continuare...]

Subiectele tratate pe CD-ul "Ghidul Noilor Dispozitii Legale privitoare la Familie" vizeaza cele mai recente reglementari ale Codului civil, precum si ale Codului de procedura civila privind:  
 
- Casatoria si nulitatea casatoriei
- Separatia judiciara de bunuri si incetarea regimului matrimonial
- Filiatia  
- Autoritatea parinteasca, exercitarea acesteia, modificarea dispozitiilor cu privire la aceasta
- Incredintarea minorului
 

  Club Juridic
licitatie
[Adaugat: ]

Buna ziua,va rog daca se poate un raspuns.Am apartamentul executat silit,apartamentul este in Hunedoara,a venit de la executor ca o sa fie scos la licitatie,licitatia are loc in Alba Iulia.Intrebarea mea este poate avea loc licitatia in alt Alba , daca apartamentul este in Hunedoara ,noi locuim in Hunedoara.Va multumesc[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Sanatate
Alimentele care te mentin hidratat
[Adaugat: 15-Dec-2012]

Stai ca exista legume si fructe care te pot hidrata chiar de 2 ori mai bine decat un pahar cu apa? Iata care sunt ele si cum profita la maximum de calitatile lor!
Regula de aur atunci cand vine vorba despre hidratare: bea doi litri de apa pe zi! Ce faci atunci cand acest lucru nu iti reuseste, iar organismul tau se deshidrateaza pe zi cec trece? Consumi cat mai multe fructe si legume, bogate in saruri hidratante, minerale si zaharuri, un cocktail de elemente care functioneaza intr-un mod similar bauturilor energizante folosite de sportivi.

Castravetele
Contine 90% apa, vitamina K si este bogat in antioxidanti care reduc riscul de aparitie a bolilor de inima si a anumitor tipuri de cancer. Este extrem de gustos in salate, dar si alaturi de un bol de humus, in locul lipiilor.

Varza rosie
Contine 92% apa, la fel ca salata verde. Este de asemenea o sursa foarte buna de fibre alimentare, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu si fier. Da-o pe ...[citeste in continuare...]


142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil

 


Contracte civile si comerciale interne

Modele de contracte prestari servicii
Modele de contracte de inchiriere
Modele de contracte de mandat
Modele de contracte de vanzare-cumparare
Modele de contracte de imprumut
Modele de contracte de locatiune
Modele de contracte de consultanta

Contracte comerciale internationale

Modele de contracte de barter
Modele de contracte de comision
Modele de contracte de distributie exclusiva
Modele de contracte de franciza
Modele de contracte de know-how

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale

Acte juridice de drept al muncii

Modele de contracte de munca
Modele de contracte individuale de munca; contract individual de munca cu timp partial ; individual de munca pentru munca la domiciliu etc.
Modele de contracte colective de munca
Regulament intern

Acte juridice specifice asociatiilor, cluburilor si federatiilor sportive

Acte constitutive de asociatii, cluburi si federatii sportive
Statut

Acte juridice specifice fundatiilor

Acte constitutive de fundatii
Statut

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586