E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Divizare SRL. Inventariere patrimoniu
[Adaugat: 15-Ian-2013]

O societate SRL cu doi asociati are activitate de constructii.

Societatea a inceput constructia unui hotel. Intrucit societatea nu doreste sa desfasoare activitatea de turism si constructii pe aceeasi societate a decis sa faca o divizare cu data de 31.12.2012 prin care sa transfere toate activele care nu au legatura cu activitatea de constructii, ci cu cea de turism pe o societate noua care va lua nastere la divizare si in care vor fi asociati doar cei doi asociati ai firmei de constructii.

Cu ocazia divizarii va trebui ca societatea existenta sa organizeze inventarierea patrimoniului si evaluarea activelor (terenuri, cladiri) . Pentru investitia in curs trebuie facuta o evaluare de catre un evaluator autorizat? Sau acest activ va fi transferat la valoarea inregistrata la 31.12.2012 in contul 231 "Investitii in curs"? Mentionez ca asociatii sunt de acord cu transferul la aceasta valoare si intrebarea este daca exista o obligatie expresa legata de aceasta ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Ponta: Medicii de familie vor beneficia de decontari de la CNAS
[Adaugat: 15-Ian-2013]

Medicii de familie si unitatile medicale care acorda asistenta ambulatorie vor beneficia de decontari de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a declarat marti premierul Victor Ponta, subliniind ca va sustine proiectul ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, privind sistarea finantarii spitalelor private din fondurile CNAS.

"Ideea este urmatoarea: finantarea din fonduri publice a furnizorilor privati de servicii de asistenta primara si ambulatorie, adica medicii de familie sunt toti privati si tot ce inseamna asistenta ambulatorie (...) absolut totul ramane decontat de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. In momentul in care spui ca nu se mai da nimic la privat este incorect", a spus Victor Ponta, la Realitatea TV, precizand ca o nota in acest sens va fi prezentata miercuri, in sedinta de guvern.

El a mai spus ca privatii care ofera asistenta medicala de urgenta vor beneficia de decontari pentru "tot ce inseamna primul ajutor si transportul ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Agentia Europeana SSM prezinta factorii care incurajeaza promovarea sanatatii la locul de munca
[Adaugat: 14-Ian-2013]

Factori care incurajeaza promovarea sanatatii la locul de munca:
studii ale literaturii de specialitate

Doua noi studii ale literaturii de specialitate realizate de EU-OSHA analizeaza factorii care ii motiveaza pe angajatori si pe lucratori sa desfasoare activitati de promovare a sanatatii la locul de munca (PSM) si sa participe la acestea.

Deoarece persoanele petrec o perioada semnificativa de timp la locul de munca, locul in care isi desfasoara activitatea poate reprezenta un context important pentru programele de promovare a sanatatii, cu beneficii pentru toti cei implicati – lucratori, intreprinderi si societate.

Cititi studiile literaturii de specialitate si rezumatele acestora:

>> Motivatia angajatorilor de a desfasura activitati PSM

>> Motivatia lucratorilor de a participa la PSM

>> Studii de caz

>> Mai multe informatii privind bunele practici in legatura cu promovarea sanatatii la locul de ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
CSM: Intalnire cu reprezentantii CE
[Adaugat: 15-Ian-2013]

Intalnirea de lucru a presedintelui CSM cu reprezentanti ai Secretariatului General al Comisiei Europene

Astazi, 15 ianuarie 2013, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Oana Andrea SCHMIDT-HANEALA, a avut, la Bruxelles, o intrevedere cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, domnul Michel SERVOZ, precum si cu reprezentanti ai Secretariatului General.

Intrevederea se inscrie in cadrul dialogului constant purtat de Consiliul Superior al Magistraturii cu experti ai Comisiei Europene, expresie fireasca a componentei „Cooperare” din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

S-au discutat recentele evolutii privind indeplinirea obiectivelor asumate de Romania in cadrul MCV, respectiv: consolidarea capacitatii institutionale a Consiliului Superior al Magistraturii; operationalizarea Inspectiei Judiciare ca institutie cu personalitate juridica proprie si independenta operationala; punerea in aplicare ...[citeste in continuare...]

