Model: Actiune posesorie in complangere pentru tulburarea de fapt a posesiei
[Adaugat: 05-Feb-2013]
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul1 ..............................., domiciliat in ..............................., str. ...................... nr. ......, bloc ......, scara....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ......................................................, reprezentat prin............................................, cu sediul profesional in ....................................., str. ............................ nr. …...., bloc ......, scara....., etaj ...., apart..........., sector/judet .......................... in termen legal, formulez prezenta
ACTIUNE POSESORIE
in contradictoriu cu paratul ........................................................................................., domiciliat in .............................................., str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........................................, pe care-l chem in judecata si personal ...
[citeste in continuare...]
LEGE nr. 36 din 12 mai 1995 notarilor publici si a activitatii notariale
[Adaugat: 05-Feb-2013]
In Monitorul Oficial nr. 72 din 4 februarie 2013 a fost (*republicata*) Legea nr. 36 din 12 mai 1995 notarilor publici si a activitatii notariale
---------
*) Republicata in temeiul art. VII din Legea nr. 77/2012 pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 386 din 8 iunie 2012, si rectificata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 52 din 23 ianuarie 2012, dandu-se textelor o noua numerotare.
Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 732 din 18 octombrie 2011, iar ulterior a mai fost modificata si completata prin:
- Legea nr. 60/2012 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, ...
[citeste in continuare...]
Proiect: Servicii de asistenta judiciara ale barourilor
[Adaugat: 05-Feb-2013]
In atentia avocatilor inscrisi in Registrul de asistenta judiciara
Va prezentam proiectul „REGULAMENTULUI – cadru pentru organizarea, functionarea si atributiile serviciilor de asistenta judiciara ale barourilor” ce urmeaza a fi discutat in cadrul Consfatuirii de lucru cu coordonatorii serviciilor de asistenta judiciara care se va desfasura in perioada 22-23 februarie 2013 la Cluj-Napoca.
Va rugam sa trimiteti propunerile dumneavoastra de amendamente la adresa de email saj@baroul-bucuresti.ro sau la SAJ, persoana de contact doamna Diana Letzner, pana cel tarziu in data de 11.02.2013.
C a t r e, TOATE BAROURILE
Stimata doamna / Stimate domnule
D E C A N
In atentia Departamentului de coordonare a asistentei judiciare
Va transmitem anexat proiectul „REGULAMENTULUI – cadru pentru organizarea, functionarea si atributiile serviciilor de asistenta judiciara ale ...
[citeste in continuare...]
Ministerul Muncii si comisionul ITM: Proiect de Lege
[Adaugat: 05-Feb-2013]
de Mihaela Pascu
Ministerul Muncii a publicat un nou proiect de ordonanta de urgenta privind administrarea creantelor fiscale reprezentand comisionul datorat, pana la data de 31 decembrie 2010, de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca si obligatiile fiscale accesorii aferente.
Astfel, asa cum se prevede in noul proiect, se doreste recuperarea creantelor restante de la angajatorii care datoreaza sume cu titlu de comision, in baza Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca:
"Creantele reprezentand comisionul datorat pana la data de 31 decembrie 2010 de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca, respectiv pentru certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate in baza prevederilor Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente, stabilite prin titluri de creanta ...
[citeste in continuare...]
punere sub interdictie si contract de intretinere
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: ce pot face, daca, sora mea este in varsta - 80 de ani, senila, se afla in grija mea (are si certificate medicale) se deplaseaza foarte greu, nu mai poate vorbi aproape deloc, practic sufera si de o debilitate mintala.
Eu o am in grija de mai bine de un an. Ea nu are copii, iar sotul ei a murit, lasandu-i tot prin testament ei.
Noi mai avem un frate, care insa nu doreste sub nicio forma sa o ajute, sa ma ajute in ingrijirea ei. Eu doresc sa o tin mai departe la mine, si sa am grija de ea, dar sa o pun si sub interdictie eventual. Insa as vrea totusi sa mi spuneti, legal cum as putea sa fac un contract de intretinere, astfel ca dupa decesul dansei, bunurile sale mobile si imobile, sa imi ramana mie? Nu as fi dorit sa ajung la asa ceva, insa avand in vedere lipsa de ajutor din partea fratelui nostru, si neputinta ei, precum si varsta mea, doresc sa stiu care este varianta legala, sau solutia legala la o asemenea situatie. ...
[citeste in continuare...]
Notificare postala - suspendare prescriptie
Buna ziua,
Dorim un sfat de la profesionisti:
Avem o factura neincasata de societatea noastra, care urmeaza sa implineasca 3 ani.
Pentru a intrerupe prescriptia, vrem sa-i trimitem clientului nostru o notificare.
Valoarea este de circa 700 lei si o notificare prin executor judecatoresc (cu afisare pe poarta deoarece la hala de productie de la Ploiesti nu mai este nimeni si proprietarul islandez e in Islanda) costa 150 lei. Pretul devine mare fata de creanta neachitata.
Intrebarea este daca putem expedia notificarea prin posta normala sau cu confirmare de primire si avand data postei pe aviz de expediere, se poate considera facuta intreruperea prescriptiei ulterior in instanta?
Exista riscul ca notificarea sa se intoarca inapoi la expeditor, cu mentiunea "adresant necunoscut"!!
Alta intrebare este ce facem peste 6 luni, ca trebuie revenit cu o notificare, pentru a nu se intrerupe suspendarea prescriptiei?
[citeste in continuare...]
|
Decrete: Numire de procurori |
Alimentele cu rol antialgic
[Adaugat: 03-Feb-2013]
Din pacate acest lucru a dus la folosirea abuziva a calmantelor si implicit la consecinte nefaste datorate acestui lucru. Durerea este consecinta distrugerii tisulare si a inflamatiei consecutive acestui fenomen. Avand un caracter subiectiv, durerea este perceputa diferit, iar pragul la care aceasta devine de nesuportat poate varia considerabil de la o persoana la alta.
Fie ca este de natura musculara, osoasa sau viscerala durerea invalideaza si subjuga sistemul nervos fiind necesara remedierea rapida a acesteia. Din fericire nu numai analgezicele pot rezolva o durere si exista solutii la indemana oricui in alimentatie. In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre analgezicele care pot fi gasite in bucataria fiecaruia si care au ca avantaj lipsa efectelor adverse.
Scortisoara
Aceasta mirodenie deosebita, care este folosita din cele mai vechi timpuri, da o savoare unica dulciurilor avand un miros si o aroma specific orientala. Studii recente au ...
[citeste in continuare...]