E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Modificarea circumscriptiilor judecatoriilor si parchetelor de pe langa judecatorii
[Adaugat: 22-Ian-2013]

Hotarare pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 337/1993 pentru stabilirea circumscriptiilor judecatoriilor si parchetelor de pe langa judecatorii

In temeiul art. 38 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare:

Articol unic - Anexa la Hotararea Guvernului nr. 337/1993 pentru stabilirea circumscriptiilor judecatoriilor si parchetelor de pe langa judecatorii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 188 din 6 august 1993, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:... .[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Consiliul Concurentiei: Concentrare economica aprobata
[Adaugat: 22-Ian-2013]

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea CTE Iernut de catre SNGN ROMGAZ SA

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica ce se va realiza prin preluarea de catre SNGN Romgaz a Centralei Termoelectrice Iernut (CTE Iernut) de la SC Electrocentrale Bucuresti SA - Sucursala Electroctrocentrale Mures.

Impreuna cu CTE Iernut, SNGN Romgaz SA va prelua si elementele aflate in stransa interdependenta cu aceasta: salariati, contracte, active circulante.

Transferul dreptului de proprietate asupra  ...[citeste in continuare...]
Mesajul Premierului: Procurorii trebuie sa fie magistrati
[Adaugat: 22-Ian-2013]

Victor Ponta, premierul Romaniei, "am spus in fata membrilor CSM din cadrul sectiei de procurori - am spus-o si in interior, o spun si dvs. - ca guvernul si tot ceea ce reprezint din punct de vedere politic nu dorim, nu ne-am implicat, nu ne vom implica in niciun fel. Judecatorii si procurorii sunt singurii care-si aleg membrii CSM, care si-i revoca, care isi voteaza structurile de conducere si orice incercare a altor oameni politici care spun ca vor sa apere independenta... Judecatorii si procurorii stiu sa se lupte singuri pentru independenta lor si nici un om politic care zice ca vrea sa ii ajute, de fapt nu vrea sa-i ajute.

Eu am venit sa spun un singur lucru: guvernul si, sigur, vorbesc si in calitate de lider politic, nu ne implicam in niciun fel, nici nu vrem sa-i ajutam, nici nu vrem sa-i incurcam, stiu ei mai bine ce au de facut si sunt responsabili in fata propriilor colegi, judecatori si procurori, de ceea ce au de facut in calitate de membri ai CSM. Acesta a fost ...[citeste in continuare...]

Alege Ghidul Practic – 12 modalitati simple de anulare a amenzilor
– doar 99 de lei!
Reducere 47% in urmatoarele 48 de ore!

Va rugam sa completati astazi Formularul de Inregistrare
 

... click aici pentru Formularul de Inregistrare »
 

Atentie: Ghidul Practic este un ajutor indispensabil tuturor acelora care au de contestat un proces verbal de contraventie
 

Indiferent ca suntem soferi, manageri sau juristi – TREBUIE sa stim cum putem scapa de o amenda. PERFECT LEGAL, evident.


  Legislatia muncii
Care este diferenta intre avizele si autorizatiile de protectie civila
[Adaugat: 21-Ian-2013]

Avizele de protectie civila sunt actele emise, in baza legii, de catre inspectoratele judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor adoptate in documentatiile tehnice ale lucrarilor de constructii pentru realizarea adaposturilor de protectie civila sau punctelor de comandã.

Avizele de protectie civila se emit cand sunt solicitate prin certificatele de urbanism in vederea emiterii autorizatiilor de construire, pentru categoriile de constructii si amenajari pentru care este obligatorie realizarea adaposturilor de protectie civila.

Autorizatiile de protectie civila sunt actele emise, in baza legii, de catre inspectoratele judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, prin care se certifica, in urma verificarii documentelor si in teren, realizarea adaposturilor de protectie civila, conform reglementarilor ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
contract de donatie

Poate fi revocat un act de donatie al unui imobil , incheiat inainte de inceperea executarii silite al unui credit bancar de nevoi personale ?[citeste in continuare...]

Radierea notarii sechestrului asigurator

Buna ziua ,
In cadrul procesului civil s-a cerut si admis de catre instanta instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului debitorului . In urma procedurii de executare silita , debitorul a achitat in intregime suma datorata .
Acum acesta doreste sa vanda imobilul respectiv , insa nu poate face acest lucru deoarece ii apare in extrasul de carte funciara notarea sechestrului mai sus amintit .
Ce se poate face in acest caz ? Debitul a fost achitat , Cine trebuia sa ceara ridicarea sechestrului asigurator ? Nu cumva executorul judecatoresc trebuia sa faca o adresa la biroul de carte funciara pentru ridicarea sechestrului , dupa ce a primit plata debitului ?
Astept cu interes raspunsul dv.[citeste in continuare...]


blocarea conturilor

Am facut o contestatie la executare silita la un titlu executoriu privind drepturi salariale neacordate. Instanta mi-a respins contestatia si am facut recurs. In aceasta perioada, pana la pronuntarea recursului , poate executorul sa ceara blocarea conturilor unitatii?[citeste in continuare...]
  Medicamente
Efectul periculos al consumului regulat de aspirina
[Adaugat: 22-Ian-2013]

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Sydney, persoanele care se trateaza frecvent cu aspirina sunt de doua ori mai predispuse la degenerescenta maculara.
La studiu au participat 2.389 de persoane, cu varste de aproximativ 60 de ani, ei fiind monitorizati timp de 15 ani.

La finalul cercetarii, specialistii au observat ca 9,3% din persoanele care luau aspirina au dezvoltat degenerescenta maculara, comparativ cu doar 3,7% in randul celor care nu se tratau regulat cu aspirina.

Degenerescenta maculara este o afectiune oftalmologica care poate duce la pierderea vederii. Mai exact, in timp, se deterioreaza macula, o componenta importanta a retinei, ceea ce se traduce ca o pata in mijlocul campului vizual.

Exista doua forme de degenerescenta maculara (uscata si umeda). Ambele forme afecteaza doar un singur ochi, dar daca boala apare la un ochi, in cele din urma va aparea si la celalalt.
Degenerescenta maculara umeda este mai putin frecventa; reprezinta stagiul ...[citeste in continuare...]

In atentia tuturor practicienilor in drept: avocati, notari, juristi!

Stiti ce prevede acum Noul Cod de procedura civila in legatura cu

dobandirea dreptului de proprietate?Ghid practic pentru judecarea uzucapiunii dupa noile norme prevazute in Noul Cod civil si in NCPC


>>> detalii aici

Stimate practician ale dreptului,
 
Legea tocmai s-a schimbat! Procedura dobandirii dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii ridica acum probleme serioase prin actiunile intemeiate pe dispozitiile noului Cod civil si judecate conform noului Cod de procedura civila.

* Pentru a va usura sarcina..
* Pentru a va scurta cautarile...
* Pentru a va facilita intelegerea noului mod de aplicare a legii...


venim acum in sprijinul dvs. oferindu-va modele de acte indispensabile actiunilor specifice fiecarei etape, documente utile oricarui practician in drept pentru formarea unei imagini de ansamblu a modului de judecata.

Solutii pentru cele mai des initiate actiuni in materia dreptului proprietatii

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586