E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Sase sfaturi pentru a va mentine tineri si sanatosi
[Adaugat: 20-Dec-2012]

Vi s-a intamplat sa evitati sa va uitati in oglinda din cauza faptului ca v-ati ingrasat sau datorita aparitiei (inainte de vreme) a catorva riduri? Ei bine atat femeile cat si barbatii traiesc drama imbatranirii premature datorita stilului nesanatos de viata. Atata timp cat suntem sanatosi si organismul functioneaza corect acest lucru se reflecta si asupra felului in care aratam.

Imbatranirea este un proces fiziologic pe care nimic nu il poate opri, insa exista metode si tehnici care pot incetinii acest fenomen. Cu alte cuvinte frustrarile legate de felul cum aratati si jena pe care multi o simt cand vine vorba de varsta pot disparea atata timp cat respectati cateva reguli de bun simt.

1. Alimentatia echilibrata
Ce mancati, cat mancati si cum mancati va poate influenta enorm felul in care aratati si va simtiti. Alimentatia zilnica trebuie sa cuprinda toate principiile ...[citeste in continuare...]
  Sinteza Saptamanii
Model: Cerere urmarirea bunurilor din masa patrimoniala
[Adaugat: 18-Dec-2012]

DOMNULE EXECUTOR

Subsemnatul/subsemnata 1 ............................................, domiciliat/domiciliata in.....................
......................................................................, in calitate de creditor,
sau
SC1........................................................., cu sediul in............................................................., inregistrata la Oficiul Registrului Comertului............ sub nr.........................., CUI........................, prin reprezentant..............................................., in calitate de creditor.

Solicit/solicitam executarea silita a debitorului/debitoarei ...................................................
domiciliat/domiciliata in/cu sediul in ...................................................................., in baza titlului executoriu constand in sentinta civila/decizia civila/contract nr.............................................................., obiectul ...[citeste in continuare...]
Alte documente financiar-contabile, emise electronic
[Adaugat: 17-Dec-2012]

Similar facturii electronice, prin Legea nr. 148/2012 s-a reglementat emiterea in forma electronica a bonului fiscal si a chitantei.

Bonul fiscal in forma electronica reprezinta documentul financiar-fiscal care indeplineste toate conditiile impuse de prevederile legale cu privire la continut, dar care este emis cu ajutorul echipamentelor electronice de marcat. Acest document cuprinde date inregistrate pe medii compatibile cu prelucrarea automata a datelor, fiind semnat cu semnatura electronica si purtand marca temporala.

Bonurile fiscale si bonurile emise de terminalele automate bancare (bancomate) si de casele de marcat, in forma electronica, stocate la emitent, au un regim si continut financiar, fiscal si juridic similar celor emise pe suport hartie.

Casele de marcat utilizate pentru emiterea bonurilor fiscale in forma electronica trebuie avizate cu respectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de ...[citeste in continuare...]

Cum sa eviti greselile intocmirii unui contract individual de munca?

CD-ul Contractul Individual de Munca. Ghid Complet dezvaluie toate "secretele culiselor"!

Eficienta! Siguranta! Profesionalism!

DETALII AICI >>>

Atentie: termenele impuse de art 858
[Adaugat: 18-Dec-2012]

In cazul in care la masa credala sunt inscrisi mai multi creditori, ale caror creante sunt garantate sau nu, executorul judecatoresc este tinut si obligat sa respecte termenele specificate in textul de lege art 858. (2), (4).

Atentie! Timpii specificati se cumuleaza.
Termenul de afisare + termen de depunere a creantelor este de minim 15 zile.
Afisarea anunturilor in conformitate cu prevederile art. 858 (4) sunt insotite de intocmirea unui proces verbal pentru fiecare afisare in parte. Aceste procese verbale se arhiveaza la dosarul executional.

In conformitate cu prevederile art. 863 (1) noul Cod de procedura civila, executorul judecatoresc trebuie sa intocmeasca un tablou preliminar, un proiect de distribuire a sumelor rezultate din procesul de vanzare silita. La intocmirea acestui proiect, executional judecatoresc, trebuie sa analizeze si ia in considerare fiecare cerere depusa si insotita de titlul executor aferent. Ordinea de distribuire a ...[citeste in continuare...]

Eveniment de exceptie pentru legislatia muncii din Romania

A fost lansata Enciclopedia pentru Resurse Umane


...detalii gasiti aici >>

 

Cei mai buni 10 experti din Romaniaau muncit timp de 1 an de zile la realizarea Enciclopediei pentru Resurse Umane.

enciclopediehr.codulmuncii.eu/?cs=290308

Specialisti cu experienta acumulata in Ministerul Muncii au reusit, cu un efort de sinteza extraordinara, sa cuprinda toate subtilitatile legislative legate de Resurse Umane, Codul Muncii, Salarizare, SSM si prezentarea lor detaliata impreuna cu:

* studii de caz

* sfaturi practice

* comentarii

* modele de formulare

Atentie: vorbim aici de o lucrare de cca 900 de pagini, foarte usor de consultat datorita sistemului ingenios de organizare, bazat pe coduri si index de cuvinte cheie.

Exemple de situatii sensibile cu care se intalnesc in practica managerii HR

Situatia nr.1
“Am organizat cu cateva saptamani in urma examinarea medicala periodica a angajatilor din firma si m-am trezit ca doi dintre angajati refuza pur si simplu sa se prezinte la examinare. Ce se poate face intr-un asemenea caz?” (..vezi aici >>)

 

Situatia nr.2
“Un salariat pensionabil pe limita de varsta m-a anuntat ca are acordul sefului pentru a-si continua activitatea in firma si dupa pensionare. Am insa nevoie sa stiu exact:

• care este data exacta la care ii inceteaza actualul contract de munca
• daca noul contract pe care il inchei dupa pensionare va fi pe perioada determinata sau nedeterminata
• daca actualul contract poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare etc.” (..vezi aici >>)

Situatia nr.3
„O angajata si-a dat demisia si a spus ca n-o intereseaza preavizul, ca ea pleaca oricum. Stiu ca e posibila si o demisie fara preaviz, in anumite conditii, dar nu sunt sigura care sunt aceste conditii.” (..vezi aici >>)

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586