E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
1 ianuarie 2013: Noi reguli de sesizare a instantei
[Adaugat: 09-Ian-2013]

Prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 637/3012 a fost modificat si completat Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti, publicata in Monitorul Oficial nr. 559 din 8 august 2012, prevederile sale urmand a intra in vigoare odata cu noul Cod de procedura civila, adica la 1 februarie 2013.

Trebuie sa tinem cont de un alt act normativ al institutiei, Hotararea CSM nr. 1093/2012, care a stabilit ca unele dispozitii cuprinse de Hotararea CSM nr. 637/2012 au intrat in vigoare din 1 ianuarie 2013, nu in 1 februarie, asa cum era prevazut initial.

De asemenea, din noul Regulament al instantelor sunt eliminate, prin abrogare, 2 paragrafe, art 30 si art.31.

§4. Judecatorii cu atributii in solutionarea cererilor privind cetatenia romana
Art. 30. - Judecatorii desemnati in Comisia pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei romane au urmatoarele atributii:
a) ...[citeste in continuare...]
Anunt Barou: Organizarea Adunarii Generale
[Adaugat: 09-Ian-2013]

Avand in vedere necesitatea organizarii adunarii generale ordinare anuale, si tinand cont de dispozitiile art. 52, art. 53, art. 56 alin. (2) lit. a), r) si s) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, si art. 66, art. 67 si art. 73 alin (3) din Statutul profesiei de avocat, republicat,

CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI, HOTARASTE:

Art. 1. Se convoaca Adunarea Generala Ordinara a Avocatilor in ziua de 11 mai 2013, orele 9.00, in incinta Salii Palatului din Bucuresti, cu urmatoarea ordine de zi:

1. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfasurata in anul 2012;
2. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului financiar-contabil pentru anul 2012;
3. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabila in anul 2012;
4. Descarcarea Consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa pentru ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Protectia muncii: Lista de verificare pentru identificarea pericolelor psihosociale
[Adaugat: 09-Ian-2013]

Modul de folosire a listei de verificare a pericolelor psihosociale

Din cauza faptului ca pericolele psihosociale, in 90% din cazuri, sunt cauzate de stres, care, in general, reprezinta reactia persoanei la factori externi, identificarea pericolelor psihosociale trebuie sa se bazeze pe analiza reactiei individuale la acestia. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul chestionarului.

Chestionarul trebuie sa fie anonim si sa fie completat de un numar de minimum zece lucratori care lucreaza in conditii comparabile, de preferat intr-o zona de evaluare.

Exista pericole la locul de munca daca s-a raspuns la cel putin o intrebare cu „NU“.

Pe baza analizei frecventei raspunsurilor, va rezulta un grup de perceptii similare care reprezinta pericole psihosociale posibile.

Lista intrebarilor este o exemplificare, nu este exhaustiva si nu acopera toate situatiile posibile in care exista pericole psihosociale.

MEDIUL DE MUNCA

1. Mediul ...[citeste in continuare...]

Alege Ghidul Practic – 12 modalitati simple de anulare a amenzilor
– doar 99 de lei!
Reducere 47% in urmatoarele 48 de ore!

Va rugam sa completati astazi Formularul de Inregistrare
 

... click aici pentru Formularul de Inregistrare »
 

Atentie: Ghidul Practic este un ajutor indispensabil tuturor acelora care au de contestat un proces verbal de contraventie
 

Indiferent ca suntem soferi, manageri sau juristi – TREBUIE sa stim cum putem scapa de o amenda. PERFECT LEGAL, evident.


  Noutati Juridice
Alegerea delegatilor pentru Congresul Avocatilor
[Adaugat: 09-Ian-2013]

Avand in vedere necesitatea alegerii delegatilor Baroului Bucuresti la Congresul Avocatilor ce va avea loc in perioada 29 – 30 martie 2013, si tinand cont de dispozitiile art. 52 alin. (2) lit c), art. 53, art. 56 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, si art. 66, art. 67 si art. 73 alin (3) din Statutul profesiei de avocat, republicat,

CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI, HOTARASTE:

Art. 1. Se convoaca Adunarea Generala Deschisa a avocatilor, in zilele de 13 si 14 martie 2013, orele 8.00 – 16.00, la sediul Baroului Bucuresti, str. Dr. Raureanu nr. 3, sector 5, etaj VI, Sala de Festivitati „Flavius Teodosiu“, cu urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea delegatilor Baroului Bucuresti la Congresul Avocatilor din 29 – 30 martie 2013,
2. Diverse.

