E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Cercetare disciplinara: Suspendare CIM si radiere sanctiuni
[Adaugat: 04-Feb-2013]

V-ati inscris deja la Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>

Un salariat trebuie convocat la sedinta Comisiei de cercetare disciplinara prealabila, dar intre timp intra in concediu medical pana la data de 31 ianuarie, apoi adreseaza o cerere angajatorului in care solicita suspendarea CIM pentru concediu pentru cresterea copilului, incepand cu 30 ianuarie.

Ce poate face comisia de cercetare in acesta situatie? mai poate trimite convocarea? Cat timp se poate suspenda cercetarea disciplinara daca salariatul ramane in concediu peste 12 luni?

Respectivul a mai avut o sanctiune in noiembrie 2012. Daca nu putem finaliza cercetarea pentru noua abatere mai poate opera radierea sanctiunii anterioare?

Raspuns: Contractul individual de munca se suspenda de drept in cazul concediului pentru incapacitate temporara de munca in baza art. 50 lit. b) din Codul muncii , republicat.
Totodata, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in cazul concediului pentru cresterea copilului in temeiul art. 51 ...[citeste in continuare...]
Medierea vazuta de MJ

Precizari privind aspectele de mediere cuprinse in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.4/2013 pentru modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.4/2013 a fost stabilita data de 15 februarie pentru intrarea in vigoare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedura civila. Pe langa stabilirea acestei date, au fost reglementate si o serie de alte masuri, inclusiv in domeniul medierii.

In ceea ce priveste participarea la sedinta de informare obligatorie cu privire la avantajele medierii, ordonanta de urgenta mentionata stabileste ca, in materie civila, aceasta dispozitie urmeaza sa intre in vigoare odata cu noul Cod de procedura civila, adica la 15 februarie 2013.
In mod similar prorogarii pana la data intrarii in vigoare a noului Cod ...[citeste in continuare...]

V-ati inscris deja la Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>
 

  Legislatia muncii
Semnalizarea de securitate si sanatate la locul de munca - Ghid util
[Adaugat: 04-Feb-2013]

V-ati inscris deja la Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>

Atunci cand nu puteti evita sau reduce riscurile profesionale prin mijloace tehnice de protectie colectiva sau prin masuri de organizare a muncii, aveti obligatia legala de a asigura semnalizarea de securitate si sanatate la locul de munca. Pentru a alege in mod adecvat tipul de semnalizare ce va fi folosit, trebuie sa realizati mai intai evaluarea riscurilor profesionale.

Ce modalitati de semnalizare exista?

1) Semnalizari permanente atunci cand:

- se refera la o interdictie, un avertisment sau o obligatie,
- sunt localizate si identificate mijloace de salvare sau prim ajutor,
- sunt localizate si identificate materialele si echipamentele de prevenire si stingere a incendiilor,
- sunt folosite pentru recipiente in care sunt depozitate substante sau preparate periculoase sau pentru conducte care transporta acest tip de substante sau preparate,
- sunt folosite pentru locuri in care exista risc de coliziune cu obstacole si de cadere ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Noutati Juridice
Scoala de vara Cambridge
[Adaugat: 04-Feb-2013]

Anunt din partea Universitatii din Cambridge referitor la cursurile ?colii de vara asupra procedurilor judiciare engleze, care se vor desfasura in perioada 8 iulie – 2 august 2013.

Cursurile se vor concentra asupra aspectelor din sistemul legal si judiciar englez si sunt dedicate [citeste in continuare...]

V-ati inscris deja la Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
 
...Comanda ACUM >>
UNJR: Atentie la rapoartele de tara
[Adaugat: 04-Feb-2013]

V-ati inscris deja la Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) considera ca folosirea rapoartelor de tara in batalia politica este inadmisibila, potrivit unui comunicat al UNJR transmis luni.

"Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) este un instrument agreat de Romania de la data aderarii la UE, instrument care, de-a lungul timpului, si-a dovedit utilitatea in sprijinirea reformei in sistemul judiciar, precum si in denuntarea oricaror forme de presiune asupra justitiei.

