E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
PFA: obligatia retinerii contributiilor sociale
[Adaugat: 17-Ian-2013]

In cazul in care avem un contract de prestari servicii incheiat cu un PFA, avem obligatia retinerii la sursa impozit, CAS, CASS?

Raspuns:
Conform art. 296 indice 24 alin. (5 indice 1), platitorii de venit calculeaza, retin si vireaza contributiile sociale numai pentru persoanele fizice care realizeaza venituri de natura celor prevazute la art. 29621 alin. (1) lit. f) si h), altele decat cele care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si sunt inregistrate fiscal potrivit legislatiei in materie.

Totodata, potrivit alin. (5 inidice 2) al aceluiasi articol, prin exceptie de la prevederile alin. (5 indice 1), platitorii de venit TREBUIE sa  ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Regionalizarea pe criterii de dezvoltare, nu pe criterii etnice
[Adaugat: 17-Ian-2013]

Liviu Dragnea: Regionalizarea nu va fi facuta pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare pana la sfarsitul anului

Regionalizarea nu va fi facuta pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizarii administrative, respectiv a infiintarii regiunilor administrative fiind micsorarea decalajelor de dezvoltare, a declarat joi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii.

"Nu se desfiinteaza judetele, nu se mareste numarul de personal, nu se maresc cheltuielile publice", a precizat Dragnea la Antena 3.

El a anuntat ca va avea discutii cu toate partidele politice pe aceasta tema, inclusiv cu UDMR, cu reprezentanti ai societatii civile si cu specialisti, pentru ca acest proiect, care are ca termen sfarsitul anului 2013, este poate cel mai important proiect pentru Romania de la Revolutia din decembrie 1989.

"Vor fi discutii foarte largi. Intentionez sa-mi creez la nivelul ministerului un fel de ...[citeste in continuare...]

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
 
...Comanda ACUM >>
  Legislatia muncii
Notificare privind declansarea unui conflict de munca
[Adaugat: 17-Ian-2013]

Inregistrat,

Nr........../din ................1

NOTIFICARE PRIVIND DECLANSAREA UNUI CONFLICT DE MUNCA

Catre
Conducerea ...................................................................................................
(denumirea si datele de identificare ale angajatorului)

Art. 1. In temeiul art. 156 din Legea nr. 62/2011, va notificam prin prezenta ca in societatea .................... exista premisele declansarii unui conflict de munca.

Art. 2. Conflictul de munca urmeaza a se declansa ca urmare a faptului ca managementul SC .......... nu a raspuns afirmativ urmatoarelor solicitari ale sindicatului reprezentativ........./reprezentantilor salariatilor:
............
............
............
Art. 3. Sindicatul reprezentativ........./reprezentantii salariatilor formuleaza prin prezenta urmatoarele propuneri de solutionare amiabila a revendicarilor ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Aderarea Romaniei la Schengen, dupa publicarea raportului MCV
[Adaugat: 17-Ian-2013]

MAI: Olanda si Germania, dispuse sa reia discutiile despre aderarea Romaniei la Schengen, dupa publicarea raportului MCV

Olanda si Germania si-au aratat disponibilitatea in a relua discutiile referitoare la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, dupa publicarea raportului MCV, precizarile fiind facute in cadrul intrevederilor organizate joi in marja Consiliului JAI la care a participat ministrul Afacerilor Externe, Radu Stroe, informeaza MAI.

"Dialogul cu ministrii olandez si german s-a concentrat pe un schimb de idei si puncte de vedere circumscris finalizarii procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, demnitarul roman reiterand dorinta ca la 7 martie 2013, cu ocazia Consiliului JAI, sa fie adoptata Decizia de eliminare a controalelor la frontierele interne aeriene si maritime. Omologii din Germania si Olanda au aratat deschidere si disponibilitate spre dialog in sensul adoptarii Deciziei, precizand ca dupa publicarea raportului MCV, vor relua discutiile ...[citeste in continuare...]

CSM: Demersurile de revocare a unor membri ai Consiliului
[Adaugat: 17-Ian-2013]

Consiliul Superior al Magistraturii va informa Comisia Europeana cu privire la demersurile de revocare a unor membri ai Consiliului

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi sa informeze Comisia Europeana cu privire la demersurile initiate de adunarile generale ale judecatorilor pentru revocarea unor membri ai Consiliului si face apel la institutiile publice, clasa politica si societatea civila sa evite orice fel de interferente in desfasurarea acestor adunari.

Potrivit unui comunicat al CSM, Sectia pentru judecatori a Consiliului a organizat joi, la solicitarea asociatiilor profesionale ale magistratilor, o consultare dedicata analizei evolutiilor din sistemul judiciar.

In urma discutiilor purtate, a fost emisa o declaratie comuna in care se afirma ca toate demersurile pornite de instantele de judecata, asociatiile profesionale si Sectia pentru judecatori a CSM sunt prevazute de lege iar unicul scop al acestora este respectarea ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Club Juridic
Strain de mostenire
[Adaugat: ]

Buna seara,
As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce sanse sunt intr-un caz de mostenire.
Este vorba de casa bunicilor mei, decedati amandoi, ultimul decedat in 1996.
Bunicii aveau trei copii, doua fete(matusile mele) si un baiat(tatal meu) decedat in 1982.
Matusile au facut succesiunea in 1998, la doi ani de la moartea bunicului, in care au scris despre tatal meu ca este mort si nu avea mostenitori, ulterior in 1999, cand eu am aflat am facut o plangere la procuratura, in urma careia a urmat un proces, pt fals in acte, anulandu-se certificatul de mostenitor.

