E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
TOMBOLA RS

….click AICI pentru a vedea Integral MEGA TOMBOLA RS  pentru Juristi  >>
 
  Noutati Juridice
Hotarare UNBR: Abateri disciplinare
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Consiliul Uniunii Hotararea nr. 650 15 decembrie 2012

In conformitate cu dispozitiile art. 66 lit. r) din Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata,

Tinand cont de concluziile proceselor verbale de control prezentate de Casa de Asigurari a Avocatilor (C.A.A.), in sedinta Comisiei Permanente din 17 – 18 noiembrie 2012,

Constatand existenta unor dificultati de ordin financiar la unele din filialele C.A.A., determinate de cuantumul scazut al contributiilor la sistemul C.A.A., si de intarzierile la incasare ale acestora,

Luand act de propunerile formulate de membrii Comisiei Permanente privind necesitatea luarii unor masuri de disciplinare a incasarii contributiilor la sistemul C.A.A. si de verificare a corectitudinii declaratiilor in temeiul carora aceste contributii se incaseaza,

Consiliul U.N.B.R., intrunit in sedinta din data de 15 decembrie 2012,

HOTARASTE:
Art. 1. - (1) Avocatii ale ...[citeste in continuare...]
Posibilitatea de a angaja un strain in baza unei conventii civile
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Pot angaja un strain prin convetie civila? Care sunt conditiile si tratamentul fiscal? Angajatii sunt din Senegal si Camerun.

Raspuns: Conform art. 7 alin. (1) pct. 2 din Codul fiscal , in intelesul prezentului cod, activitatea dependenta reprezinta orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare. In speta intelegem ca doriti sa angajati cetateni straini ceea ce inseamna ca activitatea acestora este dependenta.
In aceste conditii, trebuie sa incheiati cu cetatenii straini contracte individuale de munca dupa obtinerea autorizatiei de munca intrucat activitatea dependenta nu poate fi desfasurata in baza unei conventii civile.

Mai mult, in baza unei conventii civile pot fi prestate activitati, ocazionale, pur intamplatoare. Or, o relatie de angajare nu este caracterizata de intamplare sau ocazionalitate.

Astfel, strainii pot fi incadrati in munca in conditiile stabilite de OUG 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Inspectia Muncii. Reinnoire avize de incadrare a locurilor de munca in conditii periculoase
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Intrebare:
Unde trebuie depuse documentele pentru reinnoirea avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite ce se acorda conform H.G. nr. 1.274 din 18 decembrie 2012? La Inspectia Muncii - Bucuresti, sau la Inspectoratele teritoriale de munca?

Raspuns:
Conform art. I din H.G. nr 1.274/2012 pentru modificarea si completarea H.G. nr. 246/2007 privind metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, incepand cu data de 1 ianuarie 2013, reinnoirea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite se acorda de catre Inspectia Muncii.

Prin urmare, documentele pentru reinnoirea avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, valabile pana la data de 31 decembrie 2012 inclusiv, vor fi depuse la Inspectia Muncii, si nu la inspectoratul teritorial de munca, asa cum se proceda pana la data modificarilor introduse de H.G. nr. 1.274/2012.

Documentele pot fi ...[citeste in continuare...]

 
Solutii pentru cele mai sensibile probleme privind fiscalitatea institutiilor publice!
 
 

  Noutati Juridice
Avizul Comisiei: Se modifica statutul parlamentarilor
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Comisia de specialitate a dat raport pe proiectul de modificare a statutului parlamentarilor

Comisia permanenta pentru statutul deputatilor si senatorilor a adoptat, luni seara, raport cu amendamente la proiectul de modificare a statutului parlamentarilor, a anuntat presedintele comisiei, deputatul PSD Gabriel Petru Vlase.

Social-democratul a mentionat ca  ....[citeste in continuare...]

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
...Comanda ACUM >>
Victor Ponta vrea sa clarifice in CSM modificarile la statutul procurorilor
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Premierul Victor Ponta a declarat ca va transmite marti membrilor CSM sa nu politizeze disputa dintre membrii Consiliului, ca USL si ministrul Justitiei nu se implica in procesul de revocare a unor membri, iar statutul procurorului trebuie clarificat in Constitutie.

Victor Ponta a anuntat la Antena 3 ca a fost invitat sa participe marti la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, in contextul discutiilor privind modificarile preconizate a fi aduse statutului procurorului. 'O sa merg maine acolo si o sa spun inca o data: nu lasati pe nimeni, presa, partide de opozitie, comentatori, sa politizeze ceea ce in acest moment este o disputa intre membrii CSM.