Dincolo de acest aspect tehnic, MCV este si un barometru al modului in care respectarea de catre Romania a unor valori si standarde europene este perceputa la Bruxelles. Sub acest aspect, UNJR constata ca dupa cinci ani respectarea independentei justitiei de catre clasa politica din Romania este din nou pusa sub semnul indoielii. Acest lucru este de o gravitate exceptionala. Mult mai grav insa este modul in care clasa politica a inteles acest semnal. UNJR subliniaza inca o data ca este inadmisibila folosirea ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
cerere instanta

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un dosar pe rol la data de 21 februarie 2013 se judeca dupa noul cod de procedura civila? Va multumesc![citeste in continuare...]

V-ati inscris deja la
Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>

Plangere - executor judecatoresc

Buna ziua.
Anul trecut am trimis catre Corpul de Control al Ministrului Justitiei o plangere impotriva unui executor judecatoresc,la sfarsitul lunii octombrie 2012 am primit un email de la un inspector din cadru C.C.M in care mi s-a comunicat nr de inregistrare al petitiei si mi s-a adus la cunostinta ca petitia face obiectul unor verificari efectuate de catre inspectorii din cadrul Corpului de Control al Ministrului Justitiei si dupa finalizarea verificarilor imi vor fi comunicate concluziile .

Nu am primit pana acum nici un raspuns la acesta petitie,am trimis mai multe e-mailuri in care am solicitat un raspuns la acesta petitie insa nu am primit raspuns la aceste e-mailuri.
Va rog sa imi spuneti unde ma pot adresa pentru a primi un raspuns,termenul de solutionare a petitiei a fost depasit . Multumesc. [citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Sanatate
Dieta fara carbohidrati nu este o optiune
[Adaugat: 03-Feb-2013]

V-ati inscris deja la Tombola Rentrop&Straton? Grabiti-va, mai sunt cateva zile! ...click aici >>

Dietele cu zero carbohidrati au fost foarte greu de tinut pentru o perioada lunga de timp. Dietele cu putini carbohidrati functioneaza pentru ca rducererea acestora inseamna automat reducerea caloriilor si evident pierderea in greutate.

“Cand iei carbohidratii din dieta zilnica, e ca si cum i-ai lua apa unui om care merge prin desert”, spune Judith Wurtman, cercetator la MIT (Massachusetts Institute of Technology), care studiaza de peste 20 de ani relatia dintre mancare si psihic. Ea ne avertizeaza asupra faptului ca in lipsa carbohidratilor ne vom potoli poftele prin grasimi. Asadar, nu vorbim de o optiune buna nici pentru silueta, nici pentru sanatate.
Astfel tot mai multii oameni au inteles in ultima vreme ca painea nu este neparat un lucru rau. Un bun exemplu sunt brutariile artizanale cu vanzari tot mai mari in ultimii ani.

Daca doriti sa reintroduceti painea in alimentatia dumneavoastra, iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti ...[citeste in continuare...]

 
- Aspecte privind investirea instantei arbitrale in arbitrajul privind investitiile straine
 
 
- Consideratii privind caracterul abuziv al comportamentelor de afaceri
 

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

  • DECIZIE nr. 1.064 din 11 decembrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 330^7 alin. 4 din Codul de procedura civila
    EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 70 din 1 februarie 2013 Clic aici!
  • DECIZIE nr. 1.056 din 11 decembrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 403 alin. 1 din Codul de procedura civila
    EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 70 din 1 februarie 2013 Clic aici!
  • DECIZIE nr. 1.050 din 11 decembrie 2012 asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 82 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor
    EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 70 din 1 februarie 2013 Clic aici!

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila
 

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe

Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.

 

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –

 

Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)

 

Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.

Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora.

Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile
incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>


Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.Procedura in fata primei instante de judecata

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

 

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"


Atentie: Tirajul a fost limitat. Grabiti-va!
Nu numai ca va: economiseste timpul, energia si banii, dar va si ajuta sa:

* va familiarizati rapid cu noile cerinte legislative;

* gasiti usor si repede solutii favorabile cauzelor pe care le prezentati in instanta;

* capatati notorietate pentru profesionalismul cu care rezolvati cauzele clientilor dvs.

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email