E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
Tableta ASUS
  Noutati Juridice
Model: Cerere de divort
[Adaugat: 28-Ian-2013]

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatii G.I. si G. A ambii cu domiciliul in ........ str. .......... nr. ...., ap. ..., sector ..., in contradictoriu cu PRIMARIA SECTORULUI ... – AUTORITATEA TUTELARA, formulam prezenta:

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:

• desfacerea casatoriei inregistrata in Registrul de Stare Civila al Primariei sector ....la nr. ......., prin acordul nostru al partilor.
• revenirea sotiei la numele purtat anterior casatoriei si anume ..........
• exercitarea autoritatii parintesti asupra minorilor A.-M., nascuta la data de....... si P.R. nascut la data de................., de catre mama; ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>
Cererea de partaj a creditorului unuia dintre coproprietari -model cerere ... detalii aici
Partajul voluntar si tranzactia - model de act de partaj voluntar si model tranzactie

Tot aici gasiti, la fiecare capitol in parte, modele de acte importante:

actiuni de partaj
cereri
contracte
acte de partaj
tranzactii


Comandati acum exemplarul dvs.! Va ofera sprijinul permanent in rezolvarea tuturor situatiilor ivite in derularea procedurilor de partaj. Solutionati rapid, perfect legal si avantajos pentru clientul dvs.!


Proiect: Se modifica procesul privind extradarea si mandatul european de arestare
[Adaugat: 28-Ian-2013]

Evolutia permanenta a legislatiei adoptate la nivelul Uniunii Europene in domeniul cooperarii judiciare in materie penala, precum si constatarea de catre judecatori, procurori, politisti si reprezentantii directiei de specialitate a Ministerului Justitiei, a existentei, la nivelul Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, a unor reglementari perfectibile au condus la elaborarea prezentului proiect de lege.

Din perspectiva legislatiei Uniunii Europene proiectul de lege asigura transpunerea, in dreptul intern, a patru Decizii - cadru. Este vorba despre:

1. Decizia - cadru 2009/948/JAI a Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind prevenirea si solutionarea conflictelor referitoare la exercitarea competentei in cadrul procedurilor penale, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr. 328/42 din 15.12.2009

2. Decizia-cadru 2008/909/JAI a Consiliului din 27 noiembrie 2008 privind aplicarea principiului ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 1 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 1 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Legislatia muncii
Ministerul Muncii: Dezbatere privind piata de munca
[Adaugat: 28-Ian-2013]
de Mihaela Pascu

Va aducem la cunostinta ca ministrul muncii, Mariana Campeanu, s-a intalnit in data de 23 ianuarie 2013 cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

In cadrul acestei intalniri au fost avute in vedere mai multe aspecte de actualitate care necesita imbunatatiri si care implica, asadar, noi procese care vor trebui implementate in urma acordurilor comune ale organizatiilor care au luat parte la intalnire.

Astfel, principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii:

1. prezentarea situatiei actuale a pietei fortei de munca si discutarea urmatorilor pasi in vederea modificarii legislatiei in domeniu;

2. situatia si etapele urmatoare ale Planului National de locuri de munca, precum si propunerile legislative;

3. modalitati de stimulare a crearii de locuri de munca;

4. furnizarea de asistenta specifica grupurilor vulnerabile, in cadrul punerii in aplicare ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Noutati Juridice
Regulile de disciplina se stabilesc in regulementul intern. Sanctionarea disciplinara
[Adaugat: 28-Ian-2013]

Ca agentie de munca temporara avem un nr. de angajati care se afla la dispozitia unui utilizator din alta tara. Angajatii au primit cazare in locuinte inchiriate de agentie si transport la locul de munca cu masinile agentiei. O parte din acesti angajati nu pastreaza curatenia, nu respecta intimitatea colegilor si linistea in locuinte.

De asemenea, se folosesc de masinile agentiei mai mult decat ar trebui si chiar au produs pagube in interiorul acestora. Cum si in ce tip de document am putea introduce un set de reguli, obligatii si raspunderili in ceea ce priveste folosirea locuintei de serviciu, a masinii de serviciu si a comportamentului fata de colegi in aceste spatii? Cum pot fi sanctionati angajatii care nu respecta aceste reguli?

Raspuns: Reguli precum disciplina muncii in unitate, drepturile si obligatiile salariatilor, procedura disciplinara pot fi stabilite de angajator in regulamentul intern.

Astfel, regulamentul intern este un act juridic al ...[citeste in continuare...]

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
...Comanda ACUM >>
Schimbarea locului de munca al debitorului poprit. Poprirea ramane in fiinta la noul angajator
[Adaugat: 28-Ian-2013]

In cazul in care un nou angajat ne prezinta o hotarare de divort din care reiese ca este obligat sa plateasca pensie alimentara pentru copilul rezultat din casatoria incheiata, dar aceea hotarare judecatoreasca a fost emisa si poarta numele fostului angajator, care sunt conditiile in care noi putem da curs solicitarii, ce alte documente trebuie sa mai solicitam si daca suntem obligati in fata legii sa dam curs cererii angajatului daca hotararea judecatoreasca nu a fost emis pe numele firmei noastre.