In al doilea rand, sa spun inca o data, sa se auda pana la Bruxelles, ideea ca Mona Pivniceru si USL, putem strange noi judecatorii de la toate curtile de apel, care voteaza revocarea unor membri, este o prostie. Si in al treilea rand, sa spun: stimati magistrati, daca apar probleme, iata privind statutul, haideti ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 

  Club Juridic
cetatenie germana sau dubla cetatenie..?
[Adaugat: ]

buna ziua! am urmatorul articol din legea cetateniei 21/1991:
Art. 5
(1) Copiii nascuti pe teritoriul Romaniei, din parinti cetateni romani, sunt cetateni romani.
(2) Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:
a) s-au nascut pe teritoriul statului roman, chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;
b) s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.
(3) Copilul gasit pe teritoriul statului roman este considerat cetatean roman, pana la proba contrarie, daca niciunul dintre parinti nu este cunoscut.
si urmatoarea speta: doi soti pleaca la studii in Germania, se intorc in Romania dupa 17 ani cu un baieitel de 4 ani. cei doi sustin ca baietelul are DOAR cetatenie germana pentru ca s-a nascut acolo si nu au cerut-o si pe romana/ca statul nu le-a permis o alta cetateniei din moment ce au stat mai bine de 15 ani acolo (argumentele mamei). copilul merge anual in Germania pt analize si pt ale proceduri ce tin de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Tratamente naturiste
Rosul in gat trece cu musetel si cu salvie
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Durerile de gat cauzate in cele mai multe cazuri de amigdalita, se pot calma, cu infuzii cataplasme si cu decocturi din musetel sau din salvie. Poti face si inhalatii, care dau rezultate imediat.

Durerile la inghitit, senzatia de usturime in gat, febra si frisoanele sunt doar cateva din simptomele amigdalitei. Din „medicamentele” naturii, remediile din musetel si salvie, administrate singure sau in paralel cu medicamentele alopate, ajuta la reducerea durerii de gat. Iata cum le poti prepara pentru efecte maxime.

MUSETELUL
Datorita mucilagiilor (substante cleioase din celulele pantei) din florile musetelului, preparate au actiune emolianta si expetoranta, calmeaza durerile produse de amigdalita si fluidifica secretiile bronsice.
Pentru a trata usturimea din gat este recomandata o infuzie de 3-4 linguri de planta la jumatate de litru de apa clocotita. Lasa vasul acoperit 10-15 min. Dupa care filtreaza infuzia si fa gargara cu ea de trei ori pe ...[citeste in continuare...]Cum sa rezolvati corect si rapid orice problema privind obligatiile, sa intocmiti sau sa modificati contractele
potrivit cerintelor noului Cod Civil in vigoare de la 1 octombrie 2011

127 exemple practice pentru situatiile in care se incheie, modifica sau executa contracte, in conformitate cu noile reglementari aduse de Codul civil + modele de contracte


Partea I: Obligatii

    Contracte nenumite
    Actul juridic unilateral
    Faptul juridic licit
    - gestiunea de afaceri
    - plata nedatorata Detalii aici...
    - imbogatirea fara justa cauza
    Raspunderea delictuala
    - raspunderea pentru fapta proprie
    - raspunderea pentru fapta altuia
    - raspunderea pentru prejudiciul cauzat de animale sau lucruri

Partea a II-a: Contracte civile

    Contractul de vanzare
    - vanzarea bunurilor imobile
    - vanzarea mostenirii
    - vanzarea cu plata pretului in rate si rezerva proprietatii
    - vanzarea cu optiune de rascumparare 
Detalii aici...
    Contractul de schimb
    Contractul de donatie
    Contractul de locatiune
    - inchirierea locuintelor
    - arendarea
    Contractul de renta viagera
    Contractul de intretinere

Partea a III-a: Contracte comerciale

    Contractul de furnizare
    Contractul de report
    Contractul de antrepriza pentru lucrari de constructii
    Contractul de mandat
    - mandatul cu reprezentare
    - mandatul fara reprezentare
    Contractul de comision
    Contractul de consignatie
    Contractul de expeditie
    Contractul de societate
    - societatea simpla 
Detalii aici...
    - asocierea in participatie
    Contractul de transport
    - transportul de bunuri
    - transportul de persoane si bagaje
    Contractul de agentie
 
Click aici pentru detalii...

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586