E-Juridic.ro - Newsletter

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Clarificari privind studiul legat de posibilitatea aplicarii impozitului forfetar in Romania
[Adaugat: 10-Ian-2013]

Cabinetul ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri, doamna Maria Grapini, face urmatoarele clarificari privind studiul legat de posibilitatea aplicarii impozitului forfetar in Romania:
In acest moment, impozitul forfetar pentru care se face analiza si studiu de impact
NU este impozitul minimaplicat de Guvernul Boc.

Impozitul forfetar nu se va aplica, daca se va introduce, decat anumitor categorii de servicii (pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de incaltaminte etc), la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator, si pentru stat (ca sa verifice si sa controleze fiecare locatie).

Sumele de plata nu vor fi egale pentru toate serviciile si se va tine cont de indicatori relevanti:
- capacitate locatie,
- calitateamplasament,
- tarifele mediiadecvate locatiei.

Motivele introducerii impozitului ...[citeste in continuare...]
Executarea silita directa
[Adaugat: 10-Ian-2013]

Sediul materiei il constituie prevederileart. 877 noul Cod de procedura civila.

Cel mai important fapt il constituie procedurile cuprinse inaliniatul (2) al acestui articol, unde elementul de noutate il constituie faptul ca prin obligatia de predarea unui bun mobil se coreleaza si cu evacuarea debitorului obligatorie, cu a intregii familii si chiara tuturor persoanelor care locuiesc in acel imobil.

Acest fapt este de natura sa clarifice modalitatea de executare silita a posesiei bunului imobil, care pana la noua reglementare era deficitara si care pune mari probleme in practica referitoare la opozabilitatea dispozitiilor titlului executor fata de terti.

Aceasta masura va asigura fluidizarea actului de executare silita si va asigura celeritatea inactul executional. ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Casa de asigurari de sanatate la care se depune exemplarul 2 al certificatelor medicale
[Adaugat: 09-Ian-2013]
de Mihaela Pascu

Vom stabili mai jos unde se vor depune certificatele de concediu medical in cazul deschiderii unui punct de lucru intr-un alt judet. Astfel, vom vedea daca acestea se vor depune la casa de sanatate din judetul in care se afla sediul social sau la casa de sanatate in care se afla punctul de lucru.

Solutia specialistului:
In conformitate cu art. 6 alin. (3)1 din o.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurari sociale de sanatate, in a caror raza administrativ-teritoriala angajatorul isi are sediul social numai in conditiile in care se solicita restituirea sumelor reprezentand indemnizatii platite asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Art. 1 alin. (3) din norma de aplicare a prevederilor o.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Mark Gray: Raportul pe justitie privind MCV pentru Romania, adoptat de CE in a doua jumatate a lui ianuarie
[Adaugat: 10-Ian-2013]

Raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania va fi adoptat de Comisia Europeana (CE) in a doua jumatate a lunii ianuarie, intrucat executivul comunitar a considerat ca este mai potrivit ca noul raport sa fie prezentat dupa instalarea noii administratii, a declarat joi Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE), in cadrul conferintei de presa zilnice de la Bruxelles.
'Raportul este programat sa fie adoptat de Comisie in a doua jumatate a lui ianuarie. Dupa cum stiti au fost alegeri in Romania si s-a considerat ca este mai potrivit sa se vina cu noul raport odata ce noua administratie va fi instalata', a afirmat Mark Gray.

Intrebat daca va mai exista o misiune de evaluare inainte de publicarea raportului din cadrul MCV, purtatorul de cuvant al CE a precizat ca in prezent nu exista planuri pentru o astfel de deplasare.

'In acest stadiu nu exista niciun plan pentru o misiune inainte de raport. Asa ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Pozitia UNBR fata de conflictul din CSM
[Adaugat: 10-Ian-2013]

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.), consecventa principiilor de conlucrare institutionala, concretizate in Protocolul privind colaborarea dintre Consiliul Superioral Magistraturii (CSM) si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, incheiat intre cele doua institutii la 19 mai 2011,a luat act cu ingrijorare de situatia creata cu privire la stabilitatea institutionala a Consiliului Superior al Magistraturii in contextul alegerii organelor sale de conducere si isi exprima convingerea ca judecatorii si procurorii au forta ca, in conditiile prevazute de lege, sa contribuie la detensionarea relatiilor create cu privire la functionarea la varfa autoritatii judiciare careia ii revine obligatia de a coordona activitatea privind cresterea increderii publice in sistemul judiciar si dea eficientiza activitatea instantelor de judecata si a parchetelor.

Fata de prioritatile agendei de interes publica sistemului judiciar din Romania, profesia de ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Suprafata esala mai mare decat suprafata intabulata
[Adaugat: ]

Detin un teren extravilan intabulat pe o suprafata de 400mp, in realitate terenul are 1000mp. Cum pot sa intabulez diferenta?
Nu exista probleme cu vecinii.[citeste in continuare...]

 
Solutii pentru cele mai sensibile probleme privind fiscalitatea institutiilor publice!
 
 

  Nutritie
Dieta in functie de anotimpuri
[Adaugat: 10-Ian-2013]

Noi cercetari sugereaza ca nu ceea ce mananci este important, ci momentul in care mananci.
Alimentatia trebuie adaptata varstei, greutatii, sexului, anotimpului, dar si gradului de activitate.

Aceasta dieta sustine faptul ca mancand ceea ce iti place poti avea o sanatate de invidiat, care nu va putea fi periclitata de nici o boala sau afectiune.

Iata cateva dintre informatiile prezentate in cadrul CD-ului “Secretele dietei in functie de anotimpuri”:

1. De ce NU trebuie sa mananci capsuni in timpul iernii.
2. Nu sunt doar patru anotimpuri intr-un an - ...[citeste in continuare...]


 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?


>>> detalii aici


Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

* contine modele, recomandari si mod practic de aplicare instant a legii
* va ajuta sa alegeti solutia care se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati
* va explica exact ceea ce aveti de facut ca sa scapati de griji de la 1 februarie.
* va ofera solutii sigure, verificate, profesioniste.

Comandati acum CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces! Este UNIC pe piata informatiilor juridice specializate! Trebuie sa-l aveti! Daca vreti sa evitati falimentul in 2013!


Cuprins CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces:


1. Contine sfaturi, recomandari si solutii eficiente de recuperare rapida a creantelor conform noilor reglementari legislative impuse de la 01.02.2013 – informatii de “aur” pentru orice consilier juridic si administrator de afacere ce se respecta, care se doreste un adevarat profesionist in domeniul sau - recuperarea creantelor ... detalii aici >>>

2.  Va da posibilitatea ca, in calitate de consilier juridic experimentat, sa oferiti clientilor dvs. solutii eficiente care va aduc notorietate si bani ...detalii aici >>>

3.  Este vital oricarui administrator/ manager aflat in imposibilitatea de a-si recupera creantele (sau ingrijorat de aceasta posibilitate), de a face rost de lichiditati pentru a evita falimentul ...detalii aici >>>

4.  Va ofera solutii pentru recuperarea accelerata a banilor – facturi neplatite pentru care deja platiti impozit pe profit si TVA fara sa le fi incasat vreodata! ... click aici pentru cuprinsul integral >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586