Raspuns: Din situatia prezentata intelegem ca salariatul a solicitat retinerea sumei datorate aducand de bunavoie la cunostinta actualului angajator hotararea judecatoreasca prin care s-a dispus in sarcina salariatului obligatia de plata a pensiei intretinere si in sarcina fostului angajator ca tert poprit plata sumei retinute din drepturile salariale ale debitorului poprit catre creditorul popritor.
In ceea ce priveste conditiile retinerii sumei datorate de salariat cu titlu de ...[citeste in continuare...]

 
Solutii pentru cele mai sensibile probleme privind fiscalitatea institutiilor publice!
 
 

  Club Juridic
Obligatia de radiere autoturism
[Adaugat: ]

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema .
In anul 2011 , am cumparat un autoturism de la o persoana fizica , de la care am primit si o procura in vederea radierii autoturismului de pe numele respectivei persoane , lucru pe care nu l-am facut.
In aceasi zi , am vandut mai departe acest autoturism catre o alta persoana , incheind un contract de vanzare cumparare . I-am dat toate actele autoturismului acestei persoane . Acesta a pierdut actele si nu a mai putut face radierea .
Acum cel de la care am cumparat autoturismul in 2011 , a depus o cerere la instanta pentru constatarea valabilitatii contractului de vanzare cumparare in vederea radierii autoturismului , in care eu sunt citat ca parat .
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ?
Subliniez faptul ca eu am vandut inaceasi zi autoturismul si respectivul a pierdut actele . Ce mi se poate intampla ?[citeste in continuare...]
Cesiune fara notificare
[Adaugat: ]

Cesiunea de contract bancar fara notificarea debitorului cedat decit dupa 5 luni de la cesiune il obliga pe acesta din urma la plata catre cel care a preluat contractul de credit? Acesta solicita plata intregului credit luat pe termen de 30 de ani in 2 saptamini.[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 54.50 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Nutritie
Alimentatia pentru un sistem osos sanatos
[Adaugat: 28-Ian-2013]

Indiferent de varsta trebuie sa fim preocupati de sanatatea sistemului osos, cu atat mai mult cu cat cazurile de osteoporoza sunt din ce in ce mai frecvente. Demineralizarea osoasa este o problema majora de sanatate care apare mai frecvent la femei si care, daca este neglijata din punct de vedere terapeutic, poate duce la complicatii severe.

Persoanele care se confrunta cu aceasta boala au un risc mult mai mare de a face fracturi, datorita fragilitatii osoase, in contextul unor accidente nesemnificative. Cu alte cuvinte la cel mai mic impact, care la o persoana cu un sistem osos integru nu ar avea nici un efect, osul fragil se rupe iar procesul de vindecare si consolidare este anevoios si intarziat.

De cele mai multe ori este mult mai usor sa prevenim decat sa tratam. Acelasi lucru se poate spune si despre preventia ...[citeste in continuare...]

 

Cum sa rezolvati corect si rapid orice problema privind obligatiile, sa intocmiti sau sa modificati contractele
potrivit cerintelor noului Cod Civil in vigoare de la 1 octombrie 2011

127 exemple practice pentru situatiile in care se incheie, modifica sau executa contracte, in conformitate cu noile reglementari aduse de Codul civil + modele de contracte


Partea I: Obligatii

    Contracte nenumite
    Actul juridic unilateral
    Faptul juridic licit
    - gestiunea de afaceri
    - plata nedatorata Detalii aici...
    - imbogatirea fara justa cauza
    Raspunderea delictuala
    - raspunderea pentru fapta proprie
    - raspunderea pentru fapta altuia
    - raspunderea pentru prejudiciul cauzat de animale sau lucruri

Partea a II-a: Contracte civile

    Contractul de vanzare
    - vanzarea bunurilor imobile
    - vanzarea mostenirii
    - vanzarea cu plata pretului in rate si rezerva proprietatii
    - vanzarea cu optiune de rascumparare 
Detalii aici...
    Contractul de schimb
    Contractul de donatie
    Contractul de locatiune
    - inchirierea locuintelor
    - arendarea
    Contractul de renta viagera
    Contractul de intretinere

Partea a III-a: Contracte comerciale

    Contractul de furnizare
    Contractul de report
    Contractul de antrepriza pentru lucrari de constructii
    Contractul de mandat
    - mandatul cu reprezentare
    - mandatul fara reprezentare
    Contractul de comision
    Contractul de consignatie
    Contractul de expeditie
    Contractul de societate
    - societatea simpla 
Detalii aici...
    - asocierea in participatie
    Contractul de transport
    - transportul de bunuri
    - transportul de persoane si bagaje
    Contractul de agentie
 
Click aici pentru detalii...

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586