E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
www.storcatorfructe.rs.ro/?cs=290308
 
  Noutati Juridice
Hotarare UNBR: Agenda anului 2013
[Adaugat: 17-Dec-2012]

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a doptat Hotararea nr. 648 din 15 decembrie 2012

In conformitate cu dispozitiile art. 65 alin. (4), art. 66 lit. h), art. 69 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 51/1995, republicata, (in continuare Legea), art. 84 alin. (3), art. 86 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat, art. 26 si art. 33 din Regulamentul de organizare si functionare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si de desfasurare a sedintelor Consiliului U.N.B.R. (aprobat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 05/2011 din 08 iulie 2011),

luand act de propunerea Comisiei Permanente a U.N.B.R. facuta in sedinta din 14 decembrie 2012 privind calendarul desfasurarii sedintelor Comisiei Permanente a U.N.B.R., ale Consiliului U.N.B.R., ale examenului de primire in profesia de avocat, ale activitatilor din cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA in vederea dobandirii titlului profesional de avocat ...[citeste in continuare...]
Comisia Europeana confirma oficial faptul ca raportul pe justitie din cadrul MCV va fi prezentat in ianuarie
[Adaugat: 17-Dec-2012]

Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE), a confirmat luni pentru Agerpres ca raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) va fi prezentat de executivul comunitar in luna ianuarie, fara a preciza insa un calendar in acest sens.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca in luna ianuarie va avea loc o noua vizita a CE privind raportul MCV, punctand ca ar putea reveni problema ca parlamentul se opune cercetarii unor politicieni pe care Parchetul vrea sa-i ancheteze.

'In vederea raportului pe justitie, incepand cu 11 ianuarie sau 11-12 ianuarie, vom avea o noua vizita a Comisiei Europene. In modul cel mai sincer va spun ca ma ingrijoreaza faptul ca avem restante parlamentare - si nu vreau sa le numesc, le stiti foarte bine. S-ar putea sa revina problema de acum doi ani cand in raport aveam mentiuni despre faptul ca parlamentul se opune anchetarii unor politicieni pe care parchetul vrea sa-i ancheteze, nu sa-i aresteze. ...[citeste in continuare...]


 
Solutii pentru cele mai sensibile probleme privind fiscalitatea institutiilor publice!
 
 

  Legislatia muncii
In ce conditii poate angajatorul sa modifica criteriile de evaluare?
[Adaugat: 17-Dec-2012]
de Mihaela Pascu

In cadrul societatii, angajatorul stabileste unilateral criteriile de evaluare si i le notifica salariatului de la angajare. Vom vedea insa in ce masura poate acesta sa modifice criteriile de evaluare pe parcursul derularii raportului de munca, fara sa fie necesar acordul salariatului.

Mentionam astfel ca, in principiu, angajatorul nu poate face modificari fara acordul salariatului.

Potrivit art. 17 alin. (5) din Codul muncii: "orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act
aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil".

Legea nr. 40/2011 prevede posibilitatea angajatorului de a stabili unilateral criteriile de evaluare, dar nu si de a le modifica unilateral. De ...[citeste in continuare...]

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
...Comanda ACUM >>
  Noutati Juridice
FACIAS cere adoptarea unei legi de responsabilizare a magistratilor
[Adaugat: 18-Dec-2012]

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atentia asupra faptului ca un nou legislativ trebuie sa aiba printre prioritati si necesitatea adoptarii unei legi de responsabilizare a magistratilor.

Un astfel de act normativ se impune a fi adoptat intr-un stat in care magistratii nu raspund nici pentru deciziile pe care le iau cu rea-vointa sau din grava neglijenta. Mai mult, Consiliul Superior al Magistraturii si Inspectia Judiciara functioneaza mai curand ca un sindicat si nu ca un organ de control, iar plata pentru erorile judiciare se face de la bugetul de stat, din buzunarul fiecarui contribuabil.

Institutiile din sistemul judiciar nu au reusit niciodata sa se puna de acord asupra unui mecanism prin care judecatorii si procurorii sa raspunda material ori disciplinar pentru situatiile in care pronunta condamnari fara probe sau hotarari contrare legii.