Alege Ghidul Practic – 12 modalitati simple de anulare a amenzilor
– doar 99 de lei!
Reducere 47% in urmatoarele 48 de ore!

Va rugam sa completati astazi Formularul de Inregistrare
 

... click aici pentru Formularul de Inregistrare »
 

Atentie: Ghidul Practic este un ajutor indispensabil tuturor acelora care au de contestat un proces verbal de contraventie
 

Indiferent ca suntem soferi, manageri sau juristi – TREBUIE sa stim cum putem scapa de o amenda. PERFECT LEGAL, evident.


Mariana Campeanu si oficiali ai Comisiei Europene vor aborda solutii pentru reluarea platilor in cadrul POSDRU
[Adaugat: 15-Ian-2013]

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, se vor intalni miercuri, la Bruxelles, cu oficiali ai Comisiei Europene, pentru a discuta solutii in vederea reluarea platilor in cadrul Programului Operational 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii, remis luni

Potrivit documentului, 'discutiile vor viza atat noua abordare a Ministerului Fondurilor Europene cu privire la procesul de coordonare a absorbtiei fondurilor europene aferente perioadei de programare 2007-2013 si perioada de programare 2014-2020, precum si solutiile existente in vederea reluarii platilor aferente POSDRU'.

Ministri romani se vor intalni si cu reprezentantii Directiei generale 'Politica regionala si urbana' (DG REGIO), precum si cu reprezentanti ai Directiei generale 'Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune' (DG EMPL).

Vizita oficiala la ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Alipirea a doua imobile
[Adaugat: ]

Inteleg , din cele aratate la art.879 C.civ. , ca in cazul in care un imobil ipotecat se va alipi uniu imobil neipotecat, imobilul nou creat prin aceasta alipire va avea situatia juridica a terenului ipotecat . Adica , va fi notat si el in cartea funciara ca fiind ipotecat in favoarea creditorului .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acesta situatie .[citeste in continuare...]
  Sanatate
Sinuzita, o neplacere de sezon
[Adaugat: 14-Ian-2013]

Inflamatia sinusilor este o afectiune des intalnita cand este frig afara. Ignorata, aceasta manifestare se poate croniciza si devine dificil de tratat.
In jurul ochilor si nasului, oasele sunt captusite cu o membrane care “prelucreaza” aerul inspirit si are rolul de bariera impotriva microbilor ce pot patrunde in organism o data cu respiratia. Sinusurile sunt spatii goale, cavitatile localizate in aceste zone. Cand membrana sus-amintita se inflameaza, drenajul fluidului din sinus spre nas si gat este blocat.
Acel mucus se acumuleaza in sinusuri si e un teren propice pentru microbi.

Cum se manifesta

Respiratie ingreunata si o presiune resimtita in zona sinusurilor(in lateralele si deasupra nasului, pana la nivelul arcadelor) sunt primele semen. Infectia sinusurilor poate fi ocazionala, maifestandu-se cu precadere iarna, sau e de natura cronica. La instalarea sinuzitei cornice, contribuie:
• Racelile ...[citeste in continuare...]

 

In atentia tuturor practicienilor in drept: avocati, notari, juristi!

Stiti ce prevede acum Noul Cod de procedura civila in legatura cu

dobandirea dreptului de proprietate?Ghid practic pentru judecarea uzucapiunii dupa noile norme prevazute in Noul Cod civil si in NCPC


>>> detalii aici

Stimate practician ale dreptului,
 
Legea tocmai s-a schimbat! Procedura dobandirii dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii ridica acum probleme serioase prin actiunile intemeiate pe dispozitiile noului Cod civil si judecate conform noului Cod de procedura civila.

* Pentru a va usura sarcina..
* Pentru a va scurta cautarile...
* Pentru a va facilita intelegerea noului mod de aplicare a legii...


venim acum in sprijinul dvs. oferindu-va modele de acte indispensabile actiunilor specifice fiecarei etape, documente utile oricarui practician in drept pentru formarea unei imagini de ansamblu a modului de judecata.

Solutii pentru cele mai des initiate actiuni in materia dreptului proprietatii

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586