Art. 2. Pentru a participa la Adunarea Generala a Baroului Bucuresti, avocatii sunt obligati sa indeplineasca cumulativ toate ...[citeste in continuare...]
Validare examene: sesiunea octombrie - noiembrie 2012
[Adaugat: 09-Ian-2013]

Validare examen de primire in profesie, sesiunea octombrie 2012

Candidatii declarati admisi la examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea octombrie 2012, si care au depus cererea de inscriere la examen la Baroul BUCURESTI, sunt invitati sa descarce de mai jos Decizia nr. 649/10/15.12.2012 a Consiliului U.N.B.R. cu tabelul anexat, in scopul depunerii documentatiei necesare inscrierii in Tabloul avocatilor, cu respectarea conditiilor si dupa indeplinirea formalitatilor prevazute de Legea nr. 51/1995, republicata si Statutul profesiei de avocat.

Validare examen absolvire INPPA, sesiunea noiembrie-decembrie 2012

Avocatii membri ai Baroului Bucuresti care au promovat examenul de absolvire I.N.P.P.A., sesiunea noiembrie – decembrie 2012 sunt invitati sa ridice de la sediul baroului, etaj V, camera 502, deciziile de inscriere in Tabloul avocatilor definitivi, ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Litigiu de munca
[Adaugat: ]

Daca tribunalul Braila a dat o hotarire si eu am facut contestatie la curtea de apel Galati - o data impotriva hotaririi date de tribunalul Braila si a doua oara impotriva anularii contestatiei de catre curtea de apel Galati - spuneti-mi, va rog, ce se poate face in continuare?
Mentionez ca niciun complet de judecata nu a analizat dosarul inainte de a lua o hotarare, cel putin asta e concluzia mea. Va multumesc![citeste in continuare...]
  Stil de viata
Alimentatie corecta pentru sezonul rece
[Adaugat: 07-Ian-2013]

1. Carbohidrati
Ii poti gasi in fructe uscate, paste, orez, cartofi, cacao, zahar brun sau miere. Ai grija insa sa eviti sa consumi zaharul cu fibre pentru ca este absorbit greu.

2. Grasimi
Grasimile le poti gasi in margarina, branzeturi, nuci, bacon. Aceste produse se digera mai greu, insa iti redau vigoarea pierduta dupa asimilarea carbohidratilor, iar organismul tau isi exprima dorinta de a le consuma mult mai intens in timpul iernii.

3. Proteine
Proteinele le poti gasi in combinatii de cereale integrale si lactate sau cele de legume si seminte. De asemenea, le poti gasi in soia, peste, carne rosie sau germeni de grau. Este indicat sa le consumi in timpul iernii pentru ca au rolul de a stimula formarea tesuturilor si iti redau energia pierduta.[citeste in continuare...]

 

In atentia tuturor practicienilor in drept: avocati, notari, juristi!

Stiti ce prevede acum Noul Cod de procedura civila in legatura cu

dobandirea dreptului de proprietate?Ghid practic pentru judecarea uzucapiunii dupa noile norme prevazute in Noul Cod civil si in NCPC


>>> detalii aici

Stimate practician ale dreptului,
 
Legea tocmai s-a schimbat! Procedura dobandirii dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii ridica acum probleme serioase prin actiunile intemeiate pe dispozitiile noului Cod civil si judecate conform noului Cod de procedura civila.

* Pentru a va usura sarcina..
* Pentru a va scurta cautarile...
* Pentru a va facilita intelegerea noului mod de aplicare a legii...


venim acum in sprijinul dvs. oferindu-va modele de acte indispensabile actiunilor specifice fiecarei etape, documente utile oricarui practician in drept pentru formarea unei imagini de ansamblu a modului de judecata.

Solutii pentru cele mai des initiate actiuni in materia dreptului proprietatii

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586