Orice condamnare fara probe este  ...[citeste in continuare...]
CEDO: O noua condamnare a Romaniei
[Adaugat: 17-Dec-2012]

CEDO a condamnat Romania in cauza Mihai Toma

In Monitorul Oficial nr. 839 din 13 decembrie 2012 a fost publicata Hotararea CEDO din 24 ianuarie 2012 in Cauza Mihai Toma impotriva Romaniei.

Reclamantul a sustinut, in special, ca i-au fost incalcate drepturile garantate la art. 6 si 7 din Conventie, in masura in care permisul sau de conducere i-a fost anulat la aproape 10 ani dupa evenimentele care ar fi putut determina acea masura si in temeiul unei legi care nu exista la data evenimentelor.

Circumstantele cauzei
La 2 decembrie 1995, reclamantul a fost oprit de politie pentru conducere sub influenta alcoolului. Politia l-a informat la fata locului ca i s-a suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 90 de zile. Permisul de conducere nu a fost ridicat fizic din posesia reclamantului.

La 13 februarie 1996, reclamantul a fost oprit de politie in timp ce conducea un autovehicul si a fost trimis in judecata pentru infractiunea de conducere ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 

  Club Juridic
Plata taxa
[Adaugat: ]

Buna seara.
Imi pute?i spune ce institu?ie colecteaz? ajutorul public judiciar ? Direc?ia impozite ?i taxe locale sau Administra?ia Financiara?[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Tinute cu stil
Idei de tinute pentru un Craciun relaxat
[Adaugat: 14-Dec-2012]

Craciunul este mai degraba o sarbatoare a iubirii, a bucuriei, a familiei. Daca alegi sa iti petreci Craciunul alaturi de cei apropiati sau cu prietenii la o cabana si ai nevoie de o tinuta confortabila dar si festiva in acelasi timp, iti oferim noi cateva idei dupa care sa te ghidezi.
In primul rand, poti alege ca piesa de rezistenta pentru tinuta, puloverul.

In toamna-iarna 2012-2013 se poarta puloverele cu tesaturi cat mai interesante si modele de iarna: reni, oameni de zapaha, pinguini, vasc, stelute, etc.

Am mai vorbit despre ele aici. Pentru seara de Craciun, alege un model haios, intr-o culoare care sa-ti scoata in evidenta trasaturile. Se poarta puloverele largi, asa-numitele ''boyfriend’s sweater'', care ascund silueta (inclusiv defectele), dar accentueaza feminitatea in acelasi timp. Daca nu iti plac atat de mult puloverele cu modele, atunci alege unul cu o textura interesanta.

Puloverul se poate purta impreuna cu o pereche de jeansi comozi, ...[citeste in continuare...]

 

Cum sa rezolvati corect si rapid orice problema privind obligatiile, sa intocmiti sau sa modificati contractele
potrivit cerintelor noului Cod Civil in vigoare de la 1 octombrie 2011

127 exemple practice pentru situatiile in care se incheie, modifica sau executa contracte, in conformitate cu noile reglementari aduse de Codul civil + modele de contracte


Partea I: Obligatii

    Contracte nenumite
    Actul juridic unilateral
    Faptul juridic licit
    - gestiunea de afaceri
    - plata nedatorata Detalii aici...
    - imbogatirea fara justa cauza
    Raspunderea delictuala
    - raspunderea pentru fapta proprie
    - raspunderea pentru fapta altuia
    - raspunderea pentru prejudiciul cauzat de animale sau lucruri

Partea a II-a: Contracte civile

    Contractul de vanzare
    - vanzarea bunurilor imobile
    - vanzarea mostenirii
    - vanzarea cu plata pretului in rate si rezerva proprietatii
    - vanzarea cu optiune de rascumparare 
Detalii aici...
    Contractul de schimb
    Contractul de donatie
    Contractul de locatiune
    - inchirierea locuintelor
    - arendarea
    Contractul de renta viagera
    Contractul de intretinere

Partea a III-a: Contracte comerciale

    Contractul de furnizare
    Contractul de report
    Contractul de antrepriza pentru lucrari de constructii
    Contractul de mandat
    - mandatul cu reprezentare
    - mandatul fara reprezentare
    Contractul de comision
    Contractul de consignatie
    Contractul de expeditie
    Contractul de societate
    - societatea simpla 
Detalii aici...
    - asocierea in participatie
    Contractul de transport
    - transportul de bunuri
    - transportul de persoane si bagaje
    Contractul de agentie
 
Click aici pentru detalii...

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586