E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
TOMBOLA RS

….click AICI pentru a vedea Integral MEGA TOMBOLA RS  pentru Juristi  >>
  Noutati Juridice
Ministrul Justitiei se intalneste cu procurorii
[Adaugat: 23-Ian-2013]

Ministrul Justitiei va participa vineri, 25 ianuarie 2013, la Alba-Iulia, la o intalnire cu procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel Alba-Iulia, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara,Targu-Mures si cu prim-procurorii parchetelor de pe langa tribunalele din raza acestor curti.

Intalnirea are ca scop consultarea conducerii parchetelor in legatura cu resursele finaciare, materiale si umane necesare pentru implementarea noilor Coduri penal si de procedura penala.

Demersul ministrului Justitiei priveste  ...[citeste in continuare...]
Grad de indatorare, imprumut cu termen de rambursare sub un an
[Adaugat: 23-Ian-2013]

Societatea X are 2 asociati A si B. De la asociatul A - persoana fizica, societatea a obtinut imprumuturi in lei in anul 2011, fara dobanda, pe o perioada sub 1 an, reinnoite anual. De la asociatul B - persoana juridica, societatea a obtinut in septembrie 2012 un imprumut in lei sub 1 an cu o dobanda de 5,25%an. La calculul gradului de indatorare pt anul 2012, in vededera determinarii deductibilitatii cheltuielilor cu dobanda, se iau in calcul imprumuturile fara dobanda acordate de asociatul A?

Raspuns: Potrivit prevederilor art. 23 alin. (1) din Codul fiscal , cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductibile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de indatorare a capitalului se determina ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la inceputul anului si sfarsitul perioadei pentru care se determina impozitul pe profit.

Prin capital imprumutat se ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Legislatia muncii
Conventii civile. Protectia muncii
[Adaugat: 21-Ian-2013]

In cazul unor contracte de colaborare - conventii civile este obligatoriu a se intocmii si protectia muncii si medicina muncii ?

Raspuns:
Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca are ca scop instituirea de masuri privind promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor (art. 1 alin. (1)).

Aceasta lege stabileste principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, eliminarea factorilor de risc si accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrata potrivit legii, instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor, precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii (art. 1 alin. (2) Legea 319/2006 .

Iar, potrivit art. 3 alin.(1) din Legea 319/2006 , acest act normativ se aplica in toate sectoarele de activitate, atat publice, cat si private

Totodata, prin lucrator in intelesul Legii 319/2006 se intelege ...[citeste in continuare...]

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
...Comanda ACUM >>
  Club Juridic
Ce inseamna "o luna"?
[Adaugat: ]

"Sesiz?rile adresate comisiei se depun, in scris, in cel mult o luna de la savarsirea faptei considerate ca fiind abatere".

In practica juridica, "o luna" inseamna 31 de zile, sa zicem ca fara prima si ultima cand ar expira termenul de sesizare, deci 33 de zile sau 32-33 de zile lucratoare?

De exemplu, cum se calculeaza in cazul proceselor verbale pentru o amenda contraventionala (si acolo tot "o luna" este termenul prevazut de lege de comunicare).

Multumesc[citeste in continuare...]

consilier juridic - functie de executie sau de conducere?
[Adaugat: ]

buna ziua! spuneti-mi va rog daca un consilier juridic are functie de conducere sau de executie, iar in acest caz care este perioada legala de preaviz din cim..?[citeste in continuare...]
reglementari favorabile pt angajator- consilier debutant
[Adaugat: ]

buna ziua 1imi puteti spune, va rog la c se refera urmat. art:
Art. 18.
Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici debutanti, beneficiaza de reglementarile financiare favorabile prevazute de lege.
Despre ce reglementari favorabile este vb...?si in c norma le-as putea identifica? multumesc..![citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
5 motive ca sa te trezesti mai devreme
[Adaugat: 18-Ian-2013]

Timp mai mult pentru sanatatea ta. Daca te trezesti mai devreme cu cel putin 30 de minute fata de ora ta obisnuita, vei avea timp suficient ca sa te ingrijesti cum trebuie si sa mananci un mic dejun sanatos. Probleme precum mancatul pe fuga sau sarirea peste micul dejun, ingrijirea necorespunzatoare a tenului, neaplicarea machiajului potrivit, imbracatul in graba nu vor mai exista, pentru ca vei avea minute pretioase in plus ca sa le faci pe toate. Si stim cat de importanta este rutina trezirii si micul dejun pentru a te simti plina de energie pe tot parcursul zilei.

Timp mai mult pentru o stare de spirit extraordinara. Daca te trezesti cu 30 de minute mai devreme vei avea suficient timp sa iti setezi o stare de spirit perfecta pentru ziua care tocmai incepe. In loc sa iti ocupi gandurile cu probleme nerezolvate toata ziua, vei avea timp pentru introspectie dimineata. Simplul fapt ca vei avea ceva mai mult timp sa te gandesti, sa intelegi sau sa acorzi atentie anumitor probleme ...[citeste in continuare...]

 

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialistiPret special 54.50 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586