In urmatorii ani am incercat o reconciliere cu ele,fara nici un succes neajungand insa la un proces civil datorita unor probleme personale.

In prezent am deschis un proces si in plus se pare ca a mai aparut o fiica a tatalui meu dintr o relatie extraconjugala, aceasta nestiind nimic despre mostenire pana acum si aparand dupa 17 ani de la moartea bunicului.

Ce sanse am la aceasta mostenire, fara a- mi fi ...[citeste in continuare...]

Conventie
[Adaugat: ]

Buna Ziua! Am o intrebare: Dupa contestatia in anulare nefavorabila intr-un proces indiferent cine o judeca tribunalul sau Inalata Curte de Casatie,ma pot adresa la Conventia Europeana potrivit articolui 6 din Conventie.

Ce pot cere statului roman pentru a ma ajuta sa mi se faca dreptate in acest proces, cum poate obliga parata, o societate privata, sa anuleze niste datorii pe care mi le imputa in mod artificial? [citeste in continuare...]

Renuntare custodie
[Adaugat: ]

Buna ziua,
As avea aceasta intrebare, in cazul unui proces de divort, sotii - avand un copil minor, doresc sa divorteze de comun acord, pe cale amiabila, si exista niste relatii foarte bune intre ei, si care au hotarat ca fiica sa ramana la mama, insa mama urmeaza a-si stabili domiciul in strainatate - tatal e perfect de acord, si mama va vrea sa tot calatoreasca cum e si normal, tatal e perfect de acord. Nu au cum sa isi tot faca procuri unul altuia pentru fiecare iesire din tara, pentru ca el va fi plecat mult timp din an, si nu va avea cum sa semneze.

Copilul va fi vizitat in functie de programul lui, pentru ca asa au hotarat parintii. Cum se poate face ca sa se evite procurile astea la iesirea din tara? Singura solutie este renuntarea la custodie din partea tatalui? - si aceasta solutie a fost discutata de parinti si acceptata, pentru a nu vatama interesul superior al copilului.[citeste in continuare...]

Reabilitare
[Adaugat: ]

La o condamnare de 7,5 ani din mai multe sentinte, cea mai mare de 5 ani, iar 7,5 rezultand cu sporuri, cat timp trebuie sa treaca pana pot face reabilitarea, fiind liber de 7 ani?[citeste in continuare...]

 
- Aspecte privind investirea instantei arbitrale in arbitrajul privind investitiile straine
 
 
- Consideratii privind caracterul abuziv al comportamentelor de afaceri
 

  Sanatate
Problemele de sanatate din timpul iernii
[Adaugat: 14-Ian-2013]

Zapada si sarbatorile de iarna sunt pentru multi un motiv de bucurie si voie buna. Din pacate insa sezonul rece aduce pe langa temperaturi scazute si o serie de probleme de sanatate mai mult sau mai putin serioase. Din punctul de vedere al statisticii demografice a fost demonstrat faptul ca iarna este mult mai periculoasa pentru organism decat vara, nu putine fiind cazurile de deces in acest sezon.

Aparatul respirator si inima sunt cele mai sensibile la scaderea temperaturii iar persoanele in varsta sau cei care se cunosc cu probleme cardio-respiratorii trebuie sa acorde o atentie deosebita organismului pe parcursul lunilor reci.

Hipotermia (scaderea temperaturii corpului sub 35 de grade Celsius) reprezinta o urgenta medicala care daca nu este tratata poate merge pana la deces. Persoanele care nu reusesc sa isi regleze rapid temperatura corpului in momentul in care vin in contact cu temperaturi scazute au un risc crescut de a ajunge la hipotermie. Printre cei ...[citeste in continuare...]

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

  • REGULAMENT din 12 decembrie 2012 de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea postului de director general al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" Bucuresti si pentru ocuparea posturilor de director de institut de medicina legala
    EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 37 din 16 ianuarie 2013 Clic aici!

 

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila
 

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe

Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.

 

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –

 

Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)

 

Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.

Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora.

Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile
incepand cu 1 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>


Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.Procedura in fata primei instante de judecata

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

 

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"

 

Beneficiati de:

expunerea noilor reglementari legislative structurate pe capitole; Detalii click aici >>>
comentarii ale specialistilor; Detalii click aici >>>
prezentare comparativa a noilor si vechilor prevederi legale; Detalii click aici >>>
cazuri practice; Detalii click aici >>>
exceptii procesuale; Detalii click aici >>>
hotarari judecatoresti; Detalii click aici >>>
cai de atac. Detalii click aici >>>

 

Atentie: Tirajul a fost limitat. Grabiti-va!
Nu numai ca va: economiseste timpul, energia si banii, dar va si ajuta sa:

* va familiarizati rapid cu noile cerinte legislative;

* gasiti usor si repede solutii favorabile cauzelor pe care le prezentati in instanta;

* capatati notorietate pentru profesionalismul cu care rezolvati cauzele clientilor dvs.


